Lumar Zero Emission Tour
Premierno na ogled mansardna hiša Lumar Primus V podjetju Lumar v četrtek 17. oktobra, med 12.00…
Attack 25-35 DPX lambda - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Attack 25-35 DPX lambda (/showthread.php?tid=42695) Strani:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
|
Re: Attack 25-35 DPX lambda - JOHHAN - 20.1.2014 Ja to večjo odprtino ja! Tista pri tebi zgornja odprtina je na mojem kotlu istih dimenzij kot pri meni tisto spodnjo pa nameravam izrezat. da si razjasniva obzorje pri meni je celo dno na katerem sloni šoba v enem kosu pri tebi pa je iz dveh, upam da se razumeva. Izrezal bom spodnjo odprtino če gledam iz IK zgornjo pločevino z odprtino pa dal odrezat na laser iz kotlovske pločevine d=6mm, katero privijačim na spodnjo (tisti čepki ki gledajo v IK ob izrezu, seveda ob predpostavki da ga prej ne vzame hudič!!!! Tvojega kotla zato ni treba razdirat- škoda. Predvidevam, iz slike, da je zgornja pločevina pritrjena z 6 vijaki cca M8 vmes pa tanka tesnilna vrvica. Upam da sama šoba pri ponovni vgradnji na bo previsoka zaradi "podložke". Ta "izboljšava" je kolikor spremljam temo o ATTACK-u glede na obliko in izvedbo nosilne pločevine šobe že druga po vrsti, se pravi da je to rak rana teh kotlov. Čudi me da na nemškem holzferg.......... ne omenjajo težav s pokanjem pločevine ampak samo z zakajanjem okoliških krajev. Seveda z upanjem na srečen konec in uspešno popravilo!!!!! L.p. JOHHAN Re: Attack 25-35 DPX lambda - som16 - 20.1.2014 Dober večer. Sem odstranil ventilator in ga očistil. Takole je izgledal zamazan: Takole pa izgleda očiščen od saj. Re: Attack 25-35 DPX lambda - JOHHAN - 25.1.2014 Danes pri čoščenju peči sem na desni polovici IK opazil razpoko, zaenkrat samo spodaj se pa bojim da se bo nadaljevala do vrha. :evil: Ali je smiselno to razpoko zapolnit z tesnilom ki se ga dobi v b........ in je specificirano do 1500 st. C :?: Cratos! Nekaj si omenil da imaš lepilo za lepljenje keramike, ali nekaj takega, se pa bojim da se zadeva ne bo imela časa posušit saj so temp. malo padle pa bo treba kurit vsak dan. l.p. JOHHAN Re: Attack 25-35 DPX lambda - cratos - 25.1.2014 @Johhan kako velika razpoka pa je ratala?Zdaj če je samo opazna razpoka s kitom ne boš nič naredil, ker boš zamazal razpoko samo površinsko.Moraš pa priti v jedro razpoke. Ti bom prinesel k samu16 eno tekočino iz Aluminijevih spojin in boš z inekcijo direktno iniciral v samo razpoko.Kurit se ne sme vsaj 12 ur. Daj malo poslikaj ,da vidim kje je ta razpoka in kako je velika. lp cratos Re: Attack 25-35 DPX lambda - gregm - 25.1.2014 Zdravo! No končno, v četrtek smo po dveh tednih mučnega čakanja, dobili nov kotel, ki ostane pri nas, starega so odpeljali na Slovaško, da ga bodo lahko sicirali! :lol: Sicer ne vem, zakaj sedaj nov kotel, ker me ni bilo doma, ko so ga zmontirali, se bom še pozanimal pri uvozniku, ki tudi pride naslednji teden narediti fine nastavitve kotla! :o Nov kotel zaenkrat deluje odlično, če se pojavijo kakšne težave poročam. JOHHAN Napisal:gregm Na žalost nisva potegnila šobe ven, ker se je serviserju itak mudilo z menjavo kotla! Drugače pa tudi mene zanima kako zadeva izgleda iz zgornje strani! lp Re: Attack 25-35 DPX lambda - JOHHAN - 25.1.2014 Pozdravljen crtos! Sem brez fotoaparata ker sta mulca oba hin-gerihtala. Razpoka poteka po desni polovici (na sredini) od stičišča z levo polovico-začetek , pa do radiusa v vertikalo, no mogoče malo čez. Razpoka je kot las, no malo širša vendar še vedno majhna (ni kanjon). Se vidimo pri som-u-16 - če bo gazdarica donirala za vinjeto :lol: :lol: Ni pa panike ker je beton armiran z jeklenimi iglicami ki pa so kar vzdržljive saj jih je nekaj pogledalo iz betona pa so zlo trdožive (ne zgorijo, niti jih ne moreš otrgat). Bolj me skrbi razpoka na pločevini ki jo bo treba čim prej sanirat, da ne prileze do omočenega dela kotla. lp. JOHHAN Re: Attack 25-35 DPX lambda - cratos - 26.1.2014 OK bomo kakšno rekli še na to temo.Ja iglice so namenjene armiranju..!! Re: Attack 25-35 DPX lambda - Hanzi - 27.1.2014 Mi lahko poveste kako topel je ventilatorski motor ob polnem delovanju peči. Ne vem kako je bil moj topel pred ”friziranjem”, vendar sedaj ne držim dolgo roke na njem. Preden ga ”odfriziram” raje vprašam. Re: Attack 25-35 DPX lambda - men218 - 27.1.2014 Jaz ga držim z roko kadarkoli. Sicer pa deluje na dim. Ne verjameš? Dokler bo dim v motorju bo delal. Ko bo pa ušel ven, pa ne bo več delal. Vsa elektronika deluje po tem principu.... Re: Attack 25-35 DPX lambda - JOHHAN - 27.1.2014 Ha, ha,.... Pri tebi je malo drugačna situacija zaradi krmiljenja ventilatorja, ki ne dopušča dimnim plinom da bi ušli čez nastavljeno vrednost. Tudi jaz ne držim roke na motorju, tam do 10 sek. da, tudi če so dimni plini čez 200. Hanzi jaz se ne bi sekiral navitja motorjev se žgejo v pečeh na 150 st. C no mogoče ne na teh motorjih, je pa žica lakirana tko da tam do 100 stopinj bi moglo zdržat, tvoja roka pa ne bi več zdržala pri tej temp., oz. bi se opekel. Sicer pa naj to komentira kak električar, kolikšna temp. je še dopustna za motor???? Ker pa smo že v temi attack, naj dopolnim moj prejšnji prispevek še z počeno šobo, točno po sredini, levo in desno od odprtine :evil: :evil: :evil: Sem ravno prav raz...... da Slovakom -možaku v razvoju- napišem par krepkih po 1185 urah delovanja kotla kurjenega z najmanj dve leti sušeno kurjavo, in vsemi poškodbami na kotlu. Zgleda da beton le ni ne vem kaj kvaliteten, čeprav ga hvalijo. Gledal sem katalog rezervnih delov attack oz. sestavnico kjer nekaj ne štima. http://www.attacksro.sk/UserFiles/File/katalogy/Technicky_katalog_ATTACK_EN_06_2013_A4_web.pdf moj kotel bi naj bil po datumu nabave na strani 110, vendar če pogledaš turbulatorje so na mojem kotlu že montirani novejši z letnico kotla 5/2013 str. 111, tudi šoba se mi ne zdi enaka bolj se mi zdi da je vgrajena novejša, konec koncev je bila kotlu priložena tudi novejša "grebljica" za čiščenje peči. Zdaj se sprašujem zakaj za vraga niso montirali še tistega koščka pločevine pod izgorevalno šobo če je vse ostalo že od kotla novejšega datuma????? Enostavno se ne moreš zanest na njihov katalog in izbrat rezervnega dela po letniku proizvoda temveč moraš kotel najprej podret da vidiš kaj je vgrajeno. Glede na to koliko reklame smo jim naredili v Slo. prostoru bi nam rezervne dele lahko šenkali in to za življensko dobo kotla :lol: :lol: :? Toliko za enkrat, o odgovoru iz SK, če sploh bo pa vam sporočim! l.p. JOHHAN Re: Attack 25-35 DPX lambda - JozkoPetarda - 27.1.2014 Lak na navitju tipično zdrži krepko preko 100°C. Boljši tudi 150°C, je pa vprašanje kakšen tip laka se uporabi... Pričakoval bi da je pri dimniških ventilatorjih uporabljen bolj odporen lak. Seveda pa vedno drži da višja kot je temperatura nižja bo življenska doba. V elektroniki v grobem velja da se za vsakih 7°C višjo temperaturo življenska dobra razpolovi. Problem bi bil če bi se motor segrel na mejo, ki jo lak še zdrži, samo takrat bi že konkretno vonjal "dušo". Ampak če bo temperatura do 100°C ni nikakršne skrbi, bo verjetno motor preživel kotel. Re: Attack 25-35 DPX lambda - krop - 27.1.2014 Johhan, katera pločevina bi to morala biti? Jaz zdej kurim že ene 5 dni in tdp mi še ni pričel čez 155 st. Imam pa 3 leta star hrast. Imam pa občutek, da nekaj zadevo bremza. Recimo pr tdp 145 st. imam primarnega na 100% sekundarnega pa na 0% :shock: Bi bilo zdej dobro kaj preventivno narediti na kotlu, da ne pride do.....? Lp Re: Attack 25-35 DPX lambda - JOHHAN - 27.1.2014 Krop pozdravljen! Če imaš nov kotel si lahko brez bojazni. Pločevina, ki skrbi mene je, če pogledaš na linku ki sem ga dal v prejšnji objavi na strani 111 pod št. 6, ki pa se na kotlu nahaja pod izg. šobo. Če pogledaš v kotel pri sp. vratih proti šobi boš videl tesnilno vrvico ki gleda izpod te pločevine. To je pločevina ki je pri mojem kotlu iz enega kosa in vvarjena v telo kotla, zato bojazen da izpusti dušo. Če gre zaupati inženirjem v Attack-u je problem s to rešitvijo rešen-močno upam, ker se bom predelave lotil tudi sam. Kar se tiče kurjenja s hrastom vem toliko kot ti, vendar iz prebiranja foruma velja da hrast, kostanj... ne razvije tako dolgega plamena kakor bukev in če si šele začel kuriti v tem kotlu boš počakal na par ponovitev da se kotel malce "zasvinja" pa se bo tudi TDP dvignila. Če pa še ne bo bolje bo treba primaknit ventilator čim bližje odprtini oz pločevini kjer ventilator izsesava dimne pline iz kotla. Jožko Petarda! Iz koliko debele pločevine so pri tvojem kotlu katalitične obloge? Razmišljam da bi jih montiral v ATTACK-a, vem da bi stem izgubil nekaj dragocenega prostora v nakladalnem prostoru. Vendar glede na dosedanje izkušnje nikoli do sedaj nisem naložil 100% v nala. kom. največ tam 75% pa se zalogovnik napolni tam do 2/3 če pa želim polnega pa doložim 2, 3 malo močnejša polena pa je. L.p. JOHHAN Re: Attack 25-35 DPX lambda - JozkoPetarda - 27.1.2014 Debeline pločevine oblog v kurišču še nisem meril, ampak na pamet bi rekel da je 2mm ali pa malenkost več. Manj kot 3mm vsekakor. Ne morem pa zmeriti zdajle ker je mal vroče v peči... Re: Attack 25-35 DPX lambda - JOHHAN - 27.1.2014 Hvala, no saj nisem pričakoval tako hitrega odgovora, mogoče pri prvem čiščenju? l.p.JOHHAN |