Zima ni ovira za svež zrak: Pametno prezračevanje za zdravo bivanje
Po podatkih Evropske komisije naj bi Evropejci kar 90 % časa preživeli v zaprtih prostorih, ena…
Zamenjava dotrajane peči na olje za centralno ogrevanje - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Zamenjava dotrajane peči na olje za centralno ogrevanje (/showthread.php?tid=73323) |
Zamenjava dotrajane peči na olje za centralno ogrevanje - gornik - 30.9.2018 Pozdravljeni Tašči je dotrajana peč na olje za centralno ogrevanje. Ker je finančno šibka ji skušam pomagati, da bi zamenjala dotrajano peč Stadler, staro 45let. Kar dolga doba... Živi v hiši. Na bolhi je na izbiro kar precej peči. Nekako sem gledal litoželezne peči ki imajo najboljši izkoristek znamke Buderus in Seltron. Pa da je zraven bojler in regulacija. Rang Buderus Logano 115 bi zadostovala za potrebe. So pa različne cene in težko je dobiti ravno tako da bi ti ustreglo po vseh merilih. Zanima me vaše mnenje,če je smotern nakup močnejše peči, recimo Buderus Logano 125, ki bi bila cenejša. Pa še, je 1000€ realna cena. Saj vem, če prodajaš ni nikoli dovolj, če kupuješ pa da imaš komaj za preživet je pa še kako veliko. Da bi iskal posebej peč, bojler, gorilec, regulacijo in ostalo kar se rabi pa spet ne vem če bi prihranil kaj, ker je treba najeti prevoz. Dobrodošlo mnenje in vsak nasvet ali pomoč. Poslano z mojega SM-N950F z uporabo Tapatalk Re: Zamenjava dotrajane peči na olje za centralno ogrevanje - sašo65 - 30.9.2018 jaz raje dam "jurja" za novo peč, kot pa za "dvajset" let staro... recimo, nekaj v tem rangu.. http://www.oglasi.si/oglas_materiali_in ... g6r/770837 (da se "ferolka" dobit tud ceneje....) Re: Zamenjava dotrajane peči na olje za centralno ogrevanje - sassapo - 30.9.2018 V vsakem primeru bi gledal pločevinaste kotle :wink: Re: Zamenjava dotrajane peči na olje za centralno ogrevanje - jelencek1 - 30.9.2018 Za rabljeno peč na KO sem dal 300€ zdraven dobil še 120l bojler. Zamenjal sem šobo in dela ko ura. Tako da se da dobit Re: Zamenjava dotrajane peči na olje za centralno ogrevanje - kurili - 30.9.2018 Malo pobrskaj, za rabljene peči na olje ni ravno veliko popraševanje, litoželezna bo čisto dobra samo poglej jo golo če ni kje na spojih sledi rje kar je znak puščanja. Re: Zamenjava dotrajane peči na olje za centralno ogrevanje - gornik - 30.9.2018 Ja, saj gledam za litoželeznimi. Buderus jih je kar nekaj. Pa še to : koliko je pomembno kakšen gorilec in elektronsko krmiljenje ima. Kolikor vem je bil original gorilec modri plamen najboljši. Eno imam ugledano ki ima gorilec Man. Če kdo pozna znamko? Koliko lahko upliva gorilec na dobro delovanje? Poslano z mojega SM-N950F z uporabo Tapatalk Re: Zamenjava dotrajane peči na olje za centralno ogrevanje - gornik - 30.9.2018 Popravljam, ima gorilec Mann Poslano z mojega SM-N950F z uporabo Tapatalk Re: Zamenjava dotrajane peči na olje za centralno ogrevanje - sassapo - 30.9.2018 Če bi vedel, da ima litoželezen kotel kar nekaj manjši izkoristek od jeklenega, bi upošteval moj nasvet? Re: Zamenjava dotrajane peči na olje za centralno ogrevanje - gornik - 30.9.2018 Hmm, nisem vedel. Vem samo, da je bilo rečeno včasih, da so litoželezni boljši. Katerega bi pa priporočil,če že jeklenega. Pa spet odvisno kakšna bo cena. Peč, bojler, krmiljenje in vse ostalo. Malo rabljeno bi lahko dobil za 500€ kar solidne kvalitete. Govorim, ker gre za taščo in nima na razpolago keša. Poslano z mojega SM-N950F z uporabo Tapatalk Re: Zamenjava dotrajane peči na olje za centralno ogrevanje - sassapo - 30.9.2018 Oljni kotli nimajo praktično nobene cene. Za za manj kot 300€ lahko dobiš vrhunski rabljen kotel z gorilnikom vret. Kar boš dal več, boš samo zato ker boš sam hotel. Buderus je samo lepe modre barve, pa včasih je ime pomenilo nekaj več od ostalih. Razlog! Edina zahodna firma, ki si lahko kupil preko konsignacije. Miselnost, da so litoželezni kotli boljši, izvira zopet iz preteklosti, ko so ljudje živeli v prepričanju... težje kot je, boljše je. Siva litina je namreč precej slabši prevodnik od jeklene pločevine. Danes najdemo litoželezne kotle samo še v spodnjem cenovnem in kakovostnem razredu. Če boš imel srečo in najdeš kje kotel znamke Olymp ali kaj podobnega, boš imel precej več kot s popolnoma novim litoželeznim. Re: Zamenjava dotrajane peči na olje za centralno ogrevanje - gornik - 30.9.2018 Si me pa čisto v dilemo spravil. Ampak vseeno mislim da z enim rabljenim kompletom ne bom zgrešil Poslano z mojega SM-N950F z uporabo Tapatalk Re: Zamenjava dotrajane peči na olje za centralno ogrevanje - Merlin1 - 30.9.2018 predlagam kaj takega: Gre za odličen aparat http://www.bolha.com/gradnja/ogrevanje-in-klimatizacija/centralno-ogrevanje/peci-na-olje/pec-na-olje-viessmann-vitorond-111-1338199466.html?aclct=1536221310&kw=viessmann Najboljše je nabaviti komplet z original tovarniškim gorilnikom. Redko kateri neoriginalni gorilnik je boljši od tovarniškega. Prodajna cena pa bi morala bit do 1000€. Nikakor se ne splača vzet kakšnega novega Feroli ali podobnega kotla. (za to ne boste dobili dovolenja za uporabo) Odgovor kateri kotel je boljši litoželezen ali jeklen ni tako enostaven. Oba sta lahko odlična oba sta lahko slaba vsak pa ima svoje prednosti. Za hišno rabo je v večini primerov boljši dober litoželezen. Re: Zamenjava dotrajane peči na olje za centralno ogrevanje - Fery - 1.10.2018 Ne štekam, matere mi!? A res nihče ne zna več brati!? Nekdo rabi peč na olje, tu pa svetujejo peč na pelete!? Forumski biseri. Brž, brž, še toplotna manjka. Bo že eden uletel. Re: Zamenjava dotrajane peči na olje za centralno ogrevanje - Stesta - 1.10.2018 @Fery , včasih so bili IR paneli in, kakšna TČ neki.. :-) Re: Zamenjava dotrajane peči na olje za centralno ogrevanje - Fery - 1.10.2018 U šit, seveda, seveda. To smo pozabili. Pa še Einhell blower nekdo reklamira. Bi znala biti tudi mala investicija. V vsako sobo enega in gas. Ogrevanje za celo hišo par 100 evrov. |