PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izbira toplotne črpalke zrak-voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(9.12.2019 ob 22:44)bohinc Napisal: V 10tem letu  ogrevanja TT 18EVT

V katerem letu delovanja se ti je povrnil zacetni vlozek? No, upam, da ti bo delala se vsaj naslednjih 10 let, brez tezav, kot je do zdaj  Big Grin
(9.12.2019 ob 22:46)Popson31 Napisal:

V katerem letu delovanja se ti je povrnil zacetni vlozek? No, upam, da ti bo delala se vsaj naslednjih 10 let, brez tezav, kot je do zdaj  Big Grin

Meni tisto sekundo, ko se je prvič obrnil ventilator. 
On bo pa po svoje izračunal. Tako, kot je njemu prav.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
V 6 em letu .
Večja poraba, prej se vrne...
Tam kjer bi že par deset sveč pomenilo nekaj zelo dòooolgo.
Tudi ostali sistemi poleg Tč stanejo !??

Hvala. Zgleda, da ima tudi TT Elektrinin UI, kot Kronoterm.
Btw, dobra letna poraba.
(10.12.2019 ob 06:58)bohinc Napisal: V 6 em letu .
Tam kjer bi že par deset sveč pomenilo nekaj  zelo dòooolgo.

To seveda ne drži, vse je odvisno od večih dejavnikov, največ od višine investicije.
(10.12.2019 ob 08:06)pentax Napisal:
(10.12.2019 ob 06:58)bohinc Napisal: V 6 em letu .
Tam kjer bi že par deset sveč pomenilo nekaj  zelo dòooolgo.

To seveda ne drži, vse je odvisno od večih dejavnikov, največ od višine investicije.

+1.
Bohinc, a misliš da v NEH in PH porabijo kaj manj SV?
Poleg tega tja ne namontirajo pošasti za 10k€, ampak "klima kišto" za 4k€.
Kaj pa ce je prej pokuril za 4k eur olja, zdaj pa pokuri 1000 eur elektrike in je zadnjo dal 10k eur? Pac en primer... vec si prej pokuril, prej se ti povprecna TC povrne, jaz mislim.
Ma sej sem v temi uporabniška izkušnja  TT oz. spremenjena v Kronoterm moral secirat porabo srčku Migaj že žnjntič...( prej večkrat na ZS) in v drugih temah.
Komur se ljubi ...bo našel. Men se ne ljubi več secirat , niti iskat.
Tč pa so različnih cenovnih razredov, tud naša bi bla lohk cenej ali dražja. Zato je lohk po Fery receptu tud za Neh 4k bistveno predraga Wink 
Ampak Fery ma na zalogi tud druge vire...rad gleda ogenj, ter težko prežene od njega goste.
Tud to stane, ne?!
by the way: @bohinc kje se skriva srcek Migaj? Mislis da DHT še dela?
(10.12.2019 ob 21:12)sašo65 Napisal: by the way: @bohinc kje se skriva srcek Migaj? Mislis da DHT še dela?

Zagotovo. Po moje se mu ne da vec kaj dosti ukvarjat s tem, zadeva dela, kaj ces vec? Isto k pr vecini, po letu dveh zanimanje usahne.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Upam , da mu.
Vendarle... mogoče je vgradil kalorimeter, ter zato izginil s foruma, kot kolega s spiska lastnikov...rentgi?
Tudi na obisk me več ne vabi!
Vse več lastnikov drugih TČ pa z radiatorji ogreva objekte, kar naj bi zmogla edino...
Tudi podhranjena "očkova" zmore očitno več...od pričakovanj.

(10.12.2019 ob 22:53)bohinc Napisal: Upam , da mu.
Vendarle... mogoče je vgradil kalorimeter, ter zato izginil s foruma, kot kolega s spiska lastnikov...rentgi?
Tudi na obisk me več ne vabi!
Vse več lastnikov drugih TČ pa z radiatorji ogreva objekte, kar naj bi zmogla edino...
Tudi podhranjena "očkova" zmore očitno več...od pričakovanj.

Mozno, hehe. Ceprav to s kalorimetrom je slo mim mene, ne vem kero storijo ste mel, takrat mislm, da me se ni blo kle.

Ocetova se pa kar presenetljivo dobro bode, priznam. Letos sem malo zravnal krivuljo (0.9 -> 0.88) pa se mi zdi, da lepse dela. Poudarek na zdi. Ko bo -5 bo itak konc veselja in bo gorelo.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
(10.12.2019 ob 21:12)sašo65 Napisal: by the way: @bohinc kje se skriva srcek Migaj? Mislis da DHT še dela?

To, da mu dela, ne dvomim. Mora pa dat človeku vseeno za mislit, ko sliši za cene rezervnih delov (je sassapo zadnjič nekaj napisal o tem).

Pa kot je bilo že večkrat rečeno: dva kompresorja, dve porabi štroma. Fizike ne moreš nategnit. Dva kompresorja sta pri izvanzemaljsko visokih dvižnih vodih res da bolj racionalna - ampak kdo hudiča rabi večino ogrevalne sezone vsaj 50 v radiatorjih v režimu 24/7?

Pa iz Migaja je bilo realne podatke tudi vedno umetnost ven vlečt. Potem je malo po malo priznaval, da je to poizoliral, pa ono izboljšal, itd. Skratka, bajto je malo po malo energetsko saniral, primerjave pa je delal, kot da se nič ni zgodilo na hiši. Pa njegovo zaokroževanje številk pri TČ vedno v eno smer, pri drvah v drugo. Pa take in podobne. To, da je rentgenx po nabavi kalorimetra zginil s foruma pa najbrž tudi pove več kot dovolj.

Je blo to svoje cajte težko brat in ohranit mirno kri, sploh, ko je še telmos svoje dodal z nekritičnim zagovarjanjem DHT in svojim "pogledom od zgoraj" na vse nas male, ki nič ne vemo, ker nismo monterji. Konkretnega od njega tako nikoli nisi nič zvedel, lahko pa si ga poklical pa usput še ponudbo od njega dobil.
  • Pa o tome sam ja davno... pa so me družno potolkli...
  • Nekaj časa so še z visokimi Dv , katerih uporabe in porabe ob tem...ni še nihče objavil
  • Če se ne motim DELPHi ogreva neizo. objekt z FwHp, torej gre...ne edini
  • In ni "edina" kajti hitachi je vsaj toliko naprednejši, da brez potrebe ne mlatita oba kompresorja
  • Torej kaj jim še ostane, kot molk? Z vse več uporabniki drugih Tč, ki ogrevajo podobne objekte, z podobnimi DV!
(7.12.2019 ob 09:49)Poldee Napisal:
(7.12.2019 ob 00:19)Sonce65 Napisal: Mraza v hiši ni,ga uspešno IVT::::BOSCH  toplotna ven tiši!!

Sonce drago:  drugi velja za poljubno TC :-) 

S kolektorji za gretje je bolj zalostno: ko najbolj rabis, najmanj delajo. Ne vem na keri lokaciji si ampak po desetih letih lastnih izkusenj je tako. Grela te bo 99% TC

Za porabo TC pa preveri, ce imas moznost.
Poraba Gen 103e/VT/366kw.MT/519kw toplotna po števc/450kw=49,5E na grobo . od 2.11. do 2.12.2019

Kolektorji  odlična zadeva. V uporabi 30let . 2017dodan regulator ki  beleži izplen
Grejejo, ko je draga tarifa , če sonce  sije Idea
Če pogledaš izkupiček  in pomnožiš z drago tarifo ...
Po grafu za 2019 se vidi da je mesečno cca 500kw razen jan; maj in okt, November zanimivo 00kw Angry 
Je pomembno, da so kolektorji 6m2  postavljeni na navidezni JUG -januar Exclamation
Lokacija: 5km do Velenja in 5km do Žalca. 10 km do Gore Oljke

Če sonca ni ???? Undecided  (že znaš naprej? Blush )nobeni zračni  toplotni  megla ne diši. Smile  IVT -BOSCH je zakon pri odtajanju. Če nisi poleg misliš, da se je ustavila in ne da odtaja. Jaz sem se čudil Angel  !!! Pridi pogledat in poslušat in se boš čudil tudi Ti!!! Huh

Priložene datoteke Predogledne slike

1 ... 14 15 16 17 18 ... 70 Pojdi na stran 
Iskanje po temi