Cene montaže kotla na drva - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Cene montaže kotla na drva - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Cene montaže kotla na drva (/showthread.php?tid=80446)Cene montaže kotla na drva - mtkolife - 11.6.2021

Zdravo,


sem nov na forumu in veselim se že prebiranja raznih tem. Kakorkoli za vse vas imam eno vprašanje, če mi kdo zna odgovoriti. Hiša v kateri bivamo je dvostanovanjska. V eni etaži živi starejši par, nad njimi pa je še eno mansardno stanovanje z ločenim vhodom itd.

Do začetka letošnje zime je bilo zgornje mansardno stanovanje prazno in v spodnji etaži je ogrevanje potekalo kombinirano na kurilno olje oziroma na drva. Po večini kar na drva. Imeli so staro litoželezno peč, ki je za njihove potrebe bila čisto v redu. 

Ko se je napolnilo še mansardno stanovanje in ko se je pričelo z ogrevanjem obeh stanovanj skupaj (skupna površina obeh stanovanj znaša nekje 200-220m2), je obstoječa litoželezna peč postala preprosto prešibka za ogrevanje obeh stanovanj. Dokler je bilo zgornje mansardno stanovanje prazno je bilo v redu, čez zimo pa obstoječa peč preprosto ni bila dovolj. V dnevih, ko je bilo zunaj -10 stopinj, smo morali ogrevati prostore še z oljem oziroma s klimami.

No sedaj smo kupili novo peč na drva termomont, ki je za cca 15-18kw močnejša. Gre dejansko za popolnoma enako peč, kot je tudi peč podjetja Schmitt.

Zanima me kakšne so cene demontaže obstoječe litoželezne peči in montaža nove termomont peči? Poslal sem že nekaj povpraševanj in cene zelo varirajo da preprosto ne vem komu naj zaupam. Vseeno ne gre za neko zelo kompleksno zadevo, saj nove peč nima ne zalogovnika al karkoli...cene se gibajo od nekje 450 € pa do 700 EUR, kar je kar konkretna razlika. Kaj se vam zdi? Obstaja kdo, ki izvede montažo še kaj bolj poceni? Big Grin

Hvala že v naprej za odgovor.


RE: Cene montaže kotla na drva - som16 - 11.6.2021

mtkolife,
kako se ogrevajo prostori? Verjetno z radijatorji? Ali je fasada na hiši? Koliko? Kako je z izolacijo strehe? Debelina? Sistem strehe kot mora biti ali "" kar tako ""?
Ste namenoma izpustili zalogovnik ali pozabili? Se vsak štuk posebej ogreva ali je zaporedno?
Kaj jenzate montaža?? Kakšen nov del/element ali samo staro odrezat in novo navariti?


RE: Cene montaže kotla na drva - kadotr - 11.6.2021

Ste se pred planirano vgradnjo že obrnili na dimnikarja? Brez njegovega žegna boste proč vrgli ne le nedovoljen kotel, temveč tudi montažo. Brez zalogovnika ne bo šlo, pa brez vplinjaka tudi ne. Škoda siliti z glavo skozi zid, če ne gre.


RE: Cene montaže kotla na drva - Sebek - 11.6.2021

Zgornja dva odgovora je za upoštevati!

Jaz bom pa takole rekel. Lahko je 450€ evrov za montažo preveč za 50%, lahko je pa tudi 700€ precej premalo.

Nisi podal ponudb da bi se dalo primerjati.

Jaz bi v vsakem primeru k tej peči dodal kak 1000 do 1500l zalogovnik vode. Ko bo zunaj zelo mrzlo je lahko tudi tale peč premalo za kurjenje samo čez dan. Zjutraj bo mrzlo še vseeno, kar bi se z zalogovnikom odpravilo. Je pa tako da zalogovnik podraži investicijo za par jurjev, saj je potrebno dodati še nekaj mešalnih ventilov in črpalk.

Kot si sam napisal, čitaj in študiraj stare teme. Tam piše skoraj vse.


RE: Cene montaže kotla na drva - mtkolife - 14.6.2021

Razumem. Bistvo je, da smo takšno peč dobili zelo ugodno. Dejansko bi bilo samo za staro peč odmontirat in novo navarit. Zalogovniki in podobno ne pride v poštev. V bodoče bomo namesto peči na olje verjetno dali toplotno črpalko. Torej trenutno samo odmontirati litoželezno peč in montaža nove termomont peči.


RE: Cene montaže kotla na drva - sassapo - 14.6.2021

Če želiš približno oceno stroška pripni vsaj slike slike obstoječega stanja. Iz slik se bo dalo razbrati kaj se da porabit in kaj bo potrebno novo. Enako opiši kako je z demontažo starega kotla in njegovo odstranitvijo. Litoželezni kotli so lahko prekleto težki, tako ni redko ko mojstri za demontažo in odstranitev starega kotla računajo več kot za priklop novega.


RE: Cene montaže kotla na drva - Hanzi - 15.6.2021

Tole bo spet ena začasna rešitev, katero boste po vsej verjetnosti  precej hitro spreminjali. 
Iz podatkov ki ste jih navedli je nemogoče podati neko realno ceno za menjavo peci.Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »