sušenje barve in vonj po kisu, urinu - Print verzija
PodSvojoStreho.net
sušenje barve in vonj po kisu, urinu - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Opremljanje doma (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Talne in stenske obloge (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=19)
+--- Tema: sušenje barve in vonj po kisu, urinu (/showthread.php?tid=80253)sušenje barve in vonj po kisu, urinu - petra. - 5.5.2021

Pred 4 dnevi smo z Jupol Brilliant prebelili hodnik in kuhinjo. Barva je bila nova, kupljena prek spleta, z rokom uporabe maj 2021. Po odprtju je bila barva normalna- nobenih čudnih vonjav ali usedlin. Tudi lepo se je nanašala. Sedaj, ko pa se barva suši, se je pojavil neznosni vonj po kisu ali urinu (ne znam določiti) ampak je sila neprijeten- in glede na to, da je preteklo 4 dni od beljenja je še vedno vonj zelo izrazit in se ne umirja. Bolj kot odpiramo okna slabše se mi zdi da je. Iz juba so mi sporočili, da ne vedo vzroka zakaj bi do tega prišlo, niti ne vejo kakšna bi bila lahko rešitev. Seveda pa da lahko barvo reklamiram pri prodajalcu...
Naj omenim, da smo že pred 7 leti barvali z jupolom (classic), sedaj smo del stene poštemali in izravnali z jubolinom p25 ter na celotne stene in strop nanesli brilliant v 1 nanosu.
Ali se bodo stene razdišale? Koliko časa bo vonj še trajala? Ali obstaja še kakšna manj invazivna rešitev od brušenja sten? Hvala za pomoč.


RE: sušenje barve in vonj po kisu, urinu - bibi22 - 5.5.2021

Zanimivo, sem sla guglat, ful ljudi ma isti problem. Ni vezano na znamko barve. Nisem cele teme brala, ampak kot razumem so se zedinili v tem, da je verjetno tezava vezava primerja in barve. Ste prej uporabili kaksen premaz?

Imajo pa se 5 let po tem nekateri ta vonj ko zracijo ?

https://www.bobvila.com/posts/85462-strange-paint-smell


RE: sušenje barve in vonj po kisu, urinu - pentax - 5.5.2021

Tole nima ravno veze z vonjem ampak po pogovoru s kar nekaj malerji, drugega kot klasik oni ne uporabljajo, vsi po vrsti s katerimi sem govorili.


RE: sušenje barve in vonj po kisu, urinu - petra. - 5.5.2021

Pred tem je bilo pobeljeno 7 let nazaj z jupol classic, na delčkih pa je spodaj le jubolin. Nobenega drugega premaza. Sem pa izvedela, da je mogoče, da je bila barva pred nakupom zmrznjena in da zaradi tega lahko tako smrdi. Ali bi se lahko vonja znebila s prebarvanjem sten s čim drugim?


RE: sušenje barve in vonj po kisu, urinu - Fantocci2 - 5.5.2021

Če je to res, bi lahko v JUBu stestirali in potrdili ali ovrgli.


RE: sušenje barve in vonj po kisu, urinu - Hanzi - 5.5.2021

Meni je podobno smrdela 1x spektra od Heliosa. 
Smo že imeli tako debato. Nekdo je takrat napisal neko precej verjetno moznost da se v vedru barve nekaj "zaredilo" in se je nanosu na steno 0potem konkretno razvilo. Ne spomnim.se točno kaj, je pa tema najbrž že stara vsaj kakšnih 5 let.


RE: sušenje barve in vonj po kisu, urinu - petra. - 5.5.2021

Sem iskala po forumu, pa nisem našla nobene rešitve problema smradu. Se mogoče spomnite kako ste rešili, da ni več smrdelo?


RE: sušenje barve in vonj po kisu, urinu - matofill - 5.5.2021

Pre stara že delno pokvarjena ali nepravilno skladiščena barva, ne kupujejo profesionalci zastonj tam, kjer je zelo velik obrat in so barve res , kot sveže žemljice, beri še skoraj tople..... Wink .Zadnje novice

Kako hitro je dovolj hitro za kredit?
18.05.2021 ob 11:38:41
Kako hitro je dovolj hitro za kredit?
Mi pravimo, da nekaj minut. Medtem ko je varčevanje primerno, kadar imamo za dosego ciljev dovolj časa, želimo določene doseči čim... Beri dalje »