TOP PROFI (Obnova) izdelki Slovenskih proizvajalcev - Print verzija
PodSvojoStreho.net
TOP PROFI (Obnova) izdelki Slovenskih proizvajalcev - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Splošno (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Forum: O cenah materiala in storitev (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=37)
+--- Tema: TOP PROFI (Obnova) izdelki Slovenskih proizvajalcev (/showthread.php?tid=77588)TOP PROFI (Obnova) izdelki Slovenskih proizvajalcev - kristjan1 - 6.3.2020

Ker sem pred nakupom količinsko večih izdelkov (purpen, ytong lepilo, zmes za zapolnjevanje reg inštalacij v zidu), me zanima kaj menite o znamkah npr. Top profi od Obnove. Npr. purpen Top Profi je skoraj 50% cenejši od TKK-ja, za obnovo pa ga dela ravno TKK. Ob tem se mi poraja vprašanje o kvaliteti. Ni mi problem namreč dati 10€ več in vzeti "originalni" TKK purpen..
Prav tako ytong lepilo in npr. za zapolnjevanje zidnih reg od inštalacij mi priporočajo izdelek unimalt (ker potrebujem tudi nekaj malega za nadzidavo ene stene (2 šare), naj bi to zmes uporabil kot omet in malto. 

Kaj menite o takih produktih, ali je kvaliteta dejansko manjša ali imajo pač sami tako navite cene, ki jih drugim dobaviteljem ne uspejo postaviti?

Analogija je lahko npr. Pivo Mercator (polni Union), vsaj včasih ga je...


RE: TOP PROFI (Obnova) izdelki Slovenskih proizvajalcev - Fery - 7.3.2020

Analogija pira Union pravi takole. Če bi prebral, kaj piše na obeh piksnah, bi ugotovil, da je Mercatorjev pir, v primerjavi z Unionovim, razredčen z 20 procenti vode (pa čeprav je cel pir voda). In, vidi boga, Mercator pir je točno 20 procentov cenejši od Union pira.
Podobno velja tudi za vse ostalo. Če zanemarimo trgovske poskuse natega.


RE: TOP PROFI (Obnova) izdelki Slovenskih proizvajalcev - mbobovnik - 8.3.2020

Situacija glede gradbene kemije ni samo "original" TKK in trgovska znamka "Profi"...maš še veliko drugih zelo dobrih znamk, tudi zelo dobro kvalitete ter najbrž tudi ugodneje kot naš "upevan" TKK... maš Den Braven, DISTYK, ipd. znamke...

Koliko pa je ta "večja količina"? Pri enem kartonu (12 kosov) ne vem kakšnih prihrankov ne moreš pričakovati...


RE: TOP PROFI (Obnova) izdelki Slovenskih proizvajalcev - darkside - 8.3.2020

Če Mercator pivo primerjaš z original Unionom potem pa res še nisi pil "pravi" pir. Čeprav imam raje Laško ampak te trgovinske znamke vsaj pri piru so popolnoma zgrešene. Čeprav Mercator še nekako gre, Jager pa ti je slabo po vsakem požirku.

Dvomim, da je tukaj kaj drugače. Raje original kje ceneje dobiti kot pa nekaj že v startu slabega.


RE: TOP PROFI (Obnova) izdelki Slovenskih proizvajalcev - Horch - 9.3.2020

Moje mnenje glede teh blagovnih znamk je, da so VSE narejene z namenom da na trg ponudijo cenejši izdelek z njihovim imenom in da to dosežejo izključno s slabšo kvaliteto, ki pa je še zmeraj pogojno dobra, da se naj bi zadeva prodajala. In pri določenih zadevah verjetno res ni dosti razlike v kvaliteti, medtem ko kje drugje pa.

Pa če gledamo pivo, purpen, marmelado, bormašine, jogurt al pa kremo za nevemkaj.

Pač moje mnenje.Zadnje novice