Objave: 17
Teme: 1
Ocena:
0
Danes je v prilogi Delo in dom objavljen članek o kvaliteti peletov, ki jih je opravil Gozdarski inštitut Slovenije. Testirali so 16 vzorcev, vendar pa nočejo razkriti rezultatov in imen posameznih dobaviteljev oziroma proizvajalcev. Sprašujem se kakšna je smiselnost take raziskave glede na to, da si z njo ne morem nič pomagat. Če bi objavili seznam, bi se v bodoče kvaliteta peletov na našem tržišču sigurno popravila. Morda se motim, ampak spet mi smrdi po korupciji. :evil:
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Komisija, ki je opravljala meritve je certificirana in sme izdati podatke? Tudi ti bi lahko delal poizkuse in potem v Delu objavil članek, kok so od Dolfeta zanič in da zavaja folk.
Sledi tožba.....
Ti podatki so samo informativni in ne smerniški, svetovalni.
No pain, no gain.
Objave: 678
Ocena:
3
Potem pa tukaj na forumu objavimo iz lastnih izkušenj kateri peleti so slabi, da bodo ostali vedeli, kaj ne bodo kupovali!
Objave: 582
Teme: 5
Ocena:
0
@peleti12 - se ti ne zdi, da je uporabniskih izkusenj ze dovolj na tem forumu?
Objave: 11284
Teme: 92
Ocena:
5
kar se mene tiče..če ne objavijo rezultatov je škoda da so šli sploh delat teste.
(tisti ki jih je delal in zapravlja denar, pa jih zdaj ne objavi bi mu mogli ceno testa odbiti od plače).
Objave: 1806
Teme: 60
Ocena:
1
Ta članek je v smislu naslova "dva najboljša slovenska pevca zalotili pri seksu v parku". Sedaj se vsi ukvarjamo s tem, kdo sploh zna peti pri nas.
Objave: 495
Teme: 4
Ocena:
0
Baje, da se v prihodnje obeta tudi tabelarični prikaz in objava kompletnih rezultatov testiranja :)
Drama... :| :?
Držimo pesti, da se to uresniči.
Drugače pa na naslednjih protestih napisat transparent in zahtevat objavo :D :D
Objave: 678
Ocena:
3
Danes sem očistil kotel, tisti del kjer so turbulatorji.
Groza koliko pepela se je nabralo in se ga z samočiščenjem ne da odstraniti.
Tolikšna količina pepela je posledica slabih peletov, ki sem jih nabavil misleč, da so peleti peleti.
Ko sem očistil peč so se zakoj zmanjšali dimni plinai za 20 stopinj, kotel se hitro segreje in ko doseže nastavljeno temperaturo začne delati z zmanjšano močjo.
Slabi peleti dajo manj energije, eč pepela, pacajo kotel i z tem manjši izkoristek.
Sedaj nabavljam pelete Profiles Razdrto in Avstrijske, rezultat je opazen.
Objave: 5449
Teme: 33
Ocena:
0
eh, danes se vse samo gleda skozi denar. kljub vsem inštitucijam, ki jih drago plačujemo, nam na police mečejo na pol gnilo hrano (ali pa recimo vse tisto, kar naj bi bila), razpadajoče cunje, slabo gorivo, avtomobile, mobitele itd itd, zakaj mislite da je pri peletih kaj drugače? tudi več včasih dobra znamka ne pomaga, ker lahko samo z goljufanjem preživijo v današnjem trgu. krivi pa smo v veliki mer sami potrošniki, ker hočem imeti vse in hkrati tudi čim ceneje. na žalost tako je..
v teh peletih se notr zmleje ves šrot, malo vode, veziva, preša in imaš biznis. malo karikiram, ker je enako povsod:
če imaš moč in povezave na pravih mestih, ustanoviš konzorcij, kjer ti država zagotovi, da si recimo edini v državi, ki zadovoljuješ "visoke standarde", pa čeprav lahko vsi ostali z neodvisnimi raziskavami pokažejo, da imajo boljše proizvode ipd. ampak ne, njihovi testi niso bili opravljeni v certificiranih laboratorijih ipd bla bla bla. in furaš dalje..
Objave: 1319
Teme: 4
Ocena:
1
Peleti so na daljši rok za uporabnike ena velika natega. Boste videli čez par let. Drva al pa nič. Ne pa neka stisnjena trava in drugi odpadki. To je isto kot pred tridesetimi leti briketi. Se tudi niso prijeli.