Kopalniška armatura Armal problem?! - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Kopalniška armatura Armal problem?! - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Splošno (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Forum: Sam svoj mojster (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Tema: Kopalniška armatura Armal problem?! (/showthread.php?tid=75240)Kopalniška armatura Armal problem?! - kami1967 - 11.4.2019

Zanima me, če je imel že kdo podobno težavo z kopalniško armaturo Armal. Rad bi zamenjal vezni cevi, ki prideta do pipe od kotnih ventilov. Ampak nikakor ne dosežem matice fi 10 na koncu cevi, ki je privita v ohišje armature. Kakšno orodje je potrebno ? Prosim za pomoč ?


Re: Kopalniška armatura Armal problem?! - kadotr - 11.4.2019

Si armaturo odstranil? Na ponku bi moralo iti.


Re: Kopalniška armatura Armal problem?! - kami1967 - 11.4.2019

Armatura je zunaj. Vendar se cevi vrtita v prazno ko poskušam odvit na roko. Potrebno je odvit s ključem na sami armaturi.


Re: Kopalniška armatura Armal problem?! - arbajter - 11.4.2019

Seveda se vrtita v prazno. Sta z objemkami zaprešani na "smrekco". Govora pa je o Brinox veznih ceveh. Če se ti suče okrog tistega v pipo privitega medeninastega nipla, mislim da ne bo druge, kot fizično cev izruvati dol s smrekce, šele nato boš lahko prišel do možnosti na nipl natakniti cevni ključ. Seveda če je tisti spodnji del nipla res tako globoko v enoročni pipi, kot pišeš. Da pa si boš lahko ustvaril sliko, o čem pišem si poglej spodaj priloženo fotko. Če pa "dosežeš" tisto objemko zaprešano okrog cevi pa vzemi kake tamale rorcange, stisni vse skupaj in odvij.


Re: Kopalniška armatura Armal problem?! - kami1967 - 12.4.2019

Bom poskusil dobit cevasti tankostenski ključ 10 mm in ga nataknit na cev. Še prej pa odrezat brinox cev, da bom sploh lahko ključ nataknil na cev.


Re: Kopalniška armatura Armal problem?! - kami1967 - 12.4.2019

No pa mi je le uspelo. Cev sem na silo izruval iz ležišča potem pa z nasadnim ključem nipla odvil iz ležišča. Hvala arbajter za pomoč.Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »