Objave: 59
Teme: 8
Ocena:
0
Živ...
Naša adaptacija se po treh mesecih približuje koncu! :)
Do sedaj smo imeli parket in ene masivne zaključne letve, ki so bile z vijaki pritrjene v steno. Sedaj sem kupil take za laminat, ki so mehkejše (kot neka zmes lesa, papirja in lepila).
Kako take letvice montirat?
Ali jih pribijem v steno ali kar čez letvico v laminat?
Ali naj kupim kak silikon in namažem tam kjer se letvica stika z laminatom in steno?
Zasledil sem da je nekdo lepil z vročim lepilom... to mije malo čudno, ker ko bom z lepilom prišel do konca letvice, se bo na začetku že strdilo.
Vaše izkušnje mi bodo zelo prav prišle!
Lp, Rok
Objave: 4476
Teme: 98
Ocena:
4
Odvisno koliko so zvite. Lahko jih lepiš, vendar kupi namensko lepilo za takšne in podobne zadeve - sam sem jih lepil z nečim podobnim pattexu (v tubi, kot silikonski kit, le da je lepilo). Jih je pa treba za vsaj 15 minut z nečim prepričat, da so pri miru, potem pa že lepilo prime.
LP,
Samojed
Ocena:
0
stene niso čisto ravne, zato sem vzel take letve, ker so mehkejše in se lažje prilagodijo na steno....tistih 15 minut mi narobe hodi :-)
Objave: 357
Teme: 0
Ocena:
0
Potem pa kupi natične letve, spojke pritrdiš v tla in letve samo natakneš na te spojke.
Objave: 951
Teme: 38
Ocena:
0
Tudi mi smo sicer ravne hrastove letvice limali s hitrosušečim lepilom, ampak vseeno traja nekaj minut, da prime. Če so pa stene ukrivljene, bo to še težje. Bo treba pribiti.
Objave: 589
Teme: 10
Ocena:
0
Če stene niso ravne, potem bi za tistih nekaj minut lepljenja lahko uporabili kakšno obtežilno zadevo, na primer polne steklenice podložene s kosom gume da ne zdrsi, poln hobuk jupola ali kaj podobnega. Če je treba še več pritiska, potem pomaga kakšen kos pohištva, v skrajnem primeru dovolj dolge letve od stene do stene itd. Opcija je tudi pomoč dvostranskega lepilnega traku v kombinaciji z Patex-om
Objave: 99
Teme: 1
Ocena:
0
Če limamo brez žebljev je najlažje če si pomagamo z vročim lepilom, pištolo in lepilo dobite v vsaki hobi trgovini. Ko lepilo z pištolo naneseš na letvico jo takoj daš na steno in je čez par sekundi že suho. Za boljši oprijem pa pred vročim lepilom damo še montažno lepilo, patex ali podobno. lp.
Ocena:
0
Dovolj je samo na letvico, čim hitreje daš lepilo, letvico na steno pridržiš par sekund in je to to.
Ocena:
0
@Borisa
To mi je jasno, da dam lepilo samo na letvico.
Mogoče sem nerodno postavil vprašanje. Letvica nalega na steno in laminat.
Se pravi, da namažem lepilo samo na tisti strani letvice, kjer nalega na steno?
Ocena:
0
Da, samo letvico tam kje nalaga na steno, laminat itak ne sme biti fiksiran. Lp.
Objave: 1599
Teme: 16
Ocena:
0
Šravfaj z vijaki na steno.
Ocena:
0
Evo, zaključil! :D
Tam kjer sem meril, stena niti ni bila tako kriva, tam kjer sem pa začel polagat je bila pa tako kriva, da nobeno lepilo ni prijelo.
Tako, da sem na koncu izbral najhitrejšo zadevo. Žebljičke in kladivo! :D
Še največ sem se zamudil pri kotih, ker niti en nima 90stopinj, tako da so letvice rezane pod kotom med 40 in 50 stopinj. Pa cel kup prilagajanja z olfa.