Pravilno zaporedje pri obnovi kopalnice - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Pravilno zaporedje pri obnovi kopalnice - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Opremljanje doma (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Talne in stenske obloge (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=19)
+--- Tema: Pravilno zaporedje pri obnovi kopalnice (/showthread.php?tid=76937)Pravilno zaporedje pri obnovi kopalnice - winnetouch - 29.11.2019

Pozdravljeni,

v kratkem nacrtujem prenovo kopalnice. Komplet. Ploscice, nova tuš kabina, nov umivalnik, WC, bide, vinil čez stare ploščice na tleh, itd.

Nekaj izkušenj že imam s polaganjem ploščic, vendar samo do te mere, da sem ploščice dodajal v kopalnici mojih staršev ko smo opazili potrebo, da jih potegnemo do stropa. Vsekakor pa nisem mojster in bo kakšno vprašanje izpadlo morda neumno.?

Torej, kakšno je pravilno zaporedje da se lotim zadev. Jasno mi je da moram najprej s stene stolct stare ploščice in zgladiti steno. Kaj pa potem? A najprej položim pod in nato ploščice ali obratno.

Tuš mi bo prišel priklapljat nekdo drug, ampak ali lahko jaz najprej položim vinilna tla na klik in on čez to zmontiral tuš ali moram tla polagati okoli tuš kabine? Velja povedati da bom verjetno nabavil tuš kabino, ki ima vse 4 stene svoje (tako da bi jo v teoriji lahko postavil tudi v sredino kopalnice). Enako vprašanje velja za WC školjko.


Hvala za kakršenkoli nasvet ?


RE: Pravilno zaporedje pri obnovi kopalnice - letalec007 - 29.11.2019

Še prej zamenjaš okno ,če ni že zamenjano


RE: Pravilno zaporedje pri obnovi kopalnice - arbajter - 29.11.2019

...vinil čez stare ploščice na tleh... je že nekaj, čemur bi se vsaj jaz ognil v velikem loku, vsaj za uporabo v kopalnici, kjer ga nebi smel položiti "plavajoče", temveč ga lepiti in po tem še zatesniti vse spoje. Predvsem to slednje dvomim, da boš zmogel narediti kakovostno, brez da bi voda kje vseeno našla pot pod laminat. Običajno se ti spoji delajo "na vroče". Pa tudi drugače vem za kar nekaj primerov, ko tak vinil ni "zdržal" več kot leto, dve. Mnogo boljša je rešitev da vso keramiko počiš ven, tudi na tleh in položiš novo. Pri talni keramiki imaš še možnost "nakljuvati" glazuro obstoječe keramike, vse dobro pomesti in posesati ter nato pred polaganjem novega sloja še premazati z emulzijo. 
Tuš lahko postaviš tudi vnaprej in ga nato obložiš z keramiko, ampak montaža wc školjke in bideja pa zahtevata sfiniširana tla. Torej najprej izdelati celotna tla in šele nato postavitev posameznih elementov.Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »