• Domov
  • Forum
  • Spletniki
  • Novice
  • Montažne hiše
  • Novogradnje
Napredno iskanje >>

Splošno Kr neki Klobase

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Neaktiven
pajo70 Mojster ****
Objave: 202
Teme: 25
Pridružen: Aug 2010
Ocena: 0
#1
31.12.2010 ob 15:48
Pozdravljeni vsi ,,amaterski,,mesarji :lol: .Veliko vas sedaj v zimi ,ko je bil včasih kmečki praznik izdeluje klobase in salame za domače potrebe?Zanima me kakšne recepte in skrivnosti uporabljate pri izdelavi?
Moj recept je;
50%govedine
50%svinjskega
20%speha(slanine)
2,2%soli
1dag česna na kilo mase
5g popra na 3kg mase
sladkor
muskatni orescek
Kaksen recept je pa vas?
Lepe praznike zelim :D
Neaktiven
Žerjavar Specialist *****
Objave: 12033
Teme: 18
Pridružen: Oct 2009
Ocena: 1
#2
31.12.2010 ob 16:08
Ali ti vmes nekaj materjala mačka požre? Za 1 kg klobas nadevaš 1,23 kg materjala.
Za dobro klobaso ni dovolj reči govedina (svinjsko)- vpliva tudi starost, predvsem pa del telesa. Tudi pri slanini je važno, iz katerega dela telesa - velika razlika med hrbtno, prsno ali trebušno.

Sem pa pristaš "ni važno, kakšna je zelenjava, važno da je meso".
Nimam časa - sem v penziji!
Neaktiven
Terakota Specialist *****
Objave: 2488
Teme: 48
Pridružen: Jan 2007
Ocena: 4
#3
31.12.2010 ob 16:22
...pa od suzga sadja mam najraj klobaso :)
Spletna stran
Neaktiven
pajo70 Mojster ****
Objave: 202
Teme: 25
Pridružen: Aug 2010
Ocena: 0
#4
31.12.2010 ob 16:59
Žerjavar Napisal:Ali ti vmes nekaj materjala mačka požre? Za 1 kg klobas nadevaš 1,23 kg materjala.
Za dobro klobaso ni dovolj reči govedina (svinjsko)- vpliva tudi starost, predvsem pa del telesa. Tudi pri slanini je važno, iz katerega dela telesa - velika razlika med hrbtno, prsno ali trebušno.

Sem pa pristaš "ni važno, kakšna je zelenjava, važno da je meso".
Ne vem kaj ne razumeš? Jaz sem napisal o % mase,lahko imaš 50kg mase, ali pa 10kg mase.
lp
Neaktiven
Žerjavar Specialist *****
Objave: 12033
Teme: 18
Pridružen: Oct 2009
Ocena: 1
#5
31.12.2010 ob 17:35
Citat:Ne vem kaj ne razumeš?
Razumem in seštevam 50% + 50% + 20% + 2,2% + še malenkosti = 123 % od česa (narejenih klobas?, skupne mase za klobase?)? V obeh primerih si vložil 23% več, kot si dobil.
Nimam časa - sem v penziji!
Neaktiven
pajo70 Mojster ****
Objave: 202
Teme: 25
Pridružen: Aug 2010
Ocena: 0
#6
31.12.2010 ob 17:56
Da razložim bolj po kmečko.
10kg govedine
10kg svinjine
Na to maso dam 20%slanine,kar znese 4kg
Na to skupno maso pa se dajo potem začimbe. :)
Ali sedaj razumeš??
lp
Neaktiven
jobizer Specialist *****
Objave: 1193
Teme: 9
Pridružen: Jan 2010
Ocena: 0
#7
31.12.2010 ob 18:03
Klobase...10kg svinjine-pleče, vrat 2kg slanine iz hrbta,22dkg soli, poper po želji, česnova voda(česen sesekljan namočen v vodi in prekuhan)Surov česen oksidira in klobase niso lepe barve.
Odsoten
betonmajster Specialist *****
Objave: 1599
Teme: 16
Pridružen: May 2006
Ocena: 0
#8
31.12.2010 ob 18:05
Najboljše so od kralja živali. :D :D :D
Neaktiven
pajo70 Mojster ****
Objave: 202
Teme: 25
Pridružen: Aug 2010
Ocena: 0
#9
31.12.2010 ob 18:41
jobizer Napisal:Klobase...10kg svinjine-pleče, vrat 2kg slanine iz hrbta,22dkg soli, poper po želji, česnova voda(česen sesekljan namočen v vodi in prekuhan)Surov česen oksidira in klobase niso lepe barve.
Jaz česen zmiksam v multipraktiko prelit z 2deci vina in gre komlet potem v maso in so vedno lepe rdeče barve.
Neaktiven
momonono Mojster ****
Objave: 334
Teme: 36
Pridružen: Jan 2010
Ocena: 0
#10
31.12.2010 ob 18:50
Samo, da je svinjsko vmes. Najboljša morska jed je pa odojek pečen na barki!
Neaktiven
šari Vajenec **
Objave: 49
Teme: 0
Pridružen: Jun 2016
Ocena: 0
#11
24.2.2017 ob 22:19
Ali izdeluje kdo domače sunkarice,hrenovke.....
Neaktiven
šari Vajenec **
Objave: 49
Teme: 0
Pridružen: Jun 2016
Ocena: 0
#12
25.2.2017 ob 10:51
Ali ima kdo kakšen recept....
Neaktiven
Stesta Specialist *****
Objave: 1194
Teme: 0
Pridružen: Nov 2012
Ocena: 0
#13
25.2.2017 ob 12:42
http://web.bf.uni-lj.si/zt/meso/vaja3/hrenovka.htm
Neaktiven
vincent Specialist *****
Objave: 11284
Teme: 92
Pridružen: Jan 2006
Ocena: 5
#14
25.2.2017 ob 16:14
Sicer je stara tema a sem se prešerno nasmejal pajotovim odstotkom. :wink:
Neaktiven
franmaln Mojster ****
Objave: 264
Teme: 3
Pridružen: Jan 2014
Ocena: 4
#15
25.2.2017 ob 22:06
To pa je recept.
Osebno sem zelo sladkosned treba probat kolk tega sladkorja bi šlo v te klobase mogoč bi ble namesto mašinskih piškotov.
No jast dam sicer dve zvrhani jedilni žlici sladkorja na 10 kg mase za salame.
  • Prikaži različico za tiskanje
  • Obveščaj me o dogajanju v tej temi
1 2
Iskanje po temi


Novejša tema
Starejša tema

Zadnje novice

LUMAR ZERO EMISSION TOUR PREMIERNO: Dan odprtih vrat hiše Lumar Terra-R 162

Pri Lumarju vas vabijo na prvi jesenski dan odprtih vrat, kjer bodo premierno predstavili pritlično skoraj…

  • © 2004 - 2025

    Email: info@podsvojostreho.net

    Vse pravice pridržane

  • Kazalo

    • Prva stran
    • Forumi
    • Spletniki
    • Zid
    • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

    • O portalu
    • Statistike
    • Kontakt
    • Podpora uporabnikom
    • Piškotki
  • Povezave

    • Nepremicnine.net
    • Izracun-kredita.si
    • Novogradnje.si
    • Montažne hiše
    • Izdelava spletnih strani
    • Nepremicninar.com
    • SLONEP.net
© 2025, PodSvojoStreho.net, Vse pravice pridržane

Prijava uporabnika

Pozabljeno geslo?
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Registracija novega uporabnika

Vaša registracija je bila uspešna.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.

Porabljeno geslo

Prijava
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.