Cena izkopa za elektriko in ureditev - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Cena izkopa za elektriko in ureditev - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: Cena izkopa za elektriko in ureditev (/showthread.php?tid=82960)Cena izkopa za elektriko in ureditev - zigec34 - 14.12.2022

Pozdravljeni,

prosil bi, če mi lahko napišete koliko vas je koštalo 60 metrov izkopa za elektriko. Ca. 10 metrov gre od soseda do javne ceste, tam bo pa treba naredit zaporo za kakšen dan ali dva in ca 50 metrov skopati do parcele. In seveda asfaltirat nazaj. S sosedom je že zmenjeno in podpisano.

Hvala!


RE: Cena izkopa za elektriko in ureditev - dragoF - 14.12.2022

Od 5000€ navzgor po moje, odvisno od tega, kaj vse je zajeto. Samo zapora ceste z dovoljenji, elaboratom, signalizacijo in zaključnim asfaltom nas je pred časom stala čez 2000€ se mi zdi.


RE: Cena izkopa za elektriko in ureditev - som16 - 14.12.2022

zigec34 ,
ima " dragoF " kar prav.

Nekaj dni nazaj : 8m prekopa preko ceste 1400€ + 1200€ asfaltiranje. ( izkop, cevi, podboj pod robniki, zasip, odvoz,betonaža,...) Asfaltiranje bo verjetno spomladi.


RE: Cena izkopa za elektriko in ureditev - zigec34 - 14.12.2022

OOOOOK... Mogoče sem pozabil omenit da je to ena ozka vaška cestica (sicer je asfaltirana) in ni noben problem naredit obvoza. Smile Pet jurjev za takle hec, ki traja dva, tri dni se mi zdi mal preveč. Ceste ne mislim cele prekopavat, ampak ob robu potegnit jarek (z najožjo žlico bagra, 40 cm).


RE: Cena izkopa za elektriko in ureditev - dragoF - 15.12.2022

Upam, da vam je jasno, da kakršenkoli poseg na cesti ali tik ob njej, po domače ni dovoljen. Potrebno je kar nekaj papirjev in dovoljenj. Med drugim boste morali dostaviti podatke o izvajalcu, ki mora imeti za prekopavnje cest registrirano dejavnost. Ne more kdorkoli, ki ima bageček kopat po cesti, če ni za to registriran. Pišem iz lastnih izkušnenj. Ko smo pri nas kopali cesto, je bil v pol ure inšpektor zraven in hotel videti dovoljenja. Ponudili smo mu mapo s papirji, jo je odprl, bežno prelistal, se obrnil in odšel.
Pa da še dodam, tudi naša cesta je ravno tko nepomembna, vaška cesta.


RE: Cena izkopa za elektriko in ureditev - mirator - 15.12.2022

Ne bi rad pametoval, ker ne poznam razmer vendar bi te pa opozoril na nekaj stvari, če mogoče nisi bil pozoren. Kot si zapisal, gre za distribucijski kablovod, ki bo napajal tvoj objekt. Torej si prav gotovo dobil soglasje za priključitev. Tam med ostalimi pogoji piše, da si moraš pridobiti ustrezno dokumentacijo oz. PZI projekt NN elektropriključka, ki tudi ni zastonj in si moraš nanj pridobiti pozitivno mnenje elektrodistributerja. Med tehničnimi pogoji pa ti piše, kako je treba NN elektropriključek narediti.
Ker kabelska trasa poteka pod utrjenimi površinami (cesta) boš verjetno moral cev obbetonirati. Poleg cevi boš moral položiti pocinkani valjanec 25 x 4 mm. Nekoliko pod površino ca 30 cm bo treba položiti opozorilni trak. In še pred zasutjem oz. obbetoniranjem boš moral pri elektrodistributerju naročiti geodetski posnetek položene cevi. Če boš prej zasul, boš kopal ponovno.


RE: Cena izkopa za elektriko in ureditev - zigec34 - 15.12.2022

Hvala vsem za informacije. Tudi to kar je napisal mirator mi je že jasno. Nau šlo za jurja al pa dva, bomo mogl kr na debelo požret, nau druge. :/Zadnje novice

Marlesov dan odprtih vrat v Sežani
08.12.2023 ob 11:29:54
Marlesov dan odprtih vrat v Sežani
V Sežani bo v soboto, 16. decembra, med 10. in 14. uro potekal zadnji letošnji Marlesov dan odprtih vrat, na katerem bo... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »