zdravo.tole imaš narobe zvezano.moral bi imeti spodaj da se voda takoj začne pretakati v druge sode.sedaj boš napolnil enega nato pa šele druge višek vode pa bo iztekel ven.
lp
zgoraj sem zvezal zato, ker so stene sodov pod kar hudim kotom. sem se bal, da bi plastika počla, ko bi zavijal ventile. pokrov mi je že počil. trave je okoli 130m2. vem, da je zaloge malo, toliko sem si lahko izboril prostora. tukaj je zaloge za približno 9litrov/m2 trate, enkratno. trava zdrži do 2 tedna hude suše, če ima koreninski sistem globok. primarno mi je deževnica kot zdrav obrok, ni kot glavni vir vode v suši. sem opazil, da na vodovodni vodi seme ne vzkljije tako dobro, kot po dežju, se pravi je trda voda bolj "i better drink my own piss" varianta.
pri črpalki se mi ne gre toliko za pretok kot za pritisk. pritisk in pa sekundarno večstransko uporabo. če lahko eno stvar za več namenov uporabim, bi raje izbral tako.
za preliv se ne sekiram, pričakujem, da v dežju napolne vseh 1200 litrov v enem dnevu. ko začne tečt čez rob, cev odstranim in zaprem loputo na odvodni cevi žleba.
Pa čemu sploh črpalka, saj so sodi dovolj visoko, da bo (skoraj) vsa voda iztekla po šlaufu, ki ga pač malo premikaš po teh 130m2? Potegneš na zaug in ga flikneš na tla.
Če bi sode vsaj minimalno vzdignil pa bi vse izteklo.
nimam potrebe po pretoku ampak po pritisku v odvodu. in ja črpalko bom do nadalnjega prestavljal iz soda v sod. tako bom natančno vedel, koliko vode gre na kater sektor.
Cevi, ki povezujejo sode imajo predroben premer za nek resen dežek.
Črpalka pa bi bila povsem dovolj florabest pretočna iz lidla, ki sem jo v našem lidlu še videl https://www.facebook.com/lidlslovenija/p...=1&theater.
Z neko podobno črpalko (sicer "priznano" ime - gardena, še iz časov, ko hoferja in lidla ni bilo pri nas) črpam iz vodnjaka v dve tisočlitrski cisterni nad vrtom. Imam polcolsko cev od črpalke do cisterne, cisterni pa sta spodaj povezani s tričetrt colsko cevjo. Niti slučajno ne dosegam enakega nivoja vode med črpanjem. Zato prvi stavek.
Če hočeš pritisk nabavi najcenejši hidrofor v obiju ali bauhausu. Tile 4 sodi zavzamejo več površine kot pa ena 1000l cisterna. ti cisterni bi lahko dal tudi eno nad drugo pa bi imel 2000l zaloge vode, vodo v cisterno pa črpaš z kakšno malo potopno črpalko iz prvega soda.
To je res. Samo jaz ko delam delam tako da lahko naredim sam. Tega rezervarja jst ne morem dat v avto plus tega bi jih moral še obvijat s črno folijo ali barvat. Mene samo zanima kako bi dobil 2-3 bare v razpršilec na koncu cevi ugodno in beez skrbi da se pumpa pokvari ko zmanjka vode. Če je peetok vode manjši ni problem ker ne mislim utapljat trave. 600l na uro je ciljni pretok.
Z 9 mm vode na m2 boš zelo težko utopil travo, ne glede na pretok. Pretočne črpalke v lidlu ali hoferju so mislim da bile po 50 ali 60 €. Imajo pa prevelik pretok za tvoje želje. Pritiska pa bo dovolj.
Najdejo pa se tudi variante, kjer ni zraven motorja in se priključijo na vrtalni stroj: https://www.mimovrste.com/pretocne-crpal...oj-gardena. Taka rešitev bi znala biti ugodna, sploh če bi našel kakega drugega proizvajalca kot je gardena. Predvidevam, da vrtalni stroj imaš.
Je nekdo.lepo v komentarju napisal da jo poganja star motor odsluženega pralnega stroja.
Kaka bau masinca ne bo.dolgo delala. Sicer je garancija, ampak...