Umivalnik po meri - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Umivalnik po meri - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Opremljanje doma (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Kopalniška oprema (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=41)
+--- Tema: Umivalnik po meri (/showthread.php?tid=66718)

Strani: 1 2


Umivalnik po meri - urosbe - 8.9.2016

Zanima me ali je kdo od vas dal izdelati umivalnik po meri? V kopalnici bi imel zgornji del elementa v enem kosu iz kompozitnega materiala, nekaj podobnega kot na spodnji sliki (dva umivalnika 60cm širine, celotni sestav cca 240-250cm širine):
[Slika: al-rio-de-janeiro-studio.jpg]

Gledal sem že na IdeaGroup in tudi videl v salonu izdelek v živo, vendar mi njihova oblika umivalnika ni pretirano všeč, zato iščem še kakšno alternativo.


Re: Umivalnik po meri - yonna - 8.9.2016

Kerroc ali kak drug umetni kamen oz. kompozit bo rešitev. Glede na to, da se narediti kuhinjski pult z umivalnikom na tak način, bi šlo tudi za kopalnico. Samo cena ne bo lepa.


Re: Umivalnik po meri - SloCop - 8.9.2016

Kolikor vem iz izkušenj, so umivalniki iz Kerrocka tipski in ti ga ne naredijo po naročilu.


Re: Umivalnik po meri - vuego - 8.9.2016

Vprasaj pri Paliski


Re: Umivalnik po meri - susa - 8.9.2016

iz marmorja ali granita ga lahko daš izdelati


Re: Umivalnik po meri - smrček - 8.9.2016

Umivalnike ali kuhinjska korita iz Kerrocka delajo po naročilu - dimenzija in barva. Preverjeno!


Re: Umivalnik po meri - bp_ - 8.9.2016

Imaš precej dragih in oddaljenih opcij in dve bližnji in cenejši: odkorakaj najprej v Kolpin salon in se pozanimaj o kompozitnem pultu iz kerrocka. So pa kar se oblikovanja in prenosu tega v serijsko proizvodnjo malo počasni (slika ali sejemska postavitev je zanimiva, kupiti pa je včasih težko), in če se tam ne moreš dogovoriti za tip umivalnika, imaš v podobnem cenovnem razredu rezervno možnost, Kolpino hrvaško ločeno vzgajano dvojčico Aquaestil, ki pa ima podobne umivalnike tistim na tvoji sliki v serijski ponudbi.

http://www.astone.hr/incline-415x330x120-uo29?lang=hr


Re: Umivalnik po meri - remi - 9.9.2016

Pozanimaj se še pri kamnosekih za umetni/tehnični kamen ali quartz (npr. Silestone, Endistone, Quarella, ...)
Kamnosek nabavi ploščo v ustrezni debelini in potem izreže obliko.

http://www.houzz.com/photos/4401613/Cae ... om-seattle

http://www.stone-tech.com.au/applications/bathrooms.htm


Re: Umivalnik po meri - azuprej - 9.9.2016

Kot so ti že zgoraj omenili - kontaktiraj Kolpo in se dogovori za ponudbo za umivalnik iz Kerrock-a. Izdelajo lahko oblike kakršnekoli si boš zaželel, tudi barvnih možnosti imaš ogromno.
Če potrebuješ kontakt točno od Kerrockovega inženirja, ki pride in pobere mere, naredi načrt in ponudbo mi napiši zs.

Lp


Re: Umivalnik po meri - SloCop - 9.9.2016

smrček Napisal:Umivalnike ali kuhinjska korita iz Kerrocka delajo po naročilu - dimenzija in barva. Preverjeno!


Kje in kdo?


Re: Umivalnik po meri - bp_ - 9.9.2016

smrček Napisal:Umivalnike ali kuhinjska korita iz Kerrocka delajo po naročilu - dimenzija in barva. Preverjeno!
Ja in ne. Naredijo ga v barvi po izbiri, pri obliki in velikosti samega korita pa ne gredo ravno za vsako naročilo v izdelavo novega kalupa. Vkolikor se ga da sestaviti iz ravnih plošč (kot tisti na sliki v prvem prispevku v tej temi) in kombinacij korit, ga morda tudi lahko še zlepijo skupaj. Zato je treba v salon in povprašati, ali bi se dalo priti skupaj glede želja. Podobno velja tudi za vse silgranite in druge kvarčne pulte.

Znajo pa s tem delati tudi (nekateri) mizarji, ki bodo znali tudi narediti stvar cenovno ustrezno prej kot kamnoseki (nalepi tanko ploščo na drugo ploščo oz. naredi ustrezno konstrukcijo, kamnoseki so navadno bolj vešči debelih in dragih plošč :wink: ).


Re: Umivalnik po meri - urosbe - 4.7.2018

Nekaj časa nisem bil prisoten na forumu, saj sem bil prezaposlen z gradnjo Smile No sedaj ko se nam je življenje končno umirilo, sem našel tudi nekaj časa, da sporočim končni rezultat, da si bo znal še kdo pomagati s podobnimi željami.

Naredil sem kot ste mi svetovali - obiskal prodajni salon Kolpe, kjer sem izvedel da jim stvari iz Kerrocka po meri izdeluje podjetje iz Vodic, ki ima proizvodnjo 4km stran od mojega naslova. Tako da sva se z ženo oglasila pri njih, predala želje in čez 14 dni dobila prav takšen umivalnik kot sva si ga zamislila Smile

Takole nekako je izpadlo:
[Slika: img0034.jpg]

[Slika: img0115.jpg]

Glede na to, da sva sama izbirala globino, naklone itd.. do zadnjega nisva vedela ali bo umivalnik tudi funkcionalen, koliko bo špricalo, pa se je izkazalo, da so bile skrbi odveč, saj se je odlično izkazal. Po dobrem letu uporabe lahko tudi potrdim, da je material kot tak odličen in se vrhunsko čisti.


Re: Umivalnik po meri - doli - 4.7.2018

Cena? Če ni skrivnost....


Re: Umivalnik po meri - soundrambo - 26.1.2019

urosbe, kakšna je cena teh umivalnikov po meri, takšnega kot sta vidva naročila, in kateri leseni del pohištva imata(proizvajalec, model?).


Re: Umivalnik po meri - urosbe - 28.1.2019

Glede na to, da gre za izdelavo po meri, se cena prilagaja od projekta do projekta, saj verjetno več faktorjev vpliva na končno ceno. Konkretno v najinem primeru dvojni umivalnik 1.180€+DDV, manjši pa 460€+DDV. Vsekakor dražje kot klasika, ki jo izbiraš v katalogu, pa hkrati pol ceneje kot kakšen designerski umivalnik poznane blagovne znamke, ki so nama padli v oči na sejmu. Mineva dobri 2 leti odkar uporabljamo umivalnike in material je res super - bi definitivno še enkrat izbrala enako.

Spodnji del omare (torej leseni del) je bil prav tako narejen po meri iz strani mizarjev, je iz masive-hrast. Glede na to, da je imel proizvajalec umivalnika že izdelane načrt-skice, so jih le poslali mizarjem, po katerem so nato dimenzijsko uskladili še spodnji del. Tudi ta del zelo varira od mizarja - pri nama je bila najcenejša ponudba 610€ (tega sva tudi izbrala), najdražja pa 1.980€ (ja, tak razpon med mizarji za identično stvar, pri vseh uporabljena isti model Blumovih vodil za predale).Zadnje novice

Lumar Zero Emission Living Tour – v Dragomlju na ogled edina slovenska hiša s certifikatom Active House
05.06.2020 ob 11:42:06
Lumar Zero Emission Living Tour – v Dragomlju na ogled edina slovenska hiša s certifikatom Active House
Po uspešno izpeljanih obiskih iz naslonjača pri Marko Potrču, Mitji Petkovšku in Jakovo Faku, vas v podjetju Lumar v okviru... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »