Radiator napacno priklopljen - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Radiator napacno priklopljen - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Radiator napacno priklopljen (/showthread.php?tid=79475)

Strani: 1 2

Radiator napacno priklopljen - gurka - 31.12.2020

Zdravo

Rabim pomoc. Imam radiator Voogel un Noot T6 rebrasti kateri ima ventil za dovod in odvod spodaj iz stene (kotni ventil H) 

Salabajzer mi je napacno priklopil radiator. Zamenjal je dovod in odvod. Sedaj je na desni strani dovod in na levi strani odvod. Termostatski ventil Danfos imam na desni strani. Posledicno mi zaradi tega ruzi in spabo greje.

Sedaj pa kako lahko to resim. Krizni ventil ne morem dat saj imam priklope iz stene in radiator bi moral dvignit.
Se da mogoce menjat ventil iz desne na levo stran skupaj z termostatskim ventilom? Ali obstaja kaki posebni ventil ki ga zamenjam?

Hvala in lp
G

RE: Radiator napacno priklopljen - tona gas - 31.12.2020

Lahko kakšno sliko priklopa?

RE: Radiator napacno priklopljen - Beri - 31.12.2020

Ti probaj termostat nastaviti na maksimalno pa opazuj kaj dogaja.

RE: Radiator napacno priklopljen - first1 - 31.12.2020

Mogoče kdo ve zakaj je PV pri radiatorjih ponavadi spodaj? Torej zakaj je bolj optimalno, da vroča voda priteče na vrh radiatorja in gre vn na dnu in ne obratno? Ker se ljudje radi dotikajo vrhnjega dela radiatorja in je tako boljši občutek? Ker logika je, da nižje pri tleh je več hladnega zraka in če bi prišel vroč DV spodaj bi bil radiator bolj enakomerno segret in bi termika vleka zraka bolje delovala (vlekla) ali se motim?

RE: Radiator napacno priklopljen - Merlin1 - 31.12.2020

Zaradi fizike. Topla voda se vedno zadržuje zgoraj in z ohlajanjem spušča. Torej, če bi pripeljal toplo vodo spodaj si bo poiskala bližnjico in zato bo grel samo del radiatorja Wink.

RE: Radiator napacno priklopljen - FAE - 31.12.2020

Ko sem bil nekoc v londonu videl v dveh stanovanjih spodnje levo/desni priklop, nikoli z zgornje strani, pa bodi potem pameten...

RE: Radiator napacno priklopljen - gurka - 31.12.2020

Ce dam na maks radiator isto sranje ko da nekdo z bormasino tolce po radiatorju... ampak samo tam ko je termostatski ventil.... to je zaradi napacnega priklopa.

Zdaj pa me zanima ali obstaja kaki ventil ali lahko kaj prestavim iz ene na drugo stran ne da bi mogo dat krizni ventil odspodaj?

Ruzi samo takrat ko se centralna vklopi ampak ko za mm premaknem termostatski ventil je ok.

Radiator je zgoraj topel spodaj pa mlacen.

Obstaja kaka resitev? Drugi ventil pri termostatu?

Lp
G

RE: Radiator napacno priklopljen - FAE - 31.12.2020

Ko sem bil se v bloku sem imel podoben problem, zamenjali termostatski ventil (ne glavo) in nadlezen zvok je izginil...

RE: Radiator napacno priklopljen - sassapo - 31.12.2020

Če imaš zgoraj radiator topel, spodaj pa hladen je skoraj zagotovo pravilno priklopljen, morda imaš termo glavo na povratku namesto na dvižnem vodu, ali pač kaj druga ni ok.

RE: Radiator napacno priklopljen - Hanzi - 1.1.2021

V dobi kjer ima vsaka familija vsaj 5 fotoaparatov je velika težava posredovati eno sliko ventila. Naj tava v temi cel forum

RE: Radiator napacno priklopljen - markII - 1.1.2021

Če je problem v preusmeritvi oz zamenjavi dovoda in odvoda pomaga tole:
SIMPLEX H radiatorski ventil G 3/4, dvocevni, kotni ...

RE: Radiator napacno priklopljen - gurka - 1.1.2021

Zdravo

Prvo srecno pa zdravo!

Evo poslikal. Kot receno je desni spodnji ventil vreli in levi topel. Ko zazenem centralno se prvo desna segreje nato leva. Tako da je desno dovod in levo odvod.

Sedaj sem odstranil termostatsko glavo Danfoss da vidim ce bo se vedno ruzlo. Pred tem sem ze zamenjal termostatsko glavo od drugega radiatorja saj sem mislim da je termostatska glava unicen. Kr ko zacne ruziti samo za mm premaknem termostatako glavo pa neha ruziti.

Mogoce bi mogel spodnji ventil za odvod bolj odpred ali zapret glede na to da je napacno prikljuceno???

Lp
G

RE: Radiator napacno priklopljen - markII - 1.1.2021

Radiatorski ventili imajo sedež ventila, ki na katerega nalega obroč s tesnilom. Lahko ga zapiramo z vretenom - navadni ventil, ali z drsnikom kar ureja termostatska glava pri termostastkem ventilu. V vsakem primeru pa je določena smer pretoka, da tesnilni obroč deluje protitočno, morda si pogledate kakšno skico na netu. lahko, da v primeru obratnega toka medija prihaja do kakšnih anomalij in s tem povzroča hrup. Če ima avtor V&N T6 radiator z vgrajenim ventilom danfoss, ki ima možnost prednastavitve, bi lahko poskusil z zmanjšanjem pretoka skozi ventil, no lahko tudi pripre enega na kotnem priklopu spodaj.

RE: Radiator napacno priklopljen - gurka - 1.1.2021

Zdravo

Kako pa zmanjšam pretok skozi ventil? Kaj morem naredit?

Lp
G

RE: Radiator napacno priklopljen - csamo001 - 1.1.2021

Nekaj mi ni jasno, je pa res, da tega tipa radiatorjev ne poznam... Če imaš vrolauf in rüklauf spodaj - kakšna je funkcija termostatskega ventila na strani?

Zadnje novice

Posedanje temeljev na šibkem nasipu
01.12.2023 ob 09:34:39
Posedanje temeljev na šibkem nasipu
Ustrezna strokovna priprava temeljnih tal je za stabilnost gradbenega objekta ključnega pomena. Za potrebe temeljenja najprej odstranimo... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »