Morda kdo ve kako naj bi izgledala "Pasivna hiša", oziroma kakšne so njene lastnosti.
na zunaj izgleda enako, razen varianta s kolektorji na strehi. gre za to, da hiša sama iz okolja dobi dovolj energije za ogrevanje oz. hlajenje. sistem zahteva gradnjo iz zelo kvalitetnih materialov, vrhunsko izloacijo, izvedeno brez napak, ugodno lego in razporeditev prostorov ipd. nemci so nori na pasivne hiše, pri nas pa tega še ni.
Pri nas so že...in v prihodnjih letih bo velik porast
pri nas so bili poskusi, vendar nobena ne dobi certifikata. vsaj avgusta ga še ni imela nobena.
gost, poglej si "Delo in dom" iz tega tedna
lp, g.
Objave: 416
Teme: 10
Ocena:
0
Jaz imam en DVD film o gradnji Pasivne hiše res dober film dolg 30 min. V njem je prikazano vse od izkopa temeljev, nastanka montažnih sten v tovarni do preizkusa z infra kamero o prevodnosti. Zanimivost hiša nima niti enega radiatorja ali kakšnega talnega gretja. Poglejte. Zraven dodam še film o solarni energiji. Film je v Nemškem jeziku.
Če kdo rabi DVD naj me kontaktira.
Cena DVD + Stroški pošiljanja 1700 SIT.
Naročilo DVDja sem ti poslal preko email-a.
Thanks
Objave: 416
Teme: 10
Ocena:
0
Vsi ki ste naročli DVD ga dobite v četrtek ali petek po pošti. :wink:
Pasivna hiša raste tudi v Ljubljani. Informacije o gradnji so na: freeweb.siol.net/abakus02/index.html
Pozdrav
Certifikat za pasivne hiše mislim, da ima Velox iz Avstrije in imao prvo nagrado Solarpreis 2001. Poglej na splet.
A kdo pozna proizvajalce pasivnih hiš pi nas?
Pri nas mislim da še ni zastopnika za Pasivne hiše! :wink: