• Domov
  • Forum
  • Spletniki
  • Novice
  • Montažne hiše
  • Novogradnje
Napredno iskanje >>

Gradnja in obnova Stavbno pohištvo Okna Cugelj s.p. , Stična

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Neaktiven
nati Prvošolček *
Objave: 7
Teme: 5
Ocena: 0
16.4.2007 ob 10:01
Ali ima kdo izkušnje z okni CUGELJ - PVC okna, Ignac Cugelj s.p. iz Stične. Ne morem se odločiti med njimi in AJM. Cenovno je ugodnejši Cugelj, ne vem pa kako je s kvaliteto.

Prosim za nasvet. Hvala. LP
Neaktiven
Persil Prvošolček *
Objave: 8
Teme: 0
16.4.2007 ob 13:30
Vsekakor ti svetujem AJM.

Poglej ne moreš sploh primerjati eno podjetje z nekim s.p. , ki je okna začel izdelovati v garaži, potem pa se je razširil.

Stvar je tudi v tem da moraš preveriti kako je z garancijo , kdo rešuje reklamacije, kakšne profile uporablja, pa okovje ... Ali kupuje najcenejše materiale-slabše kvalitete, da njemu čimveč ostane. Ponavadi je tako da imajo večja podjetja kot so AJM, FINSTRAL, INTERALTA,... vse to rešeno. Pri samostojnih podjetnikih pa je to drugače.

Mi smo sicer že pred letom dni zamenjali za Finstral , sestra pa je vzela AJM . Oba sva super zadovoljna .

Dober nakup ti želim . :D
Neaktiven
nati Prvošolček *
Teme: 5
16.4.2007 ob 13:50
Hvala. Tudi sama podobno razmišljam..vendar je razlika v ceni cca. 1000 € za to vsoto se pa slača malo pozanimat :P . Prodaja okna iz sistema REHAU-Brillant-Design MD, če je to komu kaj znano...
Neaktiven
Feldr Pomočnik ***
Objave: 67
Teme: 16
17.4.2007 ob 20:38
Ne moreš oceniti nekoga le po tem ali ima s.p. ali d.o.o. ali karkoli drugega! "Persil" če greš na stran AJM boš izvedel da je tudi Ajm začel svojo proizvodnjo v bivšem hlevu torej bolje da si tiho glede tega.

Iz mojih izkušenj pa lahko povem sledeče:
Znanec mi je priporočil okna - dornik iz Mengša! Moram reči, da sem zelo zadovoljen, kljub temu da so s.p. Všeč mi je bilo ker sem se lahko vse zmenil z eno osebo: od izmer ,predračuna, popusta, montaže, bil sem tudi v delavnici... Imajo pa zelo kvaliteten nemški 6 komorni sistem z trojnim tesnenjem (dimex- ali nekaj takega) isto kot termoglas, interles, almont...Tudi z montažo zelo zadovoljen! Naredili so mi vse: stara okna so izrezali , montirali nova naredili so šapelete z Knauf sistemom, pomedli, skratka zelo sem zadovoljen! :D
Neaktiven
bozickus Mojster ****
Objave: 282
Teme: 10
23.5.2007 ob 13:51
Persil, ne dajat takšnih komentarjev, kot "kaj bo en s.p.".
Nisi pomislil na to, da montira okna nekega proizvajalca in zraven vse zaključi.
Mi, recimo, imamo VEKA profile PVC oken.
VEKA je priznan nemški izdelovalec profilov.
Zato pa ni rečeno, da pa MI, ki jih ponudimo, montiramo in zaključimo objekt, spadamo med "kao en s.p.".

Obrtnika ne poznam, a če dobro opravlja svoje delo in je s ceno ugoden, je vendarle pohvale vreden.
Spletna stran
Neaktiven
KDamc Mojster ****
Objave: 564
Teme: 24
25.9.2007 ob 09:39
Malo smešna je tista primerjava AJM-ja in Cuglja, češ da je začel v garaži.
Jaz imam ravno z reklamacijami okoli AJM-ja zelo, zelo, zelo ... slabe izkušnje in o sposobnosti njihovega vodje reklamacijske službe raje ne bi govoril, saj je marsikdo, ki se ne ukvarja s tem bolj sposoben človeškega razgovora s prizadeto stranko (prizadeto zaradi reklamacije) kot pa on.
Skratka AJM = :twisted: in zelo vprašljiv
Neaktiven
KDamc Mojster ****
25.9.2007 ob 09:41
Še to sem pozabil napisati. Trije moji prijatelji imajo okna Cigelj in so zadovoljni bolj kot jaz z AJM-jovimi.

Torej, če izberete Cugljova okna ne boste nič na slabšem kot pri AJM-ju!!!

lp
Neaktiven
vijolica Pomočnik ***
Objave: 89
Teme: 12
27.9.2007 ob 09:32
Živjo!

Trenutno smo tudi mi v fazi zbiranja ponudb za PVC okna. Pa čisto tako eno opažanje.........profil Cuglja........REHAU Brilliant Design (isti profil mislim, da ima PVC NAGODE)............

Profil AJM: IDEAL 5000 (6000.....) - isti profil ima Satler.........

kaj če bi ceno primerjal v okviru teh podatkov..........

Sicer pa težko rečem, kateri profil oken je kvalitetnejši ....o tem moram pač zbrati še nekaj več informacij

Pa preveri kako je s plačilnimi - dobavnimi pogoji.......fino je, če lahko del plačas po montaži (malo previdnosti ne pride odveč)!
Neaktiven
nadaa Mojster ****
Objave: 219
Teme: 12
27.9.2007 ob 10:04
Izdelke od Cuglja poznam, smo tudi mi nekaj naročili pri njih in moram reči, da so super. Prav tako sem zelo zadovoljna z njihovim pristopom, obnašanjem, saj so zelo prijazni in razložijo vse kar te pač zanima.

Podjetje Ajm, v bistvu zaposleni so skrajno neresni, nenatančni in tečni. Ko smo kupovali okna, smo želeli, da bi prišli zmerit in da bi podali ponudbo. Kaj hujšega...rekli so, da naj kar sami zmerimo in si izračunamo, da so vse cene na internetu, da oni pridejo na dom samo če se 100% odločimo za njihova okna. No potem smo sami zmerili odprtine (približne mere) in jim to odnesli, da naredijo izračun-ponudbo. Ponudba je bila katastrofalna, pol stvari je manjkalo, pol pa jih je bilo narobe napisano. Če se že na začetku z njimi ne da nič dogovorit, kakšna bi bila šele okna, ki naj bi jih naročil-če bi sploh bila okna-lahko pa da bi zaradi neažurnosti, nenatančnosti in nedelavnosti dobili 20 vrat namesto 20 oken :twisted: :shock:
Pa tudi o kvaliteti AJM-ovih izdelkov bi se dalo veliko napisati.
Neaktiven
krstić Prvošolček *
Teme: 1
27.9.2007 ob 18:59
od rehau ima profile tudi PVC Nagode postojna!
pošljite ponudbo še k njim pa boste primerjala
ceno - tudi storitv opravijo zelo pohvalno!

izmere vam naredijo brez obveznosti!
Neaktiven
mirkonet Vajenec **
Objave: 26
Teme: 8
27.9.2007 ob 19:45
Se strinjam z mojimi predhodniki. Ni rečeno,da če je večja firma bo prej
ali bolj kvalitetno odpravila morebitne napake.
Jaz osebno imam okna od enega s.p. iz Kranja, ki je okna pripeljal točno na dan, jih točno zmontiral in brez reklamacij.
Pri tastu je ta isti eno okno zamenjal staro leseno ven in novo plastično noter. Človek če ne bi vedel sploh ne bi opazil da se je kaj zgodilo. prišel, zmontiral,POSPRAVIL in odsel.

Skratka potrebno je povprašati za več ponudb.

l.p
Mirko

P.S. Na sosednjem forumu si lahko preberete koliko problemov imajo ljudje z Rutarjem :? :? pa je velika in ''zanesljiva'' firma
Neaktiven
KDamc Mojster ****
28.9.2007 ob 10:59
vijolica Napisal:Živjo!

Profil AJM: IDEAL 5000 (6000.....) - isti profil ima Satler.........

Pa preveri kako je s plačilnimi - dobavnimi pogoji.......fino je, če lahko del plačas po montaži (malo previdnosti ne pride odveč)!

AJM in Satler imata dejansko enake profile, tako da, če bi se odločal za katerega izmed njih bi izbral Satlerja (glede na zgornje prispevke se najbrž ve zakaj).

Kar se tiče plačilnih pogojev pa je dobro imeti kakšnega "jurja" še neplačanega zneska v žepu. Se izvajalci zagotovo bolj potrudijo kot bi se sicer, saj v nasprotnem primeru ne moreš doseči NIČ. Ponavadi ti rečejo le to, da jih greš lahko tožit če ti kaj ne paše, saj oni mislijo, da je vse OK. :evil:

lp-d
  • Prikaži različico za tiskanje
  • Obveščaj me o dogajanju v tej temi
Iskanje po temi

Novejša tema
Starejša tema

Zadnje novice

Lumar je prejemnik posebnega priznanja MSP za trajnostno delovanje na področju ESG

Lumar je prejemnik posebnega priznanja ESG-prvak Slovenije 2025 za trajnostno delovanje med MSP. Odkrijte, zakaj je…

• © 2004 - 2025

Email: info@podsvojostreho.net

Vse pravice pridržane

• Kazalo

• Prva stran
    • Forumi
    • Spletniki
    • Zid
    • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

• O portalu
    • Statistike
    • Kontakt
    • Podpora uporabnikom
    • Piškotki
  • Povezave

• Nepremicnine.net
    • Izracun-kredita.si
    • Novogradnje.si
    • Montažne hiše
    • Izdelava spletnih strani
    • Nepremicninar.com
    • SLONEP.net
© 2025, PodSvojoStreho.net, Vse pravice pridržane

Prijava uporabnika

Pozabljeno geslo?
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Registracija novega uporabnika

Vaša registracija je bila uspešna.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.

Porabljeno geslo

Prijava
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.