Objave: 5
Teme: 2
Ocena:
0
Živijo!
Z ženo prenavljava precej staro kmečko hišo in naletela sva na sledečo dilemo.
Vhodna veža (cca 6m2) ima na beton položene ploščice, pod betonom pa nobene izolacije. Sam beton je precej debel.
Odločila sva se, da bova zamenjala ploščice, hkrati pa sva mislila (zaradi velikega mraza) skopati malo globlje in dodati kakšno talno (toplotno) izolacijo.
Mojster, ki ga imava v hiši nama je to odsvetoval oziroma povedal, da izolacija ne bi dala takega učinka, kot ga pričakujeva oziroma strošek ne bi opravičil rezultata (mraz naj bi šel avtomatično dol, topel zrak pa gor...).
Kaj mislite vi, se splača ali pa res strošek in delo ne bi dalo željenega rezultata?
Hvala za mnenja in komentarje.
Objave: 104
Teme: 10
Ocena:
0
Sam imam isti problem.....starejša hiša, ene zanič ploščice po tleh, ki sploh ne pašejo v ta ambient.....in sem dolgo časa razmišljal kaj bi...prišel sem pa do dveh variant:
1. Čez obstoječe ploščice (pri meni je sedanja veža postala veža št.2 ker je prizidek postal veža št.1; torej se v veži št.2 že hodi s copati in ne več s čevlji tako kot do sedaj) položim podlogo in nato čez laminat večjega formata. S tem si malenkost popravim hladna tla.
2. Razbijem vse ploščice, skopljem dodatnih 20-30cm, izoliram, nato pa položim nove ploščice in sem spet na mrzlih tleh.Ta varianta se mi ne zdi preveč ugodna (cenovno,časovno).
Objave: 6970
Teme: 39
Ocena:
34
Uroš,
nič nisi napisal kako je z ostalimi prostori?Kaj boš naredil z njimi? V kakšnem stanju so, ali jih boš tudi saniral?Kakšen je tlak v ostalih prostorih?? :wink:
Pri kolegu ravno te dni pripravljamo za sanacijo stare hiše. Tlake bomo vse ven zmetali ter na novo nasuli,ulili AB ploščo, hidroizolacija, termo izol., estrihi in zakljuuček!! :D
Lep pozdrav
Objave: 11284
Teme: 92
Ocena:
5
pri izolaciji ne gre zgolj za 'mraz' ampak zato da ti tam toplota uhaja v tla..torej so toplotne izgube skozi taka tla dokaj velike.
zdaj če gre zgolj za nekaj kvadratov pač vzameš v zakup da bo tam nekaj uhajalo..v kolikor gre za celo hišo, pa po možnosti da je še to bivalni prostor....vas bo tako zeblo v noge da bo za znoret.
imamo doma v hiši neizolirana tla...pa lahko rečem da je nezanosno, če bi moral cel dan se 'dotikati' takih tal.
glede izgub pa...neizolirana tla (Ob pogoju da so stene izolirane kakor tudi streha) nekako porabijo 60 - 70 % vse toplote...ali rečeno drugače....2/3 izgub celotne hiše odapde samo na tla (govorim za našo hišo - pritličje + 2 nadstropja)..torej 1/3 kvadrature porabi 2/3 toplote.
stvar vredna razmisleka.
pa še to...če se greste prenovo...naredite kot se šika....če kopljete in razbijate..dajte zdaj ko je tako ali tako vse v razsulu..sicer to je kar nekaj fizikalnega dela..se pa na dolgi rok splača.
Ocena:
34
Uroš, firstman,
Vincent je dobro napisal. Naredite na začetku v redu, da ne boste čez nekaj let krivili koga , za tak problem! :lol:
Razbij estrihe, nasuj, zabetoniraj, hidroizoliraj toplotna izolacija , estrih -finale!
Brez glavobola za nslednje stoletje( pa privarčeval z živci in denarjem)
Lep pozdrav
Ocena:
34
firstman2, čestitam za pogum, da si toliko sesul in tako uredil!! :lol:
Tvojo sliko in komentar bom z veseljem jutri pokazal prijatelju, ki se ravno te dni odloča za takšen poseg.Sam mu stojim od strani, vendar je moj komentar, da če se bo lotil zadeve samo na pol, naj me ne vabi v svoj tim. Se je že odločol, grmo na POLNO!! :D
Lep pozdrav Uroš tebi pa: korajža velja :D [/u]