Plevel - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Plevel - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Kar naredi dom (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Vrt in okolica (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=24)
+--- Tema: Plevel (/showthread.php?tid=78281)Plevel - jurka - 28.6.2020

Na vikendu se mi je zaredil plevel. Te bele visoke rože podobne kamilici, regrat, koprive in bodeče rastline. Mesec nazaj sem sprical z boom efektom v kombinaciji z u46. Namesal sem overdose za vse zivo. Zdaj gledam, koprive suhe, regrat in trava zgnila, bodeče ovenele a se zmer zelene, ta "kamilica" pa raste naprej in se več jo je, nobenega efekta ni. Kosit zaradi strmega in kamnitega terena ne morem, polit in vzgat zaradi bližine gozda ne upam. Kar je bilo ob robu sem kosil in pulil ročno. S čim ste vi spricali?

Hvala


RE: Plevel - Sebek - 28.6.2020

Še enkrat pošpricaj z totalnim herbicidom. Ta deluje samo na zelene dele rastline. Če rastlina še ni pognala ob škropljenju je boom efect ni uničil.
Sicer pa ali se še ta boom efect še sploh dobi?


RE: Plevel - jurka - 29.6.2020

(28.6.2020 ob 11:53)Sebek Napisal: Še enkrat pošpricaj z totalnim herbicidom. Ta deluje samo na zelene dele rastline. Če rastlina še ni pognala ob škropljenju je boom efect ni uničil.
Sicer pa ali se še ta boom efect  še sploh dobi?

 V zadrugah ga imajo. Sprical sem zaraščen teren in ne deluje na te "kamilice". Rastejo na gosto in več kot 1m visoko. Na roke se je skor ne da pulit. Sosed ma isti problem in kolk je plevela letos ga vsa leta skup prej ni bilo. Bom še enkrat sprical.


RE: Plevel - Missfirefly - 29.6.2020

S "kamilicami" misliš na Erigeron annuus, suholetnico? Pomaga redna košnja, da ne semeni. Če si prepozen, lahko tudi pokošena rastlina še razvije seme. Puliti je lažje manjše rastline, saj imajo odrastle močno in globoko glavno korenino. Plevel je najlažje puliti takrat, ko je zemlja mokra.

Veselo cveti tudi na naši parceli. Metulji, čebele in precej drugih koristnih žužkov so stalni gostje. Lepo diši. S košnjo je obseg rastlin povsem obvladljiv. Kjer imam luknje na gredi, moram na vsake toliko izpuliti kakšnega mladička, ampak je tega malo, saj skrbim, da na gredah stalno kaj raste in uporabljam zastirko.

Na glifosat je odporna (https://www.gardeningknowhow.com/ornamental/flowers/fleabane/fleabane-weed-control.htm). Ostal plevel pa žal ne, torej si naredil čistko in odstranil vso konkurenco suholetnici, da lahko vzkljije vso seme, ki ga ima spravljenega v zemlji. 
Pred naslednjo rabo kemije bi se bilo mogoče koristno pozanimati, katera rastlina je problematična in izbrati pravilen herbicid, če že ne gre z naravnim pristopom. Prav gotovo ni dobro mešati overdosa iz različnih herbicidov, saj narediš več škode kot koristi.


RE: Plevel - shmandi - 29.6.2020

Smo imeli ogromno teh "kamilic". Puljenje cvetočih rastlin in redna košnja in jih ni več...
Ampak je treba najprej vse zastrupit, potem pa iskati druge rešitve, a ne?
Upam, da se malo nižje od vikenda ne pasejo sosedove krave, da bodo potem našli v mleku prepovedane snovi...Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »