PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Iscem gradbenika ki ga zanima investicija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

bom opisala kar na kratko:
ljudje iscejo/mo manjse oz sr. velike druzinske hise, tudi kaksen starejsi par bi imel manjso hisko, na nepremicninah jih ni veliko ker: so cene astronomske, imajo malo zemljisca, so bogu iza nogu Tongue (beri medved nosi posto) ali pa se jih sedaj prodaja veliko prevelikih- tam od 250 m2 naprej.
In ravno zaradi velikega stevila teh ogromnih his ki se zlepa ne prodajo (so pa vecinoma na ugodnih lokacijah: blizina trgovine, sol...) sem prisla na idejo, da bi se jih z malo preureditve (predelne stene) dalo urediti v dvojcke, ki bi se hitreje prodali, investitor pa bi se nekaj zasluzil. Npr. cena velike hise 300 tisoc, torej polovica 150, prodal pa bi se sigurno za 170,180. Imam kar nekaj izbranih (videno na nepremicnine.net) ki bi se jih po tlorisu dalo predeliti, prav tako imajo zadosti velike parcele.
Torej je kje kaksen gradbenik, druzba, agencija ki bi jih zanimala ta investicija?
Jaz dobim svojega dvojcka vi pa profit Big Grin
Po mojem ne bo šlo tako enostavno.

Dvojček sta dve ločeni simetrični enodružinski hiši. To o čemer govoriš pa je dvostanovanjska stavba.

Ne moreš kar predeliti in prodati polovico - čaka te celotni postopek v zvezi z dokumentacijo. Poleg tega pa moraš izpolniti vse zahteve prostorskih aktov občine, kjer pa je sorazmerno malo takih, ki bi dopuščali dvo- ali več- stanovanjske hiše na lokacijah enostanovanjske pozidave.
@ideja, naj ostane pri ideji! :wink:
Čeprav, številke ti "letijo"! Ne nujno pravilne ali točne, ampak O.K.! 8)
Malo preureditve?

Najprej, v dvojčka jih ne moreš preurediti. Kvečjemu v dvostanovanjski objekt. Za sabo to potegne ločene inštalacije za vodo, elektriko, ogrevanje (kar ni tako enostavno in lahko nosi kar velike stroške). Potrebno je izvesti ustrezno dokumentacijo (PGD, PZI, uporabno), da se bodo enote lahko prodale. Plača se davek od dobička na prodajo nepremičnin in davek na promet z nepremičninami. Mislim, da je tvoj predviden dobiček že šel rakom žvižgat.

Saj ne rečem, da ni možno vendar se dodana vrednost ne bo naredila pri preureditvi iz eno v dvostanovanjski objekt ampak pri pridobitvi takšne nepremičnine po nenormalno ugodni ceni (dražba ali kaj podobnega).

Glede na obliko vprašanja se vidi, da s tega področja ni širokega znanja in kaj hitro te lahko kdo pelje željnega čez vodo.
vuego Napisal:Po mojem ne bo šlo tako enostavno.

Dvojček sta dve ločeni simetrični enodružinski hiši. To o čemer govoriš pa je dvostanovanjska stavba.

Ne moreš kar predeliti in prodati polovico - čaka te celotni postopek v zvezi z dokumentacijo. Poleg tega pa moraš izpolniti vse zahteve prostorskih aktov občine, kjer pa je sorazmerno malo takih, ki bi dopuščali dvo- ali več- stanovanjske hiše na lokacijah enostanovanjske pozidave.

si preprican? poznam jih veliko ki so povecali obstojeco hiso za samostojno enoto- torej to ni prizidek ampak ze dvojcek- ima locen vhod, dovoz in parcelo pa nisem slisala da bi imeli kaksne komplikacije
KeCko Napisal:Malo preureditve?

Najprej, v dvojčka jih ne moreš preurediti. Kvečjemu v dvostanovanjski objekt. Za sabo to potegne ločene inštalacije za vodo, elektriko, ogrevanje (kar ni tako enostavno in lahko nosi kar velike stroške). Potrebno je izvesti ustrezno dokumentacijo (PGD, PZI, uporabno), da se bodo enote lahko prodale. Plača se davek od dobička na prodajo nepremičnin in davek na promet z nepremičninami. Mislim, da je tvoj predviden dobiček že šel rakom žvižgat.

Saj ne rečem, da ni možno vendar se dodana vrednost ne bo naredila pri preureditvi iz eno v dvostanovanjski objekt ampak pri pridobitvi takšne nepremičnine po nenormalno ugodni ceni (dražba ali kaj podobnega).

Glede na obliko vprašanja se vidi, da s tega področja ni širokega znanja in kaj hitro te lahko kdo pelje željnega čez vodo.

saj sem napisala da tloris ustreza preureditvi, cene velikih se pa se nizajo ker noben ne rabi 300m velike bajte plus ogromno jih je na odlicnih lokacijah v blizini mesta kjer ne dobis parcele. torej bi blo za preracunat oz naj napise kdo ki se s tem ukvarja, cez vodo hodim pa po mostu zejna ali zeljna :lol:
Rabla boš svoj števec za vodo, ker bo komunala šla gledat gradbeno dovolenje kjer bo pisalo samo 1 števec, ga seveda ne boš dobila. Ko boš začela postopek za novo gradbeno dovolenje... pa pridi nazaj Smile Bomo pol komentiral Big Grin
@ideja
Dvojček se točno ve, kaj je. In tvoja ideja to ni.
To se v LJ dela na veliko. Kupiš 300 m2 hišo, narediš 3 enote in prodaš ali oddajaš. Nikoli ne bo niti približno tako dobro, kot če bi se iz nule delalo ampak se prodaja, ker je pač povpraševanje veliko. Inštalacije večinoma ostanejo kar skupne.

Nevem pa s čim bi ti pripomogla k temu projektu, brskati po nepremičnine.net znajo tudi gradbeniki.
In potem imaš teme, kako so kupce nategnili. Že več podobnih na tem forumu.

Sej ne rečem, da ni možno (so lokacije, kjer to je), ni pa trivialen poseg.
iscem za gorenjsko ne za lj, ok to bi mogla dopisat. tudi ce so instalacije skupne das locene stevce? nategnenejo te pa lahko tudi pri samostojni hisi ane?
Ja me zanima, greš odžagaš cev in daš drug števec in rečeš komunali naj začnejo še tega popisovat.

Ja tudi jaz sem mislil, da so stvari simpl pa niso ker pač je električni priključek dobit kr gora ene dokumentacije. Na srečo so se kr dobr digitaliziral in znajo emaile uporabljat.
Zelo tezko si predstavljam enodruzinsko hiso, ki se jo da enostavno predelati v "dvojcka". Torej z dvema vhodoma v pritlicju, dvema locenima terasama, dvemi stopnisci, dovolj parkirisci za dve druzini, locenimi stevci, zvocno izolacijo... Vse skupaj ob skupnem vlozku manj kot 40k (2x 180k - 300k - davek - provizije). Imas kak idejni plan oz. tloris kaksne take hise?
bobo sem poslala sporocilo samo je se kar v odhajajocih- ne poslje :?
Pošlje, pošlje...
Ko prejemnik prebere se premakne iz odhajajočih med poslane.
1 2 3
Iskanje po temi