Razpore na armirani plošči - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Razpore na armirani plošči - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Klasična gradnja (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Tema: Razpore na armirani plošči (/showthread.php?tid=82053)Razpore na armirani plošči - Just human - 27.5.2022

Pozdrav,

Pred dvema mescema smo zalili betonsko ploščo na že obstoječo ploščo, ki je bila debela cca 10cm.  Gre za površino 55m2, debelina nove je 20cm, noter smo dali  dvojno mrežo 10x10 debeline 10mm in zalili z močnim betonom mislim da marka 300 al kak se reče...Prostor bo namenjen brusilnim strojem za kovine, zato smo ojačali podlago....Problem je v tem, da je se je vse skupaj hitro sušilo, ker je spodnja plošča pila vlago, kljub temu da se je polivalo z vodo konstantno. Sedaj so na površju male razpoke, ki so globoke do 3-4cm(eno sem zarezal da sem videl do kam sega...)Zanima me če je to velik problem za nadaljevanje razpok, če je za to plošča kaj oslabljena ipd... površino nameravamo pobrusiti in zaščititi z epoxy.

Že vnaprej se zahvaljujem za odgovore!


RE: Razpore na armirani plošči - darkside - 29.5.2022

pa si ziher da se je dovolj zalivalo? jaz sem zalival februarja, marca in mislim da zadnja aprila pa je bilo brez razpok. popolnoma brez razpok. pa sem že takrat moral zalivati na pol ure če ne prej če nisem dobro polil.


RE: Razpore na armirani plošči - ivank_ - 30.5.2022

Premalo ste zalivali. Razpoke lahko saniraš tako, da izbrusiš utor in zaliješ s cementnim mlekom.
Ali je to potrebno ali ne, pa ti ne morem povedat. Dobi na posvet kakšnega gradbinca.


RE: Razpore na armirani plošči - primoz75 - 30.5.2022

definitivno premalo zalival.

sam sem zalival temeljno ploščo v juniju, bilo zelo vroče. na vrh položil filc in zalival tako, da je bilo praktično skozi vlažno oz. mokro. NI razpokice na njej.


RE: Razpore na armirani plošči - Lust - 31.5.2022

Jaz sem jo pokril s pvc folijoZadnje novice

Ujemite priložnost za dober kredit
09.06.2022 ob 13:14:06
Ujemite priložnost za dober kredit
Izjemna priložnost za stranke vseh bank Ujemite ugodne obrestne mere in pridobite najboljšo ponudbo NLB Stanovanjskega... Beri dalje »
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »