Marles premierno predstavil koncept FRESH: Prihodnost montažne gradnje je zasnovana na 125-letni tradiciji
Ljubljana, 5. marec 2025 – Podjetje Marles hiše Maribor, vodilni proizvajalec lesenih montažnih objektov pri nas,…
![]() |
Prenatrpan urnik - kako se lotiti gradnje hiše? - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Gradbena dokumentacija (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=11) +--- Tema: Prenatrpan urnik - kako se lotiti gradnje hiše? (/showthread.php?tid=67378) |
Re: Prenatrpan urnik - kako se lotiti gradnje hiše? - papez46 - 9.11.2016 boris445 Napisal:Nadzorni definitvno bo, če bomo gradili. Me je kar presenetilo, da je veliko odgovorov v stilu "raje kupi že zgrajeno". Ne vem ali je res tako težko bajto skup spravit ali je res celotno gradbeništvo tako nategunski posel. Točki 7 in 8 sta malo preterani - al pa tudi ne, odvisno od "oči", sicer si pa tm-tm. Re: Prenatrpan urnik - kako se lotiti gradnje hiše? - JaBK - 9.11.2016 e sky is the limit. sej je napisal, srednji rang. jaz si domišljam, da imam srednji rang, pa je šlo nekaklo takole, če bo v pomoč: točka 8: - kuhinja:14k€ (10k€ leseni del, 4k€ aparati) - luči: 3,5k€ - sanitarna keramika: (3x školjke, 3x pipe, 1x tuš armatura, 1x pipa za banjo, bide, banja, in tudi špegli v 2 kopalnicah): 4k€ - 2 otroški sobi (ikea): okoli jurja - mizar (spalnica z garderobo, garderobna v vetrolovu, obe kopalnici, okoli tvja stvari): cca 10k€ - še ni vse narejeno - sedežna: cca 2k€ - jedilna miza in stoli so pa budget, ampak recimo 1,5k€ pa stoli 150/kom 6x = 2,5k€ SKUPAJ: 37K€. sem kaj spustila? Točka 7: - tlakovci 130m2 z vsemi deli, 45m škarpe 25cm debele v povprečju 1m visoke s temelji, kjer je še bistveno več betona, planiranje preostalih 1000m2 = 14,5k€ - trava 1000m2 in nekih 70 lovorikovčkov z vsemi deli: 2,3k€ - ograja žičnata 100m, pa ene 20ml lamelne, kjer bodo notri samonosna vrata in osebni prehod: ocena 10k€ - koliko so nadstreški ne vem, ampak mene moja garaža 45m2 tlorisa, zgoraj podeskana za še enkrat toliko, štrom, voda, pa ima ravno tako ravne strešnike in internorm okna, fasada, sekcijska garažna vrata 5m + 1m osebnega prehoda (mkl): ni prišla razlike do 50k€. mislim, da ima vseeno nekaj rezerve, ker je parcela manjša in ne bo delal garaže, res pa je, da če je v nekem čudnem terenu, mu lahko zidar za raznorazne škarpe vzame toliko kot za bajto Re: Prenatrpan urnik - kako se lotiti gradnje hiše? - vagabondo - 9.11.2016 1. takse, stroški, doplačilo komunalni: 15.000 Eur 2. rušenje starega objekta 200m2: 15.000 Eur 3. projektiranje, arhitekt, vsi dokumenti, soglasja, dovoljenja, nadzor: 20.000 Eur 4. na ključ 150m2 cena 1.000 EUR/m2: 150.000 Eur 5. rekuperacija: 10.000 Eur 6. ogrevanje plin: 5.000 Eur 7. okolica (ograja, tlakovci za parking, kovinski nadstrešek, manjša terasa, trava, par dreves,...): 50.000 Eur 8. notranja oprema, pohištvo: 50.000 Eur SKUPAJ 315.000 Eur Po mojem si kar nekaj falil. 1. Komunalni je bil že plačan za hišo, k i jo boste rušili. 2. Rušenje je lahko še enkrat cenejše. 3. Projektiranje male enokapne hiše za 20k? Cene so precej nižje. 4. Tudi na ključ se da ceneje. 5. Rekuperacija, ok. Se pa da tudi ceneje ;) 6. Ogrevanje. Za plin ne vem. 7. Okolica 50k. Tukaj z lahkoto razpoloviš. 8. Večina ljudi ne da 25k za notranjo opremo. Toraj povsod se da veliko "prišparat" samo z glavo kupuj. Materiala srednje kvalitete pač ne boš plačeval kot vrhunske zadeve ;) Predvem pa nikomur ne povej, da lahko plačaš 315k za bajto. Bodo vsi hoteli pri tebi delat ;) Re: Prenatrpan urnik - kako se lotiti gradnje hiše? - vagabondo - 9.11.2016 No, da napišem še svojo računico. Tudi mi bomo v bližnji prihodnosti počeli točno to kar vi, s tem da smo že dvakrat gradili in nekako poznamo cene. Rušili bomo 240m2, gradili 130m2. 1. takse, stroški, doplačilo komunalni: 1000eur 2. rušenje starega objekta 240m2in priprava tampona: 10.000 Eur 3. projektiranje, arhitekt, vsi dokumenti, soglasja, dovoljenja, nadzor: 10.000 Eur 4,5. in 6. na ključ 130m2; tukaj imam drugačno računico (sam organiziral izvajalce, veliko sam naredil) in nima smisla pisati, da te ne zmede 7. okolica (ograja, tlakovci za parking, nadstrešek z lopo, manjša terasa, trava, par dreves,...): 20.000 Eur 8. notranja oprema, pohištvo: 20.000 Eur RE: Prenatrpan urnik - kako se lotiti gradnje hiše? - mpritr1 - 19.2.2021 Vidim, da je stara tema, pa vendar, nikoli ni dovolj infotov kar se tiče obnove in gradnje... Če boste sami iskali mojstra / izvajalca oz. več njih, vam bo to požrlo največ časa in živcev. Bo pa tudi najceneje. Gradbeno podjetje z lastno >10 ekipo izgleda najboljša opcija (vir: Kako izbrati mojstra, gradbeno podjetje ali inženiring?). To vas bo stalo cca 5% več kot če bi sami vse organizirali in to se splača vzeti ob večjih projektih, kjer mora sodelovati veliko različnih obrtnikov. Gradbeni inženiring je tudi dobro transparentna opcija, razlika je pa ta, da inženiring dela s podizvajalci, ki so lahko podvrženi provizijam, kar na koncu občutite na končni ceni investitorji (ni pa nujno). Cenovno je na koncu lahko to tam-tam kot gradbeno podjetje, sicer pa vzamejo 5-10% vrednosti investicije. Tretja pot pa je samostojno iskanje mojstrov in soliden gradbeni nadzor (zopet, za velike projekte). RE: Prenatrpan urnik - kako se lotiti gradnje hiše? - firefly - 19.2.2021 Heh... dobra reklama... no... 5%vec... ja... v mokrih sanjah... |