• Domov
  • Forum
  • Spletniki
  • Novice
  • Montažne hiše
  • Novogradnje
Napredno iskanje >>
suh zrak v stanovanju - Print verzija
PodSvojoStreho.net
suh zrak v stanovanju - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Stavbno pohištvo (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Tema: suh zrak v stanovanju (/showthread.php?tid=40394)

Strani: 1 2 3

suh zrak v stanovanju - MALKO - 21.10.2011

Pozdravljeni,
ne vem če to spada v to rubriko samo nisem najdel druge primerne.
V stanovanju sem menjal okna. Dal sem plastična okna s trojno zasteklitvijo. Poleti se je tudi dodatno izolirala fasada (dodatnih 12 cm stiroporja). Sedaj se je že začela kurilna sezona in imam radiatorje v stanovanju zaprte, ker so cevi ki potekajo iz stanovanja v stanovanje itak tople in dajejo dovolj toplote.
Problem pa je da je zelo suh zrak, ampak res zelo suh. Saj zračimo samo to ni to. Zanima me če se je kdo izmed vas znašel v podobni situaciji in kako jo je reševal?
Hvala za uporabne nasvete.

Re: suh zrak v stanovanju - Berghaus - 21.10.2011

Sušenje perila v fletu, posodice z vodo obešene na radiatorje/cevi.......

Re: suh zrak v stanovanju - Hanzi - 21.10.2011

Z luftanjem bos pozimi samo suh zrak dodatno spuscal v prostor. Vsaj tako jaz mislim ko gledam vremensko postajo in po dopoldanskem kratkotrajnem luftanju pade vlaga.
Mokre brisace, susiti perilo v prostoru ce imas moznost, oziroma nabavi vlazilec. Jaz imam zadnjo varianto.
Ko enkrat blok posteno prekurijo, kljub zaprtim radiatorjem pade vlaga pod 30%, celo pod 20% kjer postaja ne meri vec.

Re: suh zrak v stanovanju - vincent - 21.10.2011

Problem rešuj z vlažilniki na radiatorjih.

Pa spotoma potožali še tiste nejeverne janeze, ki trdijo, da z izolacijo sten zapreš hišo in imaš potem probleme z vlago...ja seveda jih imaš..s premalo vlage :).

Imam pa drugače jaz 100%, ma kaj 100%, 200% rešitev za dvig vlage pozimi.....

Neeee, ne vključuje ženske, perverzneži jedni [Slika: dry.gif]

Pejt v kako sobo delat omete. Fuuuuu, kar teče od šip.

Drugače pa ja, mokroto na radiatorje, pa je.

Re: suh zrak v stanovanju - ginekolog - 21.10.2011

Tudi sam sem imel težave do nakupa tega pred 3 leti: http://www.vlazilec-zraka.si/
Preizkusim sem tudi ostale variante (brisača, lončki, ..) pa se ni obneslo, enostavno ni dovolj hlapelo (vsaj 1L/sobo/dan po moji oceni mora hlapet).

Imam 80cm varianto na radiatorju, vsak dan dolijem 1l vode in mi poveča vlago iz 30% na 40% . Po sezoni ga operem (sloji vodnega kamna) in pospravim. Vmes pač pustim kamen v njem.

Priporočam.

MALKO Napisal:imam radiatorje v stanovanju zaprte

Šment........

Re: suh zrak v stanovanju - vincent - 21.10.2011

berghaus Napisal:
MALKO Napisal:imam radiatorje v stanovanju zaprte

Šment........

Niti ne. Kupiš vlažilnik, da on izpareva vodo.

Re: suh zrak v stanovanju - firefly - 21.10.2011

Manj zrači za začetek. Pozimi zračenje zmanjšuje vlažnost v stanovanju (ponavadi). Pa rožice v stanovanje nafilaj. Pa ne plastične :) Pa vsak dan drugo žensko pripelješ domow zvečer...

Re: suh zrak v stanovanju - zlatka - 21.11.2011

Par lončnic daj v sobo. Zelene rože.....

Re: suh zrak v stanovanju - pgtoni - 21.11.2011

Jaz imam še večji problem. Nimamo radiatorjev in nočem vlažilca na izparevanje ker je v hiši že tako toplo in ne bi rad dodatno ogreval (Čez dan imamo 26C brez ogrevanja). Cunje sušimo v sobah in se posušijo čez noč. Peremo že več kot bi bilo potrebno (recimo brisače uporabimo samo enkrat in grejo takoj na pranje). Okna ne odpiramo oz. imamo prezračevanje z entalpijskim toplotnim izmenjevalcem (dela na minimumu!!) Tudi kar nekaj rož imamo v dnevni in občasno jih pošpricam z vodo.

Vlaga ob burji vseeno pade pod 30%. A ima kdo kakšno idejo kako vlago dvigniti na 40%?

Lp
Toni

Re: suh zrak v stanovanju - csamo001 - 22.11.2011

pgtoni Napisal:Jaz imam še večji problem. Nimamo radiatorjev in nočem vlažilca na izparevanje ker je v hiši že tako toplo in ne bi rad dodatno ogreval (Čez dan imamo 26C brez ogrevanja). Cunje sušimo v sobah in se posušijo čez noč. Peremo že več kot bi bilo potrebno (recimo brisače uporabimo samo enkrat in grejo takoj na pranje). Okna ne odpiramo oz. imamo prezračevanje z entalpijskim toplotnim izmenjevalcem (dela na minimumu!!) Tudi kar nekaj rož imamo v dnevni in občasno jih pošpricam z vodo.

Vlaga ob burji vseeno pade pod 30%. A ima kdo kakšno idejo kako vlago dvigniti na 40%?

Lp
Toni

Vlažilci zraka ne delujejo zgolj "na paro", imaš tudi take, kjer mehanizem v mašini razbije vodo v mikrokapljice. Mamo enga takega doma, mislim, da od Hyundaia. Uporablja ga mama v spodnjem nadstropju in je zadovoljna. Pri nas v zgornjem štuku pa je tako preveč vlage...

Re: suh zrak v stanovanju - gapez - 22.11.2011

Ali preveč zračite, ali pa nekje vleče.
Preveri:
1. zračniki
2. vtičnice in podobno
3. vhodna vrata

Nam je vleklo pri vhodnih vratih v stanovanje, nalepili smo tesnilo in od takrat imamo problem, da je preveč vlage.

Re: suh zrak v stanovanju - Žerjavar - 22.11.2011

Citat:imamo prezračevanje z entalpijskim toplotnim izmenjevalcem
Preveri tehnične podatke prezračevalne naprave. Predvsem priporočeno velikost stanovanja. Bi kar verjel, da imaš premočno izmenjavo zraka. Naprava ti kar naprej vleče ven topel vlažen zrak in ti v njega piha zunanjega sicer ogretega in s tem zelo suhega. Ali v napravi nimaš možnosti vlaženja?

Re: suh zrak v stanovanju - pgtoni - 22.11.2011

gapez Napisal:Ali preveč zračite, ali pa nekje vleče.
Preveri:
1. zračniki
2. vtičnice in podobno
3. vhodna vrata

Nam je vleklo pri vhodnih vratih v stanovanje, nalepili smo tesnilo in od takrat imamo problem, da je preveč vlage.

Hiša je zrakotesna n50 < 0.6 h-1 (ni zračnikov, ni vtičnic v ovoju, zrakotesna vhodna vrata ...)

Trenutno zračim z 165m3 svežega zraka na uro (Naprava Helios 300 Pro na 2ki)

LP
Toni

Zadnje novice

Lumar je prejemnik posebnega priznanja MSP za trajnostno delovanje na področju ESG

Lumar je prejemnik posebnega priznanja ESG-prvak Slovenije 2025 za trajnostno delovanje med MSP. Odkrijte, zakaj je…

• © 2004 - 2025

Email: info@podsvojostreho.net

Vse pravice pridržane

• Kazalo

• Prva stran
    • Forumi
    • Spletniki
    • Zid
    • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

• O portalu
    • Statistike
    • Kontakt
    • Podpora uporabnikom
    • Piškotki
  • Povezave

• Nepremicnine.net
    • Izracun-kredita.si
    • Novogradnje.si
    • Montažne hiše
    • Izdelava spletnih strani
    • Nepremicninar.com
    • SLONEP.net
© 2025, PodSvojoStreho.net, Vse pravice pridržane

Prijava uporabnika

Pozabljeno geslo?
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Registracija novega uporabnika

Vaša registracija je bila uspešna.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.

Porabljeno geslo

Prijava
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.