Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
Kako se obzida tega hudiča, he he?
Objave: 73
Teme: 20
Ocena:
0
Se opravičujem, spraševal sem Roby-ja.
Sem že prebral vse kar je napisanega na forumu in vem, da vam mnogim zadeva že dobro deluje. Upam, da se bomo tudi mi pravilno odločili in da bo zadeva delovala. Problem je, da vsak mojster zadeve razlaga po svoje (najpogosteje ravno nasprotno od svojega predhodnika).
Kolikor mi je jasno, še nihče od tistih, ki prebirate forum, ni napisal, da bi cenejši modeli iz vzhoda delovali slabše od Nemških. Ali ima tu kdo kakšne tehtne razloga, zakaj se izplača dati za sam vložek od 2 do 3 tisoč več?
Objave: 77
Teme: 6
Ocena:
0
Naš kamin je tudi že priklopljen na centralno ogrevanje, čakamo še mojstra da priklopi elektronko, da se bosta peč pa kamin razumela in komunicirala med seboj. Težko že čakam da ga zakurimo. Kdaj bo obzidan pa sam bog ve. Bo treba počakat, da volja do gradbenih del pride nazaj, nam je nekam ušla :? :D
Sem pa dala narest mojstru reducirni element med okroglo loputo za dovod zunanjega zraka in pravokotnim delom ki se nahaja na kaminu in plačala celih 12 €. če bo koga zanimalo od vas, ki ste tudi kupili zuzio lahko dam kontakt.
LP Karmen
Objave: 73
Teme: 20
Ocena:
0
Moja situacija je podobna tisti od laika in na e-mail, ki sem ga napisal na THS, nekako uradni uvoznik za Kratki kamine, so mi zatrdili, da Zuzia 19 ne bo dovolj za mojo situacijo (opisano tudi zgoraj v tej temi).
Morda ima kdo o tem kakšno mnenje?
LP
Objave: 995
Teme: 26
Ocena:
0
Peppelino,
svetovalcev takšnih in drugačnih je vse sorte. Komu boš zaupal se moraš sam odločiti, najbolje lastni pameti.
Tudi nam so pred 15 leti vsi majstri odsvetovali talno. So rekli, da če že mora bit da potem samo v kopalnici, ker drugače nas bo zeblo :-X
še dobro da jih nismo poslušali.
Če je tvoja situacija podobna naši potem ti lahko iz prve roke povem, da naša Zuzia ogreva odlično. S tem da imamo model s stranskim steklom, ki ima nekoliko slabši izkoristek kot tisti brez stranskega stekla.
Objave: 610
Teme: 4
Ocena:
0
Vsi omenjate uporabo toplovodnega kamina kot dodatno ogrevanje in precej velike kvadrature hiš. V mojem primeru sem razmišljala kot o primarnem ogrevanju (zraka in vode) dobrih 100 m2 dobro izolirane hiše. Kakšne peči pa tu pridejo v poštev, iste kot te o katerih ste že govorili?
Ker nisem pristaš talnega gretja bi imela tak kamin v osrednjem prostoru (45m2) v spalnice in kopalnico pa radiatorje. Kako je z zalogovnikom v tem primeru (velikost) in ali je sploh potreben? Nekje 3x na dan naložit mi ni problem.
Objave: 92
Teme: 6
Ocena:
0
jst bom dal kamin kratki. Kamina bosta dva odzgoraj ter odspodaj. Toplovodna.
Ali rabim še kakšen vir kurjave ali je dovolj le 1500l zalogovnik ter nek vir toplote za letne čase(kolektor,črpalka...) ?
Objave: 89
Teme: 3
Ocena:
1
Znamke toplovodnega kamina, ki ga omenjaš ne poznam, a 2 leti garancije je pomoje znak da je kamin ok. Glede na to da imaš svoj les, je toplovodni kamin odlična izbira. Fino je da je v dnevni sobi, ker nekaj toplote seva od njega preko šipe, pa še lepo izgleda (če imaš čisto šipo), glede na to da je toplovodni, pa ni nujno da je v dnevni, ker vodo segreješ v njem, to toplo vodo pa imaš potem v talnem. Toplovodni kamin je v bistvu estetska centralna peč na drva. Jaz nimam glih tovarniškega toplovodnega kamina, a kot vidim ne bo treba delati nobenega servisa. Dima ni, vonja tudi ne (ko odpiraš vrateca, jih najprej odpri za 3 cm, počakaj par sekund, nato odpri do konca), saje so v normalnih količinah. Koliko pa je cena tega kamina, ki ga ti gledaš?
Objave: 4
Teme: 0
Ocena:
0
Uvoznik mi je poslal predračun in pravi, da se po dveh letih naredi servis in kamin pregleda in doda 3 leta garancije torej jih je skup 5, tako, da upam, da bo to res ok. Cena je okoli 3.600€ pripeljejo in ga postavijo pa potem sam obložiš s čimerkoli že ... umazana šipa pa je baje samo od tega, ker drva niso dovolj suha. torej se splača imet suha drva... :)
Objave: 70
Teme: 0
Ocena:
0
Pozdravljeni !
V novogradnji cca 200 m2 iigube cca 10 kw/h (talno + konvektorji) se odločam za toplovodni kamin v dnevni sobi.
V kurilnici v kleti bom imel kotel na drva + zalogovnik. V
V dnevni sobi pa bi imel toplovodni kamin na pelete, tako da bi občasno in v prehodnih obdobjih avtomatsko kuril pelete.
Imel bi efekt ogenj v dnevni sobi + grel bi hišo.
Kaj mislite o tej varianti in ali ima že kdo podoben sistem ?