Objave: 377
Teme: 17
Ocena:
0
Začel sem s finalno obdelavo notranjih zidov iz siporeksa. Uporabljam rigips rimano 3-6. Dajem tudi mrežico. Tu pa imam nekaj težav. Predno nanesem maso od vrha do tal, mi jo na vrhu že toliko stegne, da jo je že nemogoče zagladiti in to kljub temu, da sem stene kar dobro namočil. Zdaj sem probal stene namazati še z emulzijo, sam to pije bolj kot vsak dolenc. Ima mogoče kdo kakšne izkušnje, nasvet?
hvala, lp.
SPRETNE ROKE SO ZAKON!
Objave: 995
Teme: 26
Ocena:
0
Že nekaj časa je minilo od tvojega vprašanja pa me zanima kako si to rešil? Namreč mi razmišljamo... ali tankoslojni omet (ytong) ali kitanje....
Hval iin lep pozdrav
Objave: 549
Teme: 34
Ocena:
0
pri meni se je tankoslojni omet odlično obnesel, hitro se osvoji delo z njim.
Nanos cca 5mm. Tam kjer je napeljava sem dajal mrežico.
Stena je pripravljena za belež, korekture z jubolinom.
Sam sem vse stene pred beležem prešprical z akrilno emulzijo.
33, masa je bila presuha, prvo pobiranje - ravnanje po cca 30 minutah, zaribavanje
in glajenje po cca uri in pol. Masa naj bo malo gostejša kot čežana :shock:
LP, Dejan
Objave: 995
Teme: 26
Ocena:
0
Dejan hvala za odgovor :)
Ampak potem je pa tole kar dolgotrajna stvar, kaj :? tako po fazah... Kaj praviš, koliko časa ti gre za steno recimo 5m dolgo?
Lep pozdrav
Ocena:
0
1.Rimano=Ytong notranji omet
2. Večinoma sam oziroma 2. Oba nanašata na grobo 1 "zgliha" nafino. Oba zaribavata 1 gliha na "šajbo"
3. Stena je brez jubolina gladka kot šipa. Jubolin samo za korekcijo če se kje kaj spregleda :oops: . Vsekakor pa priporočam čez Rimano 1x špric z akril emulzijo.
4. sam cca. 25m2 je pa odvisno od vogalov, okenskih - vratnih špalet... (za hitost se najbolj obnesejo 3-je. 1 pripravlja maso, 2 nanašata. potem 2 zaribavata in 1 gladi.)
5. Ne poznam. Ročno pravgotovo vsi dobri zidarji.
LP, Dejan
PS: stena je primerna za nadaljno obdelavo dodelavo, po moji presoji seveda, po cca 3 dneh odvisno od debeline nanosa itd. Vsekakor je potrebno zračenje ba se znebimo vseh litrov vode... ;-)
Objave: 257
Teme: 40
Ocena:
0
Hvala za izčrpen odgovor. :D
LP, e.
Ocena:
0
pri meni je 4mm nanosa, ker je bila pozidava narejena v piko +-2mm tako da faže niso bile potrebne. 2,5m alu letev in se grobi nanos poravna reže horizontalno in vertikalno.
LPD