• Domov
  • Forum
  • Spletniki
  • Novice
  • Montažne hiše
  • Novogradnje
Napredno iskanje >>
Beljenje - barva ne prijema enakomerno - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Beljenje - barva ne prijema enakomerno - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Opremljanje doma (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Talne in stenske obloge (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=19)
+--- Tema: Beljenje - barva ne prijema enakomerno (/showthread.php?tid=50755)

Strani: 1 2

Beljenje - barva ne prijema enakomerno - urejam-stanovanje - 7.4.2013

Stene so bile izravnane s Kemaglet FX, popravljal pa sem z Weber.maltex fino izravnalno maso. Izravnane stene sem premazal z akrilno emulzijo od Jupola. Čez kakšnih 5 dni sem začel z beljenjem. Po prvem beljenju se barva ni enakomerno prijela, vendar sem mislil, da bo v drugo vseeno vse prekrila. Sedaj je v drugo še večja razlika v debelini nanosa.

Najprej smo mislili, da je vzrok neenakomerno nanešena emulzija, zato smo poskusno prebelili še eno steno, kjer emulzija ni bila nanešena. Vendar je rezultat enak. Vidi se, da je vzrok zaradi uporabe dveh različnih izravnalnih mas. Kemaglet FX namreč ne prijema dobro.

Kakšna bi bila najenostavnejša oz. najhitrejša rešitev?

Re: Beljenje - barva ne prijema enakomerno - firefly - 8.4.2013

Kemaglet prijema OK. Sploh če si dal čez emulzijo. Potem je zagotovo OK. S kakšnim papirjem si brusil? Emulzijo si redčil?

Re: Beljenje - barva ne prijema enakomerno - urejam-stanovanje - 8.4.2013

Očitno Weber še bolje prijema kot Kemaglet in so zato takšne razlike.

Najprej sem fino Weber pobrusil z 80 in 120, potem sem fino Weber s 120 in 180. S 120 in 180 sem šel potem tudi še tam, kjer je ostal FX. Weber se je zelo lahko brusil. Sem pa tudi FX zbrusil, da je bila zelo gladka, morda preveč??

Je možno, da je emulzija samo še bolj poudarila te razlike mešanja dveh izravnalnih mas? Danes bom na tisti testni steni brez emulzije nanesel še drugo plast barve in bom videl, kakšno bo stanje v tem primeru.

ja, 120 je max. Potem je preveč gladko. Ampak glede na to da si dal emulzijo še čez... Ne bi smelo biti problemov s oprijemom in vpijanjem. Emulzija povzroči da je povsod enako... Si jo redčil?

Emulzija je bila redčena 1:1.

Naj čez že pobarvano še enkrat nanesem izravnalno maso in katero naj nanesem - grobo ali fino? Da se ne bo potem kaj luščilo, ker tako slabo prijema? In pa pobrusim z max 120?

sem šel še 1x brat... Razlika je v debelini barve? Zihr? in to se opazi z očesom pri normalni svetlobi?

Ja razlika je v debelini barve, ker stene sem v nulo izravnal. Vse se opazi z očesom, celo na fotografiji se lahko vidi. Probal sem slikati tudi ostale fleke, ki niso tako izraziti (tam kjer je bil kemaglet - nekoliko bolj na oranžno potegnejo, sploh ne pride čisto bela barva). Vendar se teh flekov na fotografiji toliko ne vidi.

[Slika: dsc05297.jpg]

[Slika: dsc05298.jpg]

[Slika: dsc05299.jpg]

Vidim, da sem se v drugem postu zmotil v 2. odstavku. Pravilno je:

Najprej sem Kemo (in ne Weber) pobrusil z 80 in 120, potem sem fino Weber s 120 in 180. S 120 in 180 sem šel potem tudi še tam, kjer je ostal FX. Weber se je zelo lahko brusil. Sem pa tudi FX zbrusil, da je bila zelo gladka, morda preveč??

Zanimivo. Si imel barvo in emulzijo novo? Ker dejansko se ti na FX barva ni prijela... Kar se ob uporabi emulzije (kljub pregladkemu brušenju) ne bi smelo zgoditi...

Emulzija je nova. Ena barva je sicer bila malo starejša, sedaj na testni steni pa je bila uporabljena povsem nova barva, pa so še vedno isti fleki. Kaj bi se zgodilo v primeru, da bi jim izravnalna masa v skladišču zmrznila? Je mogoče to vzrok, nabavljal sem pozimi.

Re: Beljenje - barva ne prijema enakomerno - vincent - 8.4.2013

S kom si pa belil? Jupol....si ga kaj redčil (1.5 do 2 litra vode?)

Ker meni deluje kot da je opleskano in ne prebeljeno.

Za buršenje izr. mase nad 120 znatosti nimša kaj uporabljat..a vseeno bi mogla čez rpijeti barva.

Ni mi pa jasno zakaj na novih površinah uporabljaš emulzijo?

Emulzijo sem uporabil v prepričanju, da bo stvar bolj kvalitetno narejena - da se bo vse bolje oprijemalo (sploh, ker sem imel dve različni izravnalni masi).

Belil sem s Helios Spektro. Za prvi nanos sem uporabil precej razredčeno barvo. Za drugi nanos pa tako, kot v navodilih (10 % vode na količino barve - cca 7 litrov barve sem razredčil z litrom vode).

Če je emulzija zmrznila potem zgubi vse svoje čarobne lastnosti ;)

In PRAVILNO da si jo uporabil. Pri mešanju različnih podlog se lahko pojavijo razlike v končni barvi.

Kaj je pri tebi šlo točno narobe pa... Možno da kombinacija pregladke FX mase in slabe emulzije... Pokitaj FX fuge z drugo maso, pobrusi (120), ter ponovno prebeli. Ker tako res ne more bit :)

Ko ponovno pokitam, moram še enkrat uporabiti emulzijo?

Zadnje novice

Lumar je prejemnik posebnega priznanja MSP za trajnostno delovanje na področju ESG

Lumar je prejemnik posebnega priznanja ESG-prvak Slovenije 2025 za trajnostno delovanje med MSP. Odkrijte, zakaj je…

• © 2004 - 2025

Email: info@podsvojostreho.net

Vse pravice pridržane

• Kazalo

• Prva stran
    • Forumi
    • Spletniki
    • Zid
    • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

• O portalu
    • Statistike
    • Kontakt
    • Podpora uporabnikom
    • Piškotki
  • Povezave

• Nepremicnine.net
    • Izracun-kredita.si
    • Novogradnje.si
    • Montažne hiše
    • Izdelava spletnih strani
    • Nepremicninar.com
    • SLONEP.net
© 2025, PodSvojoStreho.net, Vse pravice pridržane

Prijava uporabnika

Pozabljeno geslo?
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Registracija novega uporabnika

Vaša registracija je bila uspešna.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.

Porabljeno geslo

Prijava
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.