Objave: 202
Teme: 25
Pridružen: Aug 2010
Ocena:
0
Pozdravljeni vsi ,,amaterski,,mesarji :lol: .Veliko vas sedaj v zimi ,ko je bil včasih kmečki praznik izdeluje klobase in salame za domače potrebe?Zanima me kakšne recepte in skrivnosti uporabljate pri izdelavi?
Moj recept je;
50%govedine
50%svinjskega
20%speha(slanine)
2,2%soli
1dag česna na kilo mase
5g popra na 3kg mase
sladkor
muskatni orescek
Kaksen recept je pa vas?
Lepe praznike zelim :D
Objave: 12033
Teme: 18
Pridružen: Oct 2009
Ocena:
1
Ali ti vmes nekaj materjala mačka požre? Za 1 kg klobas nadevaš 1,23 kg materjala.
Za dobro klobaso ni dovolj reči govedina (svinjsko)- vpliva tudi starost, predvsem pa del telesa. Tudi pri slanini je važno, iz katerega dela telesa - velika razlika med hrbtno, prsno ali trebušno.
Sem pa pristaš "ni važno, kakšna je zelenjava, važno da je meso".
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 2488
Teme: 48
Pridružen: Jan 2007
Ocena:
4
...pa od suzga sadja mam najraj klobaso :)
Objave: 12033
Teme: 18
Pridružen: Oct 2009
Ocena:
1
Citat:Ne vem kaj ne razumeš?
Razumem in seštevam 50% + 50% + 20% + 2,2% + še malenkosti = 123 % od česa (narejenih klobas?, skupne mase za klobase?)? V obeh primerih si vložil 23% več, kot si dobil.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 202
Teme: 25
Pridružen: Aug 2010
Ocena:
0
Da razložim bolj po kmečko.
10kg govedine
10kg svinjine
Na to maso dam 20%slanine,kar znese 4kg
Na to skupno maso pa se dajo potem začimbe. :)
Ali sedaj razumeš??
lp
Objave: 1193
Teme: 9
Pridružen: Jan 2010
Ocena:
0
Klobase...10kg svinjine-pleče, vrat 2kg slanine iz hrbta,22dkg soli, poper po želji, česnova voda(česen sesekljan namočen v vodi in prekuhan)Surov česen oksidira in klobase niso lepe barve.
Objave: 1599
Teme: 16
Pridružen: May 2006
Ocena:
0
Najboljše so od kralja živali. :D :D :D
Objave: 334
Teme: 36
Pridružen: Jan 2010
Ocena:
0
Samo, da je svinjsko vmes. Najboljša morska jed je pa odojek pečen na barki!
Objave: 49
Teme: 0
Pridružen: Jun 2016
Ocena:
0
Ali izdeluje kdo domače sunkarice,hrenovke.....
Objave: 49
Teme: 0
Pridružen: Jun 2016
Ocena:
0
Ali ima kdo kakšen recept....
Objave: 11284
Teme: 92
Pridružen: Jan 2006
Ocena:
5
Sicer je stara tema a sem se prešerno nasmejal pajotovim odstotkom. :wink:
Objave: 264
Teme: 3
Pridružen: Jan 2014
Ocena:
4
To pa je recept.
Osebno sem zelo sladkosned treba probat kolk tega sladkorja bi šlo v te klobase mogoč bi ble namesto mašinskih piškotov.
No jast dam sicer dve zvrhani jedilni žlici sladkorja na 10 kg mase za salame.