Objave: 432
Teme: 17
Ocena:
0
zgoraj je matica, katero odviješ, potrebuješ primeren ključ, tudi "rorcangle"da držiš v nasprotno smer, prej bi bilo dobro nabavit nova tesnila, ter postopoma kakor razstaviš tako ponovno sestaviš (seveda z novimi tesnili)Pred bilo kakršnem posegu je pa dobro vodo zapret
Objave: 3945
Teme: 21
Ocena:
73
Uh, jaz sem pa mislil, da je tista matica le za dostop do kartuše...
Bo najbolje kar celo odmontirat, da spotoma ne fentam še korita...
Pred tem pa v lokalno štacuno pogledat, ako imajo na zalogi kaj všečnega, če se slučajno kaj sfiži.
Hvala za napotek!
Objave: 311
Teme: 3
Ocena:
0
Sukajte izliv levo-desno ter hkrati močno navzgor. Matico ni potrebno odviti. Vodo ni treba zapirati. Za tesnila pokličite S-Tiki.
Ocena:
73
Tole moram pa še enkrat probat.
Sem namreč že gledal v taki smeri, ampak ni bilo videt da bi bil premer vrtljivega dela vsaj malenkost večji kot premer fiksnega, zato se nisem šel mišičnjaka na ta način.
Ponovim vajo ob priliki in javim napredek (trenutno me malce cajt baše).
Ocena:
73
Malce pozno, ker sem šele danes uspel zadevo uštimat, pa vseeno, epilog:
žal tako enostavno, kot je razstavljanje od zgoraj, celo brez zapiranja vode, ne gre :(
Pipo je potrebno v celoti odmontirat iz korita, nakar se iz spodnje strani odvije matica-kromiran fiksni obroč pod vrtljivim delom.
Večino časa sem porabil za temeljito čiščenje apnenca, brez da bi poškodoval površine (pridejo prav koščki lesa :idea: ne poškodujejo površin).
Krom se nikjer niti malo ne lušči, dejansko je bilo potrebno predvsem čiščenje, morda bi se dalo celo stara tesnila uporabit, ampak za tistih par evrov :?
Tesnila sem dobil pri lokalnem dilerju (komplet kot iz matofill-ovega linka).
Skratka, vse skupaj prčkarija za dobro urco.
Tako, pipa je spet kot nova, če bo treba upam da bo tole še komu pomagalo pri konkretnem modelu pipe, vsem sodelujočim pa najlepša hvala za dobronamerne nasvete!