Premik daljnovoda iz stanovanjskega objekta - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Premik daljnovoda iz stanovanjskega objekta - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: Premik daljnovoda iz stanovanjskega objekta (/showthread.php?tid=76588)Premik daljnovoda iz stanovanjskega objekta - stromlux - 7.10.2019

Pozdravljeni,

soočam se s težavo katero za katero bi v najkrajšem možnem času potreboval odgovor, če je možno tudi zakonsko utemeljen oz. vsaj "primer iz prakse". 

Namen imamo obnoviti starejši stanovanjski objekt na katerem je preko konzole pritrjen daljnovod sama konzola pa je oprta na leseno ostrešje. Sedaj bi zaradi dotrajanosti ostrešja le to zamenjali vendar nam ta konzola onemogoča sanacijo saj želimo ostrešje poleg sanacije tudi nekoliko dvigniti. Ko smo prišli do omenjene ideje smo stopili v kontakt s pristojnim nadzornikom iz elektro podjetja ki je prišel v roku 1 dneva vse pregledal in dejal da ni problema, sedaj smo vse potrebno tudi že pripravili na premik (to je bilo že 1 mesec nazaj). Sedaj smo naleteli na težavo saj smo s tesarji že podpisali pogodbo za izvedbo in sanacijo novega ostrešja, elektro pa do danes kljub večkratnim zaprosilom še ni prišel, sedaj smo le slab teden od menjave ostrešja zaradi česar smo ponovno stopili v kontakt z nadzornim iz elektro podjetja, ki pa pravi da bodo prišli ko bodo imel čas.... ko sem mu poskušal dopovedati da imamo že zastavljen rok za postavitev ostrešja in da je to potrebno dejansko izvesti je rekel naj poiščemo nekoga drugega za ostrešje če ta izvajalec ne misli počakat na elektro itd... potem sem mu samo omenil da bomo mi ostrešje zamenjali saj se nam mudi ker nam poleg vsega ob drogu tudi zamaka v stanovanje in da se bo drog z daljnovodom podrl saj je pritrjen na špirovec je bil njegov odgovor da naj kar probamo če si upamo, da bo potem za nas vse samo še slabše.... Nato sem se obrnil na elektro ljubljana kot glavni upravljalec omrežja, kateri me je ponovno obrnil na to isto osebo s katero sem prišel očitno v konflikt... Zanima me ali lahko na podlagi kake zakonske podlage pritisnem na elektro podjetje da ta umik daljnovoda izvedejo v najkrajšem možnem času zaradi sanacije objekta? Stroške seveda mislim poravnati sam v neki razumni višini seveda.... Zanima me pa tudi primer če res odrežem ostrešje in se vse skupaj prevrne na tla kakšne so možne posledice? 

Resnično sem ostal brez idej, ne morem pa poiskati nobene druge rešitve saj glede na to kako razumem to situacijo je za omenjen premik daljnovoda pooblaščeno le to podjetje ki pa me gladko malo ignorira... 

Za kakršenkoli nasvet se vam že vnaprej zahvaljujem! Huh


RE: Premik daljnovoda iz stanovanjskega objekta - mape - 7.10.2019

ta, ki ji bil pri tebi, ima tudi svojega nadrejenega...
torej?


RE: Premik daljnovoda iz stanovanjskega objekta - stromlux - 7.10.2019

(7.10.2019 ob 19:10)mape Napisal: ta, ki ji bil pri tebi, ima tudi svojega nadrejenega...
torej?

Ravno v tem je težava, on je glavni odgovorni na našem območju, ko sem še eno stopnjo višje torej na matično družbo in pojasnil težavo, so me naslovili nazaj na to osebo češ da je glavna odgovorna za naše območje in sem spet na začetku


RE: Premik daljnovoda iz stanovanjskega objekta - Sebek - 7.10.2019

Malo čudno je napisano, saj verjetno daljnovod ni pritrjen na ostrešje hiše. Konzola nosi verjetno omrežje, ki gre naprej do naslednje hiše.
Bodo pa električarji verjetno prišli takrat, ko bodo tudi tesarji na hiši, saj bodo mogli to konzolo pritrditi na novo ostrešje. Da bi pa konzolo lahko prej sneli oz. sneli kabel iz nje pa vprašanje če lahko. Namreč obesiti ga morajo začasno nekam drugam in če nimajo kam obesiti potem ni druge kod da pridejo istočasno kot tesarji.


RE: Premik daljnovoda iz stanovanjskega objekta - stromlux - 7.10.2019

(7.10.2019 ob 19:51)Sebek Napisal: Malo čudno je napisano, saj verjetno daljnovod ni pritrjen na ostrešje hiše. Konzola nosi verjetno omrežje, ki gre naprej do naslednje hiše.
Bodo pa električarji verjetno prišli takrat, ko bodo tudi tesarji na hiši, saj bodo mogli to konzolo pritrditi na novo ostrešje. Da bi pa konzolo lahko prej sneli oz. sneli kabel iz nje pa vprašanje če lahko. Namreč obesiti ga morajo začasno nekam drugam in če nimajo kam obesiti potem ni druge kod da pridejo istočasno kot tesarji.

Se opravičujem, pozabil napisati da smo se z nadzornim iz elektra dogovorili, da se postavi ob hiši drog saj trenutno daljnovod ni v ravni liniji ker je pritrjen na našo hišo torej mi smo že pripravili zunanjo omarico in vse potrebno za postavitev droga na lokacijo ki jo je določil nadzorni, sedaj pa iz njihove strani ni več interesa in čakamo že cel mesec čeprav je bilo prvotno rečeno da bo to v tednu dni oz dveh izvedeno.


RE: Premik daljnovoda iz stanovanjskega objekta - Sebek - 7.10.2019

A to je pa drugo potem. Nimaš kaj kot da lepo prosiš elektro, da pridejo prestaviti.


RE: Premik daljnovoda iz stanovanjskega objekta - adivje - 9.10.2019

Živijo

Jaz sem imel podobno situacijo, le da se meni ni tako zelo mudilo. Prestaviti so mi morali kable iz konzole na steni hiše. Tudi meni se je na hiši lomila linija voda in je bilo zato potrebno postaviti dva nova betonska droga. Enega celo na sosedovi zemlji.

No, jaz sem se dogovoril z elektro primorsko, da sem sam izkopal luknje in zabetoniral temelje za drogove. Se pravi 1,5 m betonskih cevi fi 60 ter okoli zabetonirano.

Elektro je potem samo pripeljal drogove, jih vstavil v luknje in zasul s peskom. Potem pa je prišla druga ekipa in prestavila še kabel.

Je pa v vsakm primeru potrebnih kar nekaj telefonskih klicev, preden se stvar dejansko izvede.


RE: Premik daljnovoda iz stanovanjskega objekta - maticrene1 - 9.10.2019

Elkektro Podrečje?

Ker samo tam so takšni kavboji...


RE: Premik daljnovoda iz stanovanjskega objekta - arbajter - 24.10.2019

Kavboji so povsod.
Bemti, vsi imate tiste telefone, da bi pa kdo naredil tisto primitivno slikco štenderja, "C" konzole, kljuke, stebra in ali je to SKS kabel ali kateri drug, in bi bilo mnogo lažje reševat težavo, je pa misija nemogoče, kajne.Zadnje novice