Uveljavljanje garancije - kopalniški blok - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Uveljavljanje garancije - kopalniški blok - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Opremljanje doma (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Kopalniška oprema (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=41)
+--- Tema: Uveljavljanje garancije - kopalniški blok (/showthread.php?tid=74907)Uveljavljanje garancije - kopalniški blok - Simony - 2.3.2019

Pozdravljeni, če ima kdo že s tem izkušnje bi vas prosil za pomoč.

V podjetju Lesnina sva kupila razstavni eksponat kopalniški blok, v vrednosti nekaj manj kot 1000 evrov. Sedaj po po slabem letu dni uporabe (od maja 2018) je kopalniška omarica z umivalnikom padla iz nosilcev. Oziroma se je vse skupaj odlomilo. Naj poudarim, da nismo kaj posebej obremenjevali te omarice in da se ne čutim odgovorne, da je do tega prišlo. Kopalnica je bila sestavljena v Lesnini (bila je kot razstavni eksponat), mi smo jo samo obesili na svoje vijake doma. Pritožbe, ko sva poslala samo slike nama niso odobrili, saj so napisali, da je prišlo do prevelike preobremenitve, kar pa enostavno ne drži.

Ker nisem pravnik, me zanima... ali je možno uveljavljati stvarno napako? Koliko časa velja garancija za razstavni eksponat - so kakšna pravila? Katere zakone naj navedem v pritožbi? Katera inšpekcija obravnava takšne zadeve?


Re: Uveljavljanje garancije - kopalniški blok - Fery - 4.3.2019

Na žalost imajo kar prav. Pa še montirali niso oni.
Pri normalnih obremenitvah se to ne bi zgodilo. Vsaj par let ne, dokler iverka ne razpade.


Re: Uveljavljanje garancije - kopalniški blok - ice1 - 4.3.2019

Zna bit težka z reklamacijo res, sploh te razstavni kosi so včasih tko "razštelani" da zgledajo lepi, ubistvu je pa že vse na meji da razpade.


Sicer iz slike težko ugotovim kaj je "fuč", ampak mogoče bi se dalo rešit to z malce hobby programa ali pa da se nese mizarju, saj fronte zgledajo cele, tako da se le na novo naredi stena oziroma prilagodi nosilec.
Najceneje in tudi videlo se ne bo, potem pa čimprej pozabit da ne bo bolelo Smile


Re: Uveljavljanje garancije - kopalniški blok - sunmix666 - 4.3.2019

reklamacija pa razstavni eksponat .....pozabi. naredi kot so ti svetovali. Povečaj tisti nosilec kjer imaš sedaj vijake ........privijači in pozabi. Ni omarica vredna tvojih živcev in slabe volje zaradi tega. te pa razumem, ker sem bil sam isti idiot in vedno pri vsakem nakupu gledal kako bom prišparal. Zdaj šparam tako da več ne kupujem poceni in vedno vzamem kpl storitev ( montažo, zagon, ....). ko potegneš črto je najceneje ........to pa zato ker so že vsi proizvajalci stisnjeni v kot ....gostota iverk je že na kritični meji, lepila, montažni material, zaključne površine ........povsod se špara da se ohrani nujna dodana vrednost.Zadnje novice