Pozdrav.
Ali kdo ve, če se lahko položi knauf na obstoječi leseni opaž v stanovanju? Koliko to stane? Opaž je sicer zelo dober, kar raven...
Šlo bi, samo ti zna pokat knauf, če ga boš lepil direktno na les. Je potrebno dati konstrukcijo vmes, ker se les razteza, knauf pa ne.
Ali imaš izkušnje s tem? Sej ga ne bi kar lepil gor ampak normalno z vijaki. Ali pa mogoče vmes še kontrukcija? Namreč zdi se mi škoda trgati dol les, ker je to še dodatna izolacija.
lp
Če daješ direktno na les, se ti les spodaj razteza in krči, zato ti knauf po spojih popoka, ne glede na bandažno mrežo. Midva sva doma vse dajala na podkonstrukcijo. Ti vzame 2cm po višini, ampak je bolj ziher. Les lahko tako pustiš, samo preveri, da v lesu nimaš črva.
Objave: 90
Teme: 11
Ocena:
0
Jast sem zadevo naredu tud na konstrukcijo iz alu profilov, ker sem dal še dodatno izolacijo vmes (stena 5 cm, strop 10 cm), pa parno zaporo. Zdej je od tega že več kot tri leta pa zadeva funkcionira. Pozoren je treba bit pri stropu da se alu profili prišraufajo v tramove ali štafle, ker drugače lahko zadeva kasnej dol pade, ker sam opaž ni bogve kako nosilen. Vsekakor pa pusti opaž spodaj, ker je dodatna izolacija.
Dobro se razumemo, ker nam je vsem všeč ista stvar - JAZ !
Garfild kakšno izolacijo si dal na strop ?
Objave: 90
Teme: 11
Ocena:
0
Hi,
gre za podstršno sobo, ki je imela predhodno narejn strop iz steklene volne, kakor se je temu reklo včasih, mislima da 10 cm ali pa celo več, nato pa vse skupaj prekrito z opažem. Nato pa smo dali na strop dodatno 10 cm tervola in gips plate 2 cmm. In lahko rečem da je razlika ogromna, imam namreč dve enaki sobi na podstrešju eno sem izoliral ena pa je takša kot je bila, v neizolirani sobi ni nikoli zares toplo , razen seveda poleti, v izolirani pa je zelo konstatana temperatura. Bistvena razlika pa se vidi tudi pozimi na strehi, ko pade snega nad neizolirano sobo skoraj takoj izgine oziroma pade iz strehe, nad izolirnao sobo pa sneg veliko dalj časa v takšnem stanju kot je zapadel.
Dobro se razumemo, ker nam je vsem všeč ista stvar - JAZ !
Jaz sem privil Knauf dirkt na opaž. zadeva je narejena že več kot leto in pol, tako da so se obrnili že vsi letni časi, pa še vedno ni nobenih razpok.
Objave: 3
Teme: 0
Ocena:
0
Les po določenem času neha dihat ker je klimatiziran oz posušen ker je v prostoru, prav tako bo pa vlago iz zraka prevzela nase gips plošča in ima enake možnosti, da poči kot na konstrukcijo. Ja opaž naj ostane, vendar samo za primerjavo, 17 cm lesa ima enako izolativnost kot 5 cm stiroporja. Za ceno pa pokliči 041 645 219, g. Marjan.