Objave: 1193
Teme: 9
Ocena:
0
Zanima me kako se obnese inox dimnik pri peči za CK na drva.Nekdo mi je rekel,da ni vredu ,če kuriš z drvmi.Čaka me sanacija dimnika pa bi bile kakšne izkušnje dobrodošle lp.
Objave: 491
Teme: 12
Ocena:
0
čisto brez problemov. Lashkopa je isti fi kot iz peči ali pa tudi malo manjši.
Objave: 491
Teme: 12
Ocena:
0
mislim namesto fi 200 šamotni je lahko komot lahko fi 180 inox
Objave: 4081
Teme: 39
Ocena:
3
odlično se obnese. jaz imam trislojni inox. zelo hitro se zagreje in vleče ko satan. ćiščenje je tudi zelo enostavno, edino ne smeš ga pucat s kovinskimi ščetkami, mora bit plastična.
Objave: 181
Teme: 15
Ocena:
0
da ne odpiram nove teme....
narejen imam dimnik za CK, sedaj pa bomo naredili inox dimnik iz dnevne za kamin. Ali je kdo delal dimnik potem ko je bila streha že narejena in je prebil streho?
Zanima me kako oz s čim naj jo prevrtam (fi 180) in potem kako naj to zatesnim?
Imamo pa planete na strehi...
Hvala za odgovore...
Ocena:
3
za tesnenje na strehi sem jaz dokupil fazonski kos za naklon naše strehe in še "protipadavinski" obroč. fazonski komad je namenjen da se dimnik lepo "uleže" med strešnike, obroč pa temu, da zatesni eventuelno špranjo med fazonskim kosom in samo zunajo cevjo dimnika. obroč ima na samem vrhu žleb, ki sem ga zalil s silikonskim kitom, zato da je stik med samo cevjo in obročem tesen. posral sem ga pri izbiri silikona, po dveh letih je začel odstopat. zdaj se mi po zunanjem delu cevi vsake toliko med dežjem pocedi par kapelj vode dol v kurilnico. bo treba na streho zlest in daz nek boljši kit.
Objave: 37
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni,
ali je nujno da grem v sanacijo dimnika?
Trenutno imamo rostfrei premer 14 (olje, plin), nameravam pa nabavit uplinjevalni kotel z vgrajenim sesalnim ventilatorjem, pri vseh kotlih, ki jih gledam je minimalen premer 15 cm.
Višina dimnika je cca. 8m.
Kaj menite moram menjat ali ne ?
Ocena:
3
jaz bi zaenkrat pustil. 8 m da precej vleka, kljub temu, da bi bil premer za 1 cm manjši. saniraš še vedno lahko kasneje. verjetno pa prav zelo ne bo potrebno, jaz bi se na tvojem mestu le v toliko potrudil, da bi prvo sezono večkrat pogledal v dimnik in potegnil s plastično okroglo krtačo recimo na vsaka 2 meseca. pribor (krtača in "fedr") je sitnica v bavbav-u. moj je glih 8 metrov pa je bil tako poceni da že ne vem več koliko ... vso to opremo pa dela žima iz ljubljane.
Objave: 5
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni,
doma imam sledeči problem: trenutno je še peč na olje, ki je priključena na zunanji trislojni dimnik notranjega premera 130mm dolžine 4m. V zelo kratkem času bom zamenjal peč in vgradil peč na drva. kaj menite, je potrebno dimnik zamenjati za večjega/daljšega?
Če bi ga moral zamenjati me zanima ali bi lahko na omenjeni dimnik priključil kamin v dnevni sobi (cca. 4-5kW)
Hvala za odgovore.
Objave: 1142
Teme: 5
Ocena:
1
Treba se je držati navodil proizvajalca kamina.
Lahko ti pa povem da je 130 odločno premajhna dimenzija za kurjenje trdih goriv.
Še za peletni kamin je premajhna,kaj šele za drva!!!!
lp cratos