PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Klasična gradnja Ali se EPS "prime" betona?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako ni podatkov?
JUB pravi takole:

[attachment=o24888]

Priložene datoteke
.jpg   7-8-2017 11-17-36.jpg (Velikost: 9,62 KB / Prenosi: 1557)
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
A ti si energitik po novem al si njegov polpismen odvetnik?
Jp super podatek juba za baumitov izdelek kaj :mrgreen: :mrgreen:

btw:
litri in kg pa so tako isto kaj....in kaj je zdaj tistih 7l vode zraven v teh kg al ni ? :roll: :mrgreen:
Bejž nazaj v osnovno.
Vreča ima 25 kil. Kaj ti še ni jasno!?

OK, ti bom jaz dešifriral.
17 kg suhe mešanice ti da 10 dm3 oz. 10 litrov.
En žakl je potemtakem za 14,45 dm3 oz. 14,45 litrov.

Če rabi 208 litrov, torej rabi 208 l/14,45 l betona, tega bo dobil iz 14,4 žakljev mešanice. Če bo bolj vibriral več, če manj, manj. A bo?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Hoj, prvi del projekta sem zaključil. Navodila na vreči so precej jasna: 25kg suhe zmesi dodaš 2.5L vode in dobiš 12.5 L betona. Se pravi rabim 208/12.5=17 vreč. Ker pa sem dodal noter še malo kamnov, ki so ostali od izkopa, sem za spodnjo polovico porabil 7 vreč. Če bo komu pomagalo, spodaj pripenjam navodila iz MQ hobbetona.

EPS-a nisem uporabil, sem kar sestavil opaž iz bosank. Te so bile še dražje od betona. Izdelek pa na fotki spodaj :-)

Priložene datoteke
.jpg   navodila.jpg (Velikost: 203,64 KB / Prenosi: 1406)
.jpg   polovica.jpg (Velikost: 187,02 KB / Prenosi: 1403)
A samo meni neodpre slik?
Mi posljes na zs,

Poslano z mojega SM-N910C z uporabo Tapatalk
ex5522 Napisal:Kar se tiče količine iz ene vreče po spominu jo je za pol šajtrge torej sam beton ima ca. 11 l + ca. 7 l vode pa je ca 18 l kpl

Hvala za potrditev da si tukaj količino vode napisal skoraj 3x preveč. Poleg tega je mokre mešanice običajno manj v litrih kot suhe.
hanzi..hanzi :mrgreen: kako obožujem osebke, ki nekaj napišejo ko jih povprašam od kot ta informacija se skrijejo v luknjo in v tišini čakajo...čakajo..... da kdo drug napiše kaj ustreznega potem zmagoslavno prlezejo iz luknje in kvotajo ta všečni del (kar pa je še vedno bolje od samoklicanih odvetnikov :mrgreen: )

Glej hanzi zadnjič za razliko od tebe sem v zadnjih 7 letih zmešal ca. 100 vreč hobby betona mešam v samokolnici in zalivam direkno iz šlauha, zato so mi točni litri neznanka in nepomembni, zato sem tudi napisal ca ... in po spominu
In še ena malenkost avtor je uporabil hobeton marka C16/20
JAZ sem govoril o Hobby betonu marka C25/30 in za tega potrebuješ več kot 3 l morda ne 7L ..ne vem me ne zanima samo več kot 3l gotovo
Glej, optimalni v/c (vodocementni faktor, razmerje vode in cementa) je 0,40. Vsaj pred 20 leti je bil.
To je brez dodatkov težko doseci, ampak pri 0,5 ali 0,6 je pa že kaj vgradljivega tudi brez dodatkov. Se pravi na 10kg cementa daš okoli 5l vode.
In iz tega razmerja sem jaz ocenil da je 7l vode preveč za žakelj betona.
Ker v žaklju betona je recimo okoli 4kg cementa(dobrih 300kg cementa na m3 betona). In če dodaš 7l vode imaš v/c skoraj 2, kar pa je 5x več od optimalnega in verjemi da s takim v/c faktorjem ne boš nikdar dobil MB 30.
Sem se na lastne oči (vzel kocke lred in po dodajanju vode in jih zdrobil) prepričal kaj se zgodi z Marko betona ko enkrat v hruško doda vodo, da manj trpi pumpa in zidarji. Z lahkoto izgubiš četrtino marke.

V mešalec betona vržem pesek, 25kg žakelj cementa in približno vedro (od jupola) vode.
Iz mešalca dobim slabi dve sajtrgi betona. Koliko zakljev hobby betona rabiš za tako količino betona ne vem. Sem pa v zadnjih letih tudi sam zmetal tono ali dve cementa v mešalec, če se že gremo kdo ima daljšega...
Zgoraj v navodilih lepo piše da dodaš 2,5litra vode. Ti pa govoriš o nekih 7l oz zagotovo več kot 3. Ves kaj dobiš če dodaš 3x večjo količino vode od predpisane? Hoces jesti žgance (imeti beton), dobiš pa "bistro" juho z nekaj kroglicami v njej. Wink
Tako enkrat za foro izmeri koliko l/min ima tvoj slavf pretoka in koliko sekund teče voda v šajtrgo s hobby betonom, potem pa izračunaj koliko l vode je v sajtrgi.
Toliko o lezenju iz lukenj....lep podaljšan vikend ti zelim
/OT: nisem vsega prebral. Samo na hitro - kdo ma torej daljšega?Smile
1 2
Iskanje po temi