Tlaki v mansardi glede na tip ogrevanja - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Tlaki v mansardi glede na tip ogrevanja - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Tema: Tlaki v mansardi glede na tip ogrevanja (/showthread.php?tid=76782)Tlaki v mansardi glede na tip ogrevanja - kristjan1 - 7.11.2019

Pozdravljeni,

V fazi urejanja podstrehe v mansardno stanovanje, bom zmontiral tudi zunanji vhod. Višinska razlika med dnom konstrukcije zunanjih stopnic in vrhom AB plošče v mansardi je cca. 278,5cm. Stopnice oz. podest na vrhu bo iz kovinskih pohodnih rešetk.
V načrtu je 16 stopnic višine 18cm. To znese 288cm višinske razlike. 
To pomeni, da je to 10,5cm več kot višina AB plošče.
Ker ima hiša fasade 5cm kombi plošče, mansarda pa bo imela 25cm izolacije po poševnini in pa 30-40cm po ravnem delu pod škarjami (spuščen strop), se še vedno nismo izjasnili ali v izvedbo talnega gretja ali ne. Kolenčnega zidu je trenutno 122cm in pa cca 100m2 neto bivalnih površin. 
V dnevni in kuhinji, 40m2, ki sta orientirani na J stran, bo poševnina odprta do slemena oz. malenkost nižje (razmišljam, da bi s knaufom zaključili cca 0,5m nižje in pustil gor kanal zaradi zračenja). 
Torej če bo talno, bo sistemska plošča 57mm JUB, nato pa 4cm tlaka. 
To nanese 97mm, na to pa še keramika/laminat/vinil, kar po moji oceni nanese 10-11,5cm
To je torej tam tam s stopnicami. 
Če bomo šli v ogrevanje z radiatorji, potem bi dal več izolacije pod tlak, verjetno 4+3, 5cm tlaka in pa finalna obloga, kar nanese cca 13-14cm.


Kjer bodo nova vhodna vrata bom odstranil okno in poštemal parapetni zid. Ne vem pa, ali je smiselno, da štemam zid do plošče, ali ga zaključim višje, saj s tem uničujem obstoječo fasado. V ponudbi za vrata imam namreč do 15cm purenita, ki naj bi prišel pod vrata. Tukaj se mi tudi pojavlja ideja, da bi vrata sedaj vgradili na zunanji rob opeke, ne na sredino, kot so trenutno obstoječa okna. 


Opcija je torej, da se z izvajalcem stopnic dogovorim, da višino stopnic prilagodi, da bo višina 280-285cm, s tem torej večja višinska razlika med bodočim tlakom in stopnicami ali da naredim ustrezno visok tlak. Na zunanjo stran vrat imam v planu glede na to, da je potem samo 5cm kombi plošče in omet torej nekje 7cm dati kamnito polico?

Morda preveč kompliciram? Ali je sestava tlakov sploh pravilna glede na tip ogrevanja? Najbolj me namreč bega ogrevanje.. Ali iti v talno ali ne, glede na slabo izolacijo, saj berem da naj ne bi bilo ok za take stavbe.
Mnenja?

Hvala Wink!Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »