Les za nadstrešek - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Les za nadstrešek - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Montažni sistemi in les (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Tema: Les za nadstrešek (/showthread.php?tid=82046)Les za nadstrešek - dunda - 26.5.2022

Kakšne so sedaj cene lesa, ki ga krovec uporabi za nadstrešek za avto?
Pred časom mi je razlagal, da sam priporoča lepljen les, vendar je občutno dražji. Sedaj se bova srečala s konkretnim naročilom, pa vem, da me bo to vprašal. Nadstrešek je za dva avtomobila, zato je verjetno kar nekaj lesa.
Mislim, da je pred nekaj meseci omenjal, da lepljen les podraži za 1600 EUR. Kar niti ni malo.
Vaše mnenje?


RE: Les za nadstrešek - wolfram - 26.5.2022

Estetsko je lepljen les vsekakor lepši oz. se manj zvija in razpoka. V nosilnosti ni bistvene razlike. Jaz priporočam lepljen les predvsem za večje preseke (lege in nosilci) in vidne dele konstrukcij.
Obstaja dolžinsko lepljen les in lameliran lepljen les. Pri slednjem se vidijo lepljene lamele. Pri dolžinsko lepljenem se vidijo samo zobati spoji po dolžini. Pod lepljen les se običajno razume, da je lameliran.


RE: Les za nadstrešek - dunda - 26.5.2022

Hvala. Sem tudi sam razmišljal, da bi za glavne dele dal lepljen les.
Je pa res, da že tako preklinjam ceno tega nadstreška (urejanje, tlakovci, nadstrešek). Ma ni vredn avto toliko ... je nekaj več udobja, ampak 10 jurčkov (in več) za takšne zadeve, je res veliko.


RE: Les za nadstrešek - Onmregnin - 6.6.2022

Les vsekakor lepi oz, estetsko je lepljen. In razpoka, se manj zvija. There are no bistvene razlikes in the nosilnosti. Predvsem za veje preseke (lege in nosilci) in vidne dele konstrukcij jaz priporoam lepljendrift bossZadnje novice

Ujemite priložnost za dober kredit
09.06.2022 ob 13:14:06
Ujemite priložnost za dober kredit
Izjemna priložnost za stranke vseh bank Ujemite ugodne obrestne mere in pridobite najboljšo ponudbo NLB Stanovanjskega... Beri dalje »
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »