• Domov
  • Forum
  • Spletniki
  • Novice
  • Montažne hiše
  • Novogradnje
Napredno iskanje >>

Gradnja in obnova Montažni sistemi in les knauf na opaž

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anonymous Unregistered

11.7.2005 ob 19:55
Pozdrav.

Ali kdo ve, če se lahko položi knauf na obstoječi leseni opaž v stanovanju? Koliko to stane? Opaž je sicer zelo dober, kar raven...
Anonymous Unregistered

11.7.2005 ob 21:28
Šlo bi, samo ti zna pokat knauf, če ga boš lepil direktno na les. Je potrebno dati konstrukcijo vmes, ker se les razteza, knauf pa ne.
Anonymous Unregistered

12.7.2005 ob 11:39
Ali imaš izkušnje s tem? Sej ga ne bi kar lepil gor ampak normalno z vijaki. Ali pa mogoče vmes še kontrukcija? Namreč zdi se mi škoda trgati dol les, ker je to še dodatna izolacija.

lp
Anonymous Unregistered

12.7.2005 ob 13:08
Če daješ direktno na les, se ti les spodaj razteza in krči, zato ti knauf po spojih popoka, ne glede na bandažno mrežo. Midva sva doma vse dajala na podkonstrukcijo. Ti vzame 2cm po višini, ampak je bolj ziher. Les lahko tako pustiš, samo preveri, da v lesu nimaš črva.
Neaktiven
Garfield Pomočnik ***
Objave: 90
Teme: 11
Ocena: 0
13.7.2005 ob 09:48
Jast sem zadevo naredu tud na konstrukcijo iz alu profilov, ker sem dal še dodatno izolacijo vmes (stena 5 cm, strop 10 cm), pa parno zaporo. Zdej je od tega že več kot tri leta pa zadeva funkcionira. Pozoren je treba bit pri stropu da se alu profili prišraufajo v tramove ali štafle, ker drugače lahko zadeva kasnej dol pade, ker sam opaž ni bogve kako nosilen. Vsekakor pa pusti opaž spodaj, ker je dodatna izolacija.
Dobro se razumemo, ker nam je vsem všeč ista stvar - JAZ !
Anonymous Unregistered

14.7.2005 ob 08:12
Garfild kakšno izolacijo si dal na strop ?
Neaktiven
Garfield Pomočnik ***
Objave: 90
Teme: 11
15.7.2005 ob 11:02
Hi,
gre za podstršno sobo, ki je imela predhodno narejn strop iz steklene volne, kakor se je temu reklo včasih, mislima da 10 cm ali pa celo več, nato pa vse skupaj prekrito z opažem. Nato pa smo dali na strop dodatno 10 cm tervola in gips plate 2 cmm. In lahko rečem da je razlika ogromna, imam namreč dve enaki sobi na podstrešju eno sem izoliral ena pa je takša kot je bila, v neizolirani sobi ni nikoli zares toplo , razen seveda poleti, v izolirani pa je zelo konstatana temperatura. Bistvena razlika pa se vidi tudi pozimi na strehi, ko pade snega nad neizolirano sobo skoraj takoj izgine oziroma pade iz strehe, nad izolirnao sobo pa sneg veliko dalj časa v takšnem stanju kot je zapadel.
Dobro se razumemo, ker nam je vsem všeč ista stvar - JAZ !
Anonymous Unregistered

19.10.2005 ob 13:01
Jaz sem privil Knauf dirkt na opaž. zadeva je narejena že več kot leto in pol, tako da so se obrnili že vsi letni časi, pa še vedno ni nobenih razpok.
Neaktiven
Tomaz Prvošolček *
Objave: 3
Teme: 0
19.10.2005 ob 19:32
Les po določenem času neha dihat ker je klimatiziran oz posušen ker je v prostoru, prav tako bo pa vlago iz zraka prevzela nase gips plošča in ima enake možnosti, da poči kot na konstrukcijo. Ja opaž naj ostane, vendar samo za primerjavo, 17 cm lesa ima enako izolativnost kot 5 cm stiroporja. Za ceno pa pokliči 041 645 219, g. Marjan.
Neaktiven
cameron Pomočnik ***
Objave: 149
Teme: 6
Ocena: 1
21.10.2005 ob 13:49
Tomaz Napisal:Les po določenem času neha dihat ker je klimatiziran oz posušen ker je v prostoru......

Les diha celo življensko dobo!
Lep pozdrav
  • Prikaži različico za tiskanje
  • Obveščaj me o dogajanju v tej temi
Iskanje po temi

Novejša tema
Starejša tema

Zadnje novice

LUMAR ZERO EMISSION TOUR PREMIERNO: Dan odprtih vrat hiše Lumar Terra-R 162

Pri Lumarju vas vabijo na prvi jesenski dan odprtih vrat, kjer bodo premierno predstavili pritlično skoraj…

• © 2004 - 2025

Email: info@podsvojostreho.net

Vse pravice pridržane

• Kazalo

• Prva stran
    • Forumi
    • Spletniki
    • Zid
    • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

• O portalu
    • Statistike
    • Kontakt
    • Podpora uporabnikom
    • Piškotki
  • Povezave

• Nepremicnine.net
    • Izracun-kredita.si
    • Novogradnje.si
    • Montažne hiše
    • Izdelava spletnih strani
    • Nepremicninar.com
    • SLONEP.net
© 2025, PodSvojoStreho.net, Vse pravice pridržane

Prijava uporabnika

Pozabljeno geslo?
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Registracija novega uporabnika

Vaša registracija je bila uspešna.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.

Porabljeno geslo

Prijava
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.