V Selnici ob Dravi otvorili prvi vrtec grajen iz slovenskega lesa
Les predstavlja 80 odstotkov uporabljenih materialov – 10-oddelčni vrtec bo v novem vrtčevskem letu sprejel 150…
Attack 25-35 DPX lambda - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Attack 25-35 DPX lambda (/showthread.php?tid=42695) Strani:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
|
Re: Attack 25-35 DPX lambda - graditelj1 - 16.11.2012 Odločil sem se, da bom na Slovaškem naročil peč Attack 25 dpx profi. Čakam, da mi pošljejo predračun. Dogovarjam se za prevoz z enimi našimi prevozniki, ki vozijo v Slovaško. Sam prodajalec pa je pripravljen dostavit peč na moj naslov za 190 €, ki bi jih dal direktno prevozniku ob dostavi. Če je še kdo zainteresiran za nabavo, naj me kontaktira na ZS. Stroški prevoza bi bili verjetno nižji, če bi prevažal za več strank. Re: Attack 25-35 DPX lambda - jani65 - 16.11.2012 Ne nimam tega kotla,sem pa preverjal cene po evropi. Nasploh pa kotel zgleda kar solidno Je pa več izvedb kotla http://www.enba-shop.com http://www.kotly-kolektory.sk heisatec.at attack pellet 30 yamaha r6 Napisal:mene pa zanima , če ima kdo mogoče attackovo peč na pelete , ker se Re: Attack 25-35 DPX lambda - al1981 - 18.11.2012 T0RN4D0 Napisal:25 lambdo Glede attack zalogovnikov me zanima kako si naj razlagam naslednje - ena spirala za SV v zgornjem postu pomeni da ima poleg spirale, ki je povezana iz peci, se dodatno spiralo za SV? Ali pa ti kotli, ce niso s spiralo za SV sploh nimajo oz imajo vodo direktno iz kotla v zalogovnik? Nimam pojma kako je to :-) Re: Attack 25-35 DPX lambda - JOHHAN - 18.11.2012 Pozdravljen Malo se potrudi, pa vprašaj strica G........ En namig: http://www.general-files.com/download/gs57e61a94h32i0/DK-Navod_Akumulacne%20nadrze%20ATTACK_SK_032011.pdf.html Obstaja pa še malo morje drugih proizvajalcev. L.p. Johhan Re: Attack 25-35 DPX lambda - al1981 - 18.11.2012 Lp Johhan, brez zamere ampak ne razumem takšnih ljudi in takšnih odzivov... Celi dan že brska po netu (kaj dan, dni), najdem informaciji in potem povrpašam na forumu... Mene marsikdaj motijo kakšni uporabniki na forumu, pa to ni moj problem in se tudi potem ne oglasim... Hvala za link, bom seveda še to pogledal, potem bom verjento še kaj vprašal na forumu... Zaenkrat sem potrdil kar sem ugibal... Obstaja brez spirale - direkt v zalogovnik, obstajal z eno spiralo za ogrevanje vode v zalogovniku iz kotla, potem še z dodatno spirala za solarno in dodatno s spiralo za sanitarno vodo... Obstajajo kombinacije, najbolj pogost zalogovnik je z eno spiralo (zgleda da je bolje kot brez) za ogrevanje vode v zalogovniku, oz ena spirala za ogrevanje zalogovnikove vode + ena spirala za sanitarno vodo... To sem napisal za vse, ki imajo podoben problem kot sem ga imel jaz - NEVEDNOST. Ne vem za kaj drugega bi naj bil namenjen forum... Re: Attack 25-35 DPX lambda - JOHHAN - 18.11.2012 Pozdravljen Glede mojega odziva: deluješ malo zmeden, postavljaš vprašanja v več temah, odprl si novo temo, vendar vem kako se počutiš ,ko ne dobiš odgovora ko in kakršnega si pričakoval. Če sem te z mojim odgovorom užalil -oprosti! Še odgovor na prejšnji post :voda iz kotla gre direktno v hranilnik toplote. Tista dodatna spirala je za solarno ogrevanje-spodaj. Ponavadi se preko spiral, ki se nahajajo v hranilnikih : ali ogreva sanitarna voda , kolektorji ogrevajo hranilnik . Prav te medije je potrebno ločiti saj se za solarno ogrevanje koristi "antifriz", sanitarne vode pa tudi ne moreš pomešati z ogrev. vodo. Če pa si pod zalogovnike mislil bojlerje sanitarne vode pa se po spiralah-izmenjevalcih pretaka kotlovska voda ali v primeru kolektorjev v spodnji spirali "antifriz". Najprej natančno postavi vprašanje, samo z natančnim vprašanjem dobiš natančen odgovor,zadovoljstvo pa bo obojestransko. L.p. JOHHAN Re: Attack 25-35 DPX lambda - al1981 - 18.11.2012 Ves čas govorim o zalogovnikih, tako da mislim da je to jasno, no, pardon, vsaj meni je bilo. Vprašanja pa postavljam v večih forumih, seveda... A ni prav? Vedno pazim da jih da v pravi forum... Ne razumem... Glede mešanja antifriza in pitne vode mi je tudi jasno, vse kar sem spraševal je bilo kakšne izvendenke zalogovnikov so mogoče, kaj je bolje. Ta vprašanja so izhajala iz precej različnih cen zalogovnikov, v opisih pa piše po navadi samo "ena spirala" - nisem vedel ali je to spirala za ogrevanje vode v zalogovniku (voda pride po spirali iz kotla) al pa je to spirala za sanitarno vodo, za solarno spiralo pa je po navadi res posebej napisano... Torej sklepam da če piše da je ena spirala brez da piše da je za sanitarno vodo, je potem to spirala za solarno? To sklepam na podlagi tvojega odgovora gor... Re: Attack 25-35 DPX lambda - al1981 - 18.11.2012 Da bo še na primeru bolj jasno http://www.lontech.si/lentherm_zalogovnik_ZGIB_ZG2IB (vgrajen cevni izmenjevalni toplote, nič ne piše ne solarno, ne sanitarno, mogoče za drugi ogrevlani vir ali za več ogrevalnih krogov? Slednje verjetno ne, ker ne rabiš več cevi za več krogov, to se da menda drugače z elekroniko rešit...) Re: Attack 25-35 DPX lambda - stafan - 18.11.2012 ti bom pomagal razložiti na simpl ker se zmeraj malo mešaš. zalogovnik brez spirale samo je za shranjevanje energije iz kotla, v njemu je kotlovska voda. zalogovnik z spiralo ima isto funkcijo kot je napisano zgoraj samo da na spiralo vezes kolektorje, kot pomoč ogrevanju oziroma poleti segrejes zalogovnik, ta pa preko regulacije ločen sanitarni bojler, kateri tudi vsebuje kačo. zalogovnik z dvojno spiralo ista funkcija kot opisano zgoraj samo da lahko uporabiš se npr tretji vir ogrevanja hranilnika. zalogovnik z vgrajenim bojlerjem je posoda v posodi. v hranilniku se nahaja bojler, potopljen obdaja ga voda hranilnika. zalogovnik z potopljenim bojlerem in dodatno spiralo, no tu pa lahko sklepas sam. v glavnem malo morje kombinacij. Upam da sem ti bil v pomoč Re: Attack 25-35 DPX lambda - al1981 - 18.11.2012 Hvala stafan, res! Mi je v pomoč! Upam da bo komu prišlo prav! Re: Attack 25-35 DPX lambda - janez.j - 27.11.2012 Prebral sem že mnogo strani, vendar še vedno ne vem točno kaj vse vsebuje od regulacij ta kotel. Če prav razumem ima regulacijo za primarni ter sekundarni zrak, krmiljenje črpalke za zalogovnik ter krmiljenje ventilatorja za vlek (ali se obrati regulirajo ročno na panelu oz. kaj je vse na tistem panelu na levi strani zraven regulacije) - mogoče še kaj ali je to to? Se po končanem kurjenju motorji za primarni in sekundarni zrak zaprejo dol da ni prepiha skozi peč ali kako je to rešeno? Mogoče še kakšne opazke ki so pomembne ob vsakdanjem kurjenju? Najlepša hvala za odgovore Lp, J Re: Attack 25-35 DPX lambda - men218 - 27.11.2012 Kotel vsebuje, tako kot si napisal regulacijo za primarni in sekundarni zrak, vklop ventilatorja in vklop pumpe za zalogovnik. Vso regulacijo izvaja z loputami za primarc in sekundarc. Po kurjenju sta dve možnosti. Ugašanje glede na TDP ali O2. Enkrat ugasne ko pade TDP pod menjo, drugič pa ko O2 pade pod mejo. Ko ugasne zapre primarca, sekundarca pa ima odprtega na 25% dokler ne pade TDP pod 100. Potem vse zapre. To je če je regulacija po O2. Če je pa po TDP pa zapre vse. Ventilator ima samo eno stopnjo in se ne regulira. V mojem primeru, ko kurim izredno suh smerekov les, sem predelal regulacijo v regulirane vrtljaje ventilatorja. To pa zato ker se TDP izredno hitro dvigne in posledično prepozno regulirajo lopute. Če kurim "normalen" les tega problema ni, in regulacija ne posega v vrtljaje. Re: Attack 25-35 DPX lambda - yovo - 27.11.2012 yovo Napisal:OK, hvala, bom probal s pumpo. Sedaj je na tretji brzini. No, nadaljevanje zgodbe. Sem naročil zgornji del Regumata (cena 52 €), da bom imel tipalo na povratku in ne na forlaufu, kot je sedaj. Me res zanima, koliko bo to vplivalo na delovanje kotla. Zdaj pri nalaganju uporabljam tanjša drva (standardne cepance dam še na pol) in lepo zagori ter brez težave dosežem 180°C TDP, kot je nastavljeno. Očitno so kriva prevlažnain predebela drva. Moti me edino, da temperatura kotla še zmeraj ne preseže 72°C. Črpalko Regumata imam na 3. hitrosti, edino termostatsko glavo imam na ful odprto (stopnja 7), posledično je temperatura povratka po termometru cca. 62 - 65°C. Kot napisano, pa ima ta termostatska glava trenutno tipalo na forlaufu. Polna nalaga drv mi pogori po cca. 3 urah. No, pogori. Dejansko ostane nalagalna komora popolnoma prekrita v večini z ogljem in nekaj malega pepela. Do konca ne pogori nikdar. Vlasih opazim, da mi gorijo vsa drva naenkrat v NK, namesto da bi gorela od spodaj navzdol. Ali se to zgodi ko se zamaši šoba? Re: Attack 25-35 DPX lambda - JOHHAN - 27.11.2012 yovo velcome back Glede hitrosti črpalke, ravnokar sem govoril z men218 on ima hitrost nastavljeno na I sam jo imam na II, skratka odvisno od sistema, premera cevi...... Nastavi jo tako da ti odgovarja oz. da bo kotel deloval tako kot mora. Seveda prej sestavi oventrop. Glede gorenja drv v nalagalni komori, mislim da se to dogaja v vseh kotlih z nizkimi komorami-mimogrede ta pojav sem opazil tudi pri Cratos-u, ki je ta pojav omilil z oblaganjem NK in dvigom temp v njej-cratos popravi me če se motim. Če bi hotel rešiti ta problem bi kot prvo moral spremeniti lokacijo vstopa primarnega zraka (nizko pri šobi), pa montirati katalitično pločevino v komoro, ki bi preprečila da dimni plini ne odlagajo katrana na omočene površine oz. na njej zgorijo za pločevino pa doteka primarni zrak v NK. Sem poizkusil že sam zgoraj našteto, razen pločevine pa se ni obneslo. Sicer drva gorijo samo spodaj in se lepše sesedajo vendar je po komori kar konkretna količina katrana, tako da sem montažo prestavil za nedoločen čas! Toliko zaenkrat, upam da ti uspe! L.p. JOHHAN Re: Attack 25-35 DPX lambda - cratos - 27.11.2012 @JOHHAN ja imaš kar prav glede oblaganja kurišča,eni to poskušate s pločevino samo ne pomaga kaj dosti se ta smola trdovratno nabira.Imajo vsi kotli na uplinjanje to lastnost,samo eni imajo več tega sranja drugi manj. Jaz temu pravim kar špeh.... Delno se,da rešiti težavo s oblaganjem s silicijkarbidnimimi ploščami.Samo sem opazil,da jih smola razjeda oziroma,žveplena kislina,ki nastane ob prevlažnosti kuriva. Imam pa nov tip plošč,ki pa je iz čistejšega silicikarbida v njem pa je primešan še Wolframov oksid.Zdrži ekstremne temperature smole pa topi za šalo. Sam je hudič te plošče rezati,pa še cena je taprava.Vauu!! |