• Domov
  • Forum
  • Spletniki
  • Novice
  • Montažne hiše
  • Novogradnje
Napredno iskanje >>
Ventilator za vpihovanje zraka - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Ventilator za vpihovanje zraka - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: Ventilator za vpihovanje zraka (/showthread.php?tid=79536)

Ventilator za vpihovanje zraka - MALKO - 11.1.2021

Pozdravljeni,
zanima me če kdo slučajno ve kakšen ventilator, lahko tudi cevni, se da nabaviti za vpihovanje zraka v prostor? Ali bi se dalo spremeniti kopalniški ventilator, da bi v prostor dovajal zrak ne pa odvajal? Kako bi se dalo to naredit če se da seveda.
Hvala za informacije.

RE: Ventilator za vpihovanje zraka - Beri - 11.1.2021

zakaj bi prisilno upihoval zrak v prostor?
Odprtina za svež zrak ok,prisilno pa ne vem čemu.
Če imaš ventilator za ven,avtomatsko se bo gibal zrak not,kolikor gre ven,toliko pa se samodejno potegne not.

RE: Ventilator za vpihovanje zraka - MALKO - 11.1.2021

Naredil sem toplozračni kolektor, ki na spodnji strani stene jemlje zrak iz prostora, na zgornji ga vrača. Da bi bil pretok hitrejši sem vgradil cevni ventilator in pa temperaturno stikalo, da se vklopi samo takrat, ko temperatura v kolektorju doseže 30 stopinj, izklopi se ko je 20 stopinj. 
Ker se ponoči kolektor ohladi, sem vgradil protipovratno zaporo, ki je pa ventilator ne odpre dovolj. Za to bi bilo najbolje, da bi na zgornji strani vgradil navaden kopalniški ventilator, ki bi pihal v prostor ne pa iz njega. Je pa res, da temperatura ob sončnem dnevu v kolektorju ob delujočem ventilatorju doseže tudi do 50 ali več st0pinj, tako da bi znal bit to problem. Sicer pri navadnem cevnem ventilatorju se za enkrat s temperaturo ni pokazala nobena težava.
LP

RE: Ventilator za vpihovanje zraka - puma91 - 11.1.2021

Zakaj nebi dal navadnega cevnega ventilatorja spodaj, da ti zrak vpihuje v kolektor? Nimaš problema s temperaturo, poleg tega je hladnejši zrak gostejši in boš imel večji pretok (podobno kot se na centralno črpalka montira na hladni vod).

RE: Ventilator za vpihovanje zraka - MALKO - 11.1.2021

Mislil sem dati zgoraj, zaradi tega, ker imam žice od temperaturnega senzorja prekratke da bi segle od spodaj navzgor. Saj sem že razmišljal, da bom verjetno moral montirati spodaj navadni kopalniški ventilator za zaporo, od zgoraj pa po kolektorju temperaturno obstojen kabel potegnit pa bo.
Bo treba na odprtje trgovin počakat, ker takole prek spleta jaz ne morem teh stvari nakupovat ker moram zadevo prej videt.
LP

RE: Ventilator za vpihovanje zraka - For - 12.1.2021

Kaj pa če bi ta isti ventilator demontiral in ga obrnil kontra...?

Zadnje novice

Marles na MOS 2025 s strokovnim predavanjem: »Gradimo prihodnost bivanja s trajnostno gradnjo«

Maribor, 4. september – Marles, pionir montažne gradnje in vodilni slovenski proizvajalec lesenih montažnih objektov, bo…

• © 2004 - 2025

Email: info@podsvojostreho.net

Vse pravice pridržane

• Kazalo

• Prva stran
    • Forumi
    • Spletniki
    • Zid
    • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

• O portalu
    • Statistike
    • Kontakt
    • Podpora uporabnikom
    • Piškotki
  • Povezave

• Nepremicnine.net
    • Izracun-kredita.si
    • Novogradnje.si
    • Montažne hiše
    • Izdelava spletnih strani
    • Nepremicninar.com
    • SLONEP.net
© 2025, PodSvojoStreho.net, Vse pravice pridržane

Prijava uporabnika

Pozabljeno geslo?
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Registracija novega uporabnika

Vaša registracija je bila uspešna.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.

Porabljeno geslo

Prijava
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.