Objave: 203
Teme: 6
Ocena:
0
Pozdravljeni
Imam vprašanje in namreč glasi se na frčada in dokumentacija. Sem tik pred investicijo v frčado in vse se je ustavilo pri papirnati vojni. Na upravni enoti sem povprašal za izdelavo frčade in moram rečt "piz****e". Vsi te nekam pošiljajo in noben noče delat. Pojdi tja k onem, onega ni tam, greš k drugem, ta nima časa, ker gre prej domov "WTF"? Ko končno dobiš človeka, ti reče, da ne rabiš lokacijskega dovoljenja in te pošlje na gradbeni oddelek. Ta, te napizdi, da rabiš najprej lokacijsko dovoljenje nato gradbeno dovoljenje in spremembo namembnosti itd. Mislim odnos je u p****i.
Stvari so sledeče. Imamo izrisano frčado na V in Z, ki niso bile zgrajene. In sem želel isto frčado povečat in že rompompom "GD". Sedaj me pa zanima, če GD iz leta 1954 velja, da bi naredil frčado do konca. Ali obstaja možnost, da bi lahko prijavil,da bom obnavljal frčado in jo dejansko naredimo? Ker tukaj je sedaj govora o 21,20€ ali 10.000,00€ vložka v hišo!!! Rad bi pa naredil iz 2*4m original izrisane frčade na 2*8m? Sosedje imajo tri različne frčade in ne vem kdo jim je dal dovoljenje za to? In ko sem poklical dobrega kolega, da bi mi izračunal statiko za streho se mi je smejal. No zadeva je v tem, če je že izrisana fračada je bila cela konstrukcija hiše izdelana za izgradno frčade. Na kratko, nima mi kaj računat (še vedno smeh z njegove strani)! Kot sem izvedel, je dovolj, da daš priglasitev?
Tare me to,ker imam v načrtih izrisane frčade a upravna enota pa teži z GD? Zakaj, kako? Prosim za kakršen koli nasvet
Hvala
Objave: 3200
Teme: 61
Ocena:
17
Če imaš v GD frčado, jo lahko izvedeš v obliki in velikosti po dokumentaciji.
Če jo želiš povečati, formalno potrebuješ gradbeno dovoljenje.
Priglasitev del ne obstaja več.
Objave: 1748
Teme: 14
Ocena:
1
Ravno tako že dolgo let ne obstaja lokacijsko dovoljenje. Če hočeš pridobiti GD moraš izdelati gradbeno dokumentacijo, nato pa pridobiti GD. Kot prvo pa se na občini, ne na UE, pozanimaj, če je taka fičara sploh dopustna po prostorkskih dokumentih.
Ocena:
0
Potem jaz nisem prav seznanjen, da lokacijska informacija govori o izledu frčade ter ali sploh lako naredimoposeg v streho.
Hmm kakšni so pa kaj zneski za GD? Če se bom v to spustil, je za razmislit o posegu dviga celotne strehe ali izdelave vrčade na obeh straneh levo in desno.
Ocena:
17
Lokacijska informacija je prepis prostorskega akta. Kako oz. če sploh govori o frčadah, moraš preveriti sam (ali arhitekt). Lokacijska informacija ni pogoj ali dovoljenje za gradnjo.
Cenovno te projekt za gradbeno dovoljenje za tak posega pride od okoli 1000 € naprej.
Ocena:
0
Če bi bilo govora o 1000€, grem nemudoma v gradnjo brez papirjev in jim javim kaj sem naredil he he. Če sem jaz kaj zasledil pri gradbenikih, so želeli iztržiti od 2.500.00 € dalje. Če bi imel takšno plačo, bi potrpel en mesec brez denarja. Če se ne motim, bo še vedno C možnost za izgradnjo frčade. Še vedno se sklicujem na že izdelano frčado. Sporočim potek papirologije.
Ocena:
0
Pozdravljeni
Dobil odgovor, da je potrebno gradbeno dovoljenje. V kolikor pa želim kukerle samo obnoviti pa moram prijaviti samo - obnovo obstoječega kukrla. Se pravi, če se ne motim priložiš slike, ki dokazujejo, da je bilo obstoječe stanje kukrla dotrajano. Bo to zadostovalo za obnovo le teh kukrlov ali potrebujem ponovno GD za obnovo istega kukrla?
Objave: 75
Teme: 0
Ocena:
0
Ma nehaj že komplicirat preveč. Naredi, obnovi, povečaj pa mir daj. Če nimaš res prifuknjenih sosedov ali gradbenega inšpektorja doma preko ceste noben aparatčik sploh vedel ne bo, da je kaj drugače...
Objave: 1357
Teme: 17
Ocena:
0
ti sam naredi in čim manj sprašuj, će že nisi preveč! Če so soedje ok. nebo problema.
Ravno danes je v časopisu pisalo, da so podrli dva lokala na Lipici pred karavanškim tunelom.
Bila sta zgrajena brez gradbenega d. Seveda pa sta obratovala oziroma bila zgrajene pred 16 leti. Lastnik zemljišč Dars. Če lahko država dela kar hoče pa dajmo še mi!
Ocena:
0
Cool. Ja res je da preveč kompliciram saj so me že od majhnih nog učili, da naj bom pošten, prijazen, priden..... dobrota je sirota. V gradbenem načrtu so bili vrisani kukerli v letu 1954 in do sedaj se ni noben premaknil, da bi jih naredil. V bistvu se moram zmenit, da pospešeno odkrijemo in porežemo trame to pa je največ 5 urc straha. Tako, da če me že prijavijo, da nekaj počnem z streho imam vsa dokazila, da obnavljam že obsotječ objekt. Problem imam, ker je naša hiša stoji ob glavni cesti. No pa gremo v akcijo.
Hvala za vse nasvete
Objave: 44
Teme: 4
Ocena:
0
Pozdravljeni
Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj naslovil vprašanje!
Sosed (vrstna hiša) se je lotil izdelave frčade! Mene pa zanima samo če je zato potreboval gradbeno dovoljenje in pa če je zato gradbeno dovoljenje potreboval soglasje sosedov? Mene ni nihče vprašal nič, polomili so mi nekaj valovitk (pravijo da jih bodo zamenjali)! Odnosi z tem sosedom so katastrofalni, nihče ga ne mara ker špilajo neke policaje na vasi in zato me še toliko bolj čudi, da se je odločil za tak način gradnje!
Hvala vam za odgovor in lep dan še naprej!
Ocena:
17
Gradbeno dovoljenje je oz. bi potreboval.
Stranka v postopku izdaje GD bi teoretično morali biti tudi vi. S tem pa ne podajate soglasja in/ali dovoljenja za gradnjo, ampak lahko uveljavljate svoj pravni interes.
Najverjetneje pa je, da je frčada narejena na črno.
Ocena:
0
Vuego hvala za odgovor!
Torej bi za GD potrebovali moje soglasje! Ker tega ni storil po vsej verjetnosti nima GD. Imate mogoče kakšen predlog kaj narediti v takem primeru?
Objave: 7337
Teme: 20
Ocena:
4
Ce te ne moti (frcada in sosed) spreglej, sicer ga prijavi. Tretje moznosti ne vidim.
Ocena:
0
Lep pozdrav
No zadeva se pri našem sosedu zanimivo zapleta kar se frčade tiče...
Ko ga je delovodja pri tem projektu povprašal po gradbenem dovoljenju mu je ta odločno zavrnil da ga ne potrebuje saj dela na upravni enoti in da z tem nebo nobenih problemov WTF :cry: !
Sedaj pa mene zanima kaj jest lahko tukaj naredim če bo zadeva že v štartu romala v koš , ko bom na UE naslovil prijavo o črni gradnji?!