Lumar Zero Emission Tour
Premierno na ogled mansardna hiša Lumar Primus V podjetju Lumar v četrtek 17. oktobra, med 12.00…
Attack 25-35 DPX lambda - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Attack 25-35 DPX lambda (/showthread.php?tid=42695) Strani:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
|
Re: Attack 25-35 DPX lambda - men218 - 1.11.2012 Če je peč na levi strani, kjer so termometri je OK. Tam kjer je pumpa je dovod v peč. Izhod v zalogovnik (vroči del) je pa tam kjer ni termostatske glave. Hladni del iz zalogovnika pa je na termostatsko glavo. TDP se giblje okoli 170 stopinj, peč okoli 70, komora svetlo siva. Prvič gre ven približno pol litra kondenza. Da imaš črno komoro je malo čudno oz. ali imaš mokra drva, ali si zamašil šobo pa ni gorelo. Kakšni so pa bili kaj parametri O2, pa primarec in sekundar? Kako si pa kaj zakuril? Potek je kar važen. Dobro je da bi preveril tudi kalibracijo sonde. V mirovanju naj bi kazala 20% Re: Attack 25-35 DPX lambda - sinko999 - 1.11.2012 Takole začeli smo trije potem pa si je en premislil in sma ostala dva začetek sage je 7 september , mene je moj prišel 1425€ z davkom pa 80€ je bil moj delež prevoza. Prevzem je bil 27 oktobra v Bratislavi. Moj je bil drugače narejen maja letos . Drugače pa zdaj nalagam slike, tako kot kaže ga bom montiral komaj čez 14 dni. Tako da če ima kdo kakšno željo glede slik, detajlov, ... ZS Album se nalaga http://www.podsvojostreho.net/vsebina/node/11505 Re: Attack 25-35 DPX lambda - digg - 1.11.2012 In kako sta se dogovorila za nakup in prevzem v Bratislavi? Preko katere spletne trgovine ali kako? Tudi meni postaja zanimiva tale peč... LP Re: Attack 25-35 DPX lambda - yovo - 1.11.2012 men218 Napisal:Če je peč na levi strani, kjer so termometri je OK.Peč je na levi strani ja. Ne vem pa, ali črpalka prečrpava v pravi smeri. Obenem me moti tudi, da je tipalo termostatskega ventila na forlaufu iz peči. Ali ne bi moralo tipati temperature povratka v peč? Citat:TDP se giblje okoli 170 stopinj, peč okoli 70, komora svetlo siva.Slika moje komore spodaj. Obstaja možnost, da so drva preveč vlažna. Bom izmeril. [attachment=o7793] Citat:Prvič gre ven približno pol litra kondenza.Je bilo nekaj takega ja, samo da je bila bolj črna voda. Citat:Da imaš črno komoro je malo čudno oz. ali imaš mokra drva, ali si zamašil šobo pa ni gorelo. Kakšni so pa bili kaj parametri O2, pa primarec in sekundar?Bom spremljal gibanje parametrov in javim. Citat:Kako si pa kaj zakuril? Potek je kar važen.Mi opišeš prosim optimalni postopek? Citat:Dobro je da bi preveril tudi kalibracijo sonde. V mirovanju naj bi kazala 20%Preverim in javim. Tudi pritisk v sistemu mi je čuden. Ko se ohladi je cca. 0,5 bar, ko se segreje, pa je 1,7 bar. Tako nizek je ker smo še nekaj zračili radiatorje, veliko vode pa je šlo ven pri varnostnem ventilu na forlaufu iz peči. [attachment=o7792] Obenem opažam, da v raztezni posodi ni nič vode. Je to normalno? Priključena je samostojno na najnižju priključek zalogovnika. Re: Attack 25-35 DPX lambda - JOHHAN - 1.11.2012 Pozdravljen Takole kot imaš zvezano je narobe, pobaraj tvojega instalaterja in še enkrat preštudirajta shemo priklopa oventropa slike so iz tako čudnih kotov da sem še sam študiral kako je sploh postavljeno. Vse skupaj je ,kot prvič napačno sestavljeno pravilna sestava in postavitev je natej sliki Poskrbi da ti monter najprej pravilno sestavi dvig povratka (oventrop) nato pa še pravilno priklopi pa bo vse špilalo kot mora. Ekspanzijo pa priklopita na povratni vod v peč. L.p. JOHHAN Re: Attack 25-35 DPX lambda - yovo - 1.11.2012 Hvala. Saj pravim, obstaja Regumat VR in VL (leva in desna verzija). Moja ni ustrezala monterju in ga je skušal zrcalno prestavit (vorlauf in rucklauf), a nisem prepričan, da mu je to najbolje uspelo. Na pumpi sicer ne najdem nikjer puščice, ki bi nakazovala smer pretoka, preverjam tehnične specifikacije. Moti pa me tudi tipalo, ki je sedaj na forlaufu, namesto na povratku. Re: Attack 25-35 DPX lambda - uros25 - 1.11.2012 baluf Napisal:Ali lahko malo opišeta postopek kako je vse skupaj potekalo z naročanjem, koliko vaja je stalo it gor po peči in kje točno sta jih kupila če ni skrivnost. Ja pripeljat Attacka v Slovenijo je res bila prava saga…. Najprej sem imel name nabavit kotel tam kot ostali formuraši (čeprav mi je že takoj bila mimo ideja, da moraš polovico kesha najprej gor osebno nesti---jaz to vidim kot nepotrebni dodatni strošek), toda ker mi prodajalec po dveh mesecih ni mogel poslati niti predračuna s pravo specifikacijo (seveda kljub mojim mejlom, SMS sporočilom…), sem izgubil zaupanje, voljo in začel iskati alternativo (zakaj nekomu dati denar če si tega ne zasluži?) Res je sicer potrebno povedati, da je verjetno glavni problem prodajalca v tem, da ne zna angleščine in uporablja Google Translate, toda zato sem mu tudi pisal v zelo enostavni angleščini in verjetno mu nebi bil tako velik problem, najti kolega ,ki zna angleško?!... Moj fokus je bil potem, da najdem prodajalca, ki prodaja tudi kamine KOBOK, ki naj bi bili tako kot ATTACK najoptimalnejši izbor glede na razmerje cena&kvaliteta… Tako sem prišel do »ZEN - Zelena energia«, kjer sem zasledil, tudi ATTACK-e, vendar ne »naših« DPX verzij. Povprašal sem jih a jih lahko naročijo, pa so rekli da NE. Pa sem povprašal zakaj ne in kje je problem, in so rekli DA :) In potem smo šli v detajle, v glavnem 1 mesec je trajalo, da smo se končno zmenili, vmes je že dvakrat bila napeta situacija, ko sploh nisem vedel a bomo realiziral posel ali ne, saj so se obnašali, kot, da sploh nočejo biznisa narediti (torej nekaj podobnega kot prvi prodajalec). Seveda je ponovno bil problem, ker niso znali angleško. Sem tudi klical gor, da bi razčistil par stvari, pa niso znali angleško. Potem sem aktiviral enega Madžara, da jih je poklical gor in razčistil stvari (eden od prodajalcev je znal Madžarsko…). No potem ko je bila polovica kupnine plačane, so mi dali za kontakt drugega in tretjega prodajalca, ki sta znala malo več angleščine…no pa kljub temu jim ni uspelo, da bi mi podali prave mere zapakiranih peči (paleta 80x140) in kaminov, ki smo jih naročili, pa tudi ne pravi naslov prevzemnega skladišča. Tako, da sem jim na koncu jaz povedal kje je to skladišče. Torej, če ne doživiš ne verjameš. SISTEM: -preko TRR vnaprej plačaš polovico, polovico ob prevzemu -za 12 EUR ti robo dostavijo v skladišče 15 km iz Bratislave (sedaj, ko sem jim na zemljevidu označil in poslal lokacijo skladišča, bodo tudi tebi znali povedati kje to je :) ) CENA: ATTACK 35 DPX LAMBDA je prišel 2.266 EUR z že vključenim njihovim 20% davkom na dodano vrednost. Ker sem zraven vzel še kamin sem se uspel zmenit za 100 EUR nižjo ceno. Prvotna je torej bila 2.366 EUR. PRIHRANEK: Odvisno za kakšno ceno ATTACKA uspeš dobiti pri nas. Na eni naši spletni strani je cena 3.871 EUR brez DDV. Če računaš DDV 20% te pride 4.645 EUR (sicer tu ne vem ali je oventrop že v ceni, katerega vrednost je okoli 270 EUR). Razlika je torej 2.379 EUR. Jaz njihovega Oventropa (varovanje povratka) nisem vzel (čeprav imaš potem kao malo daljšo garancijo-sam itak ti mora za garancijo pooblaščeni prodajalec/monter zagnat, če si ga pa šel gor iskat ti ga pa itak ne bo, a ne?!), ker mi je eden mojster, ki je v tem poslu povedal, da so že bili primeri, ko so morali Oventrope (nima veze od katere firme so) čistit, ker nimajo »krogličnega«(-al kako se že prav reče) ventila. Zato bom varovanje povratka naredil z ventilom, črpalko in Seltornovim ACC10. Pri kaminu KOBOK v vrednosti 1.282 EUR je bilo okoli 800 EUR prihranka. ČAKALNA DOBA: Od plačila je trajalo en mesec in 8 dni, da so ATTACK 35 DPX Lambda dostavili v skladišče pri Bratislavi (ostalo so že prej tudi npr. DPX Standard od sinko999 ). Pa so rekli da bo v 3 tednih……Moj kotel ima datum izdelave 16.10.2012 :) STROŠEK PREVOZA: Pojdi na google map, in vtipkaj tvoj kraj in center Bratislave ter prištej 15 km in boš dobil razdaljo. Potem je pa seveda odvisno koliko ti avto ali kombi pokuri nafte/bencina. Zraven prištej še 8 EUR za Avstrijsko in 10,9 EUR za Slovaško vinjeto. PRVI VTIS KOTLA: Zaenkrat OK, samo dva mala detajla bo treba popravit. I.)Pri spodnjih čistilnih vraticah pri pokrovu niso luknje najbolje »nacentriral« in se malo težje zapre (je potrebno samo malo pleh povrtat) II.) Pri nalagalnem prostoru, takoj za vratci, nek nastavek (verjetno kaj v povezavi z dotokom zraka) ni čisto natančno nameščen (bom »odšravfal« in poizkusil pravilno namestiti) MONTAŽA: Upam, da čimprej Glede na mojo "kalvarijo" predvidevam, da se bodo od sedaj naprej z vami kot bodočimi kupci malo bolj resno pogovarjali. :) Dodatne info na ZS. P.S. Če bo kdo šel še kaj gor naj mi prosim sporoči, da mi še eno malenkost prinese... Re: Attack 25-35 DPX lambda - JOHHAN - 1.11.2012 Ja saj bi tudi meni bolj ustrezala VL verzija vendar me na to pri nakupu nihče ni opozoril. tudi sam sem želel prirediti dvig povratka svojim pogojem pa sem obupal, in sem priredil cevovode iz kotla do oventropa (cevi se križajo) slike par strani nazaj... Kar pa se tiče nalagalne komore in katrana pa je to kar običajno saj so stene komore omočene z kotlovsko vodo. L.p. JOHHAN Re: Attack 25-35 DPX lambda - graditelj1 - 2.11.2012 Uroš 25 a si še kaj druge opreme za peč nabavil na Slovaškem? Se pravi oventrop ali STS 20? Re: Attack 25-35 DPX lambda - uros25 - 2.11.2012 Niti eno niti drugo. Glede oventropa sem že zapisal: ....Zato bom varovanje povratka naredil z ventilom, črpalko in Seltornovim ACC10.... Re: Attack 25-35 DPX lambda - al1981 - 2.11.2012 Lp, Uros25, kako pa si se odlocil tocomza ta model peci in ne recimo lambda? Je dbila kriva ena ali se kaj drugega? Ker na njihovi spletni strani je kar nekaj modelov, pa ne vem tocnih razlik (razen med lambda in drugimi).., Aja, jatero podjetje je tocno to zelena energia? Sem iskal, pa mi najde samo neke druge... Kaksna je pa razlika med dpx in ostalimi? Re: Attack 25-35 DPX lambda - uros25 - 2.11.2012 al1981 prehitro si bral....jaz imam lambda, sinko999 je vzel pa standard, pa je tudi že napisal zakaj je to izbral.... zakaj si iskal še neke druge, če si pa trgovino že takoj našel?! Re: Attack 25-35 DPX lambda - al1981 - 2.11.2012 S tem sem mislil Slovaško spletno stran ne od zena... Glede modelov in lastnikov pa sem res malo pomesal :-) Re: Attack 25-35 DPX lambda - baluf - 2.11.2012 sinko999,uroš25 hvala za vajun odgovor. Sta pa imela enih težav , a je res tako težko pri njih naročiti mi je kar malo voljo uzelo,da bi tudi jaz poizkusil. Če ne bi bilie pri nas tako oderuške cene še pomislil ne bi vendar je pa razlika kar velika sem malo pobrskal pri nas in se cene gibljejo za 25lambda okoli 3500E, na slovaškem so občutno nižje 2176E . Tako,da bomo videli po novem letu kakšna bo situacija... LP Re: Attack 25-35 DPX lambda - Hanzi - 3.11.2012 pa našo ceno si gledal brez ddv! se pravi se pravi se 300/700 gor |