• Domov
  • Forum
  • Spletniki
  • Novice
  • Montažne hiše
  • Novogradnje
Napredno iskanje >>
Tloris hiške - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Tloris hiške - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Klasična gradnja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Tema: Tloris hiške (/showthread.php?tid=28096)

Strani: 1 2

Tloris hiške - cajhen - 7.3.2010

Pozdravljeni.

Že dolgo vas občudujem na tem forumu, sedaj sem pa tudi jaz zbral pogum da se priključim tej veseli druščini.

Ker bom počasi dovolj star za "žent", si bo potrebno uredit tudi štalco, v kateri se bom grel ob takih mrzlih dneh kot je današnji. Ker sem veliko idej o bodoči hiški dobil na tem forumu, bi prosil če mi zadevo lahko predebatirate, in predlagate vaše mnenje ter opažanja(več glav, več zelja :D ), preden se oglasim pri arhitektu.

Želim vam prijetn preostanek nedelje.

Lp
Bojan

Re: Tloris hiške - lambretta - 7.3.2010

Bomba, a si ti arhitekt ali projektant? :D

Re: Tloris hiške - cajhen - 7.3.2010

Ne, sem se pa nekaj malega ukvarjal z projektiranjem strojnih inštalacij. Navdih mi je dal spletnik "Moj projekt" (hvala Mirch), pol sem ga pa majčken predelal primerno moji situaciji in legi parcele... Drugače sem pa premleval ,ter razmišljal o nešteto varijantah, izpadlo je pa nekako takole, pa še vedno imam občutek da nekaj manjka...

Drugače pa hvala za kompliment.

Re: Tloris hiške - smrček - 7.3.2010

zdi se mi zelo lepo. v mansardi bi jaz samo drugače obrnila sedežno garnituro. drugače je pa v grobem res odlično :D . pomembni ti bodo petem še izrisi huhinje,.... :D

PS: ali te lahko samo vprašam kje bo ta hiša stala :roll: :D

Re: Tloris hiške - GRADNJE MRUC - 7.3.2010

Super! Sam stopnice bi blo fajn imet tko da so štuki ločeni, ker ne veš nikoli, kdaj se bo kakšen od otrok odločil za stanovanje in ni fletn da morjo hodit po vsakem štuku! Če razmišlate o tem!

Re: Tloris hiške - s55ra - 7.3.2010

Meni se zdi ta vmesni/vezni prostor v pritličju absolutno prevelik. Tudi bivalni prostori so med seboj premalo povezani, vse se mi zdi nekako oddaljeno. Kvadratura tega "hodnika", ki še to, saj ne nimaš nikjer niti ene omare ali nič oprijemljivega, je preglomazna. Meni tudi niso všeč izbokline in razširitve in ožitve. Potrata prostora in energije.

Re: Tloris hiške - s55ra - 7.3.2010

Predsoba mi je premajhna glede na notranje "razkošje" hodnika oz. tega vmesnega prostora.

Re: Tloris hiške - cajhen - 7.3.2010

Hiša naj bi stala na sončni strani Gorjancev, z pogledom na prelepo Belo krajino... Ko bo zunaj kakšen sonček, bom prilepil tudi slike... Kar se tiče pa spodnjega hodnika ter predsobe, sem tudi jaz mnenja da je premajhna, ampak bi rad imel stopnišče odprto (ne zazidano iz obeh strani) če me razumete. Pa tudi hodnik bi potem deloval kot en tunel, po celotni dolžini hiše...

Ima gdo mogoče kako mnenje, kako bi hiško skrajšal, ker se bojim da bo delovala preveč dolgo, v primerjavi z njeno širino? :D

Re: Tloris hiške - ananova - 8.3.2010

Živjo,

na hitro sem seštela površino hiše - cca. 390m2 - za moje pojme je to glede na potrebe povprečne družine in slovenske plače absolutno preveliko in predrago. V kleti imaš prevelike in preslabo definirane prostore - vsi te bodo ogromno stali, vprašanje ali jih res potrebuješ. Npr. imaš 3 "družabne dele": dnevno sobo, kavč v 1. nadstropju in še v kleti vinsko sobo...

Postavitev v pritličju in 1. nadstopju se mi sicer sploh ne zdi slaba. Midva imava načrt hiše z enakimi prostori kot ti (le garažo imava za dva avtomobila) pa imava skupaj 260m2 veliko hišo.

Premisli, m2 stanejo :D

Re: Tloris hiške - tomi5 - 8.3.2010

Pa saj takole na papirju izgleda lepo - ampak v realnosti ... Daj premisli, res potrebuješ toliko prostora (in hodnikov), ker to bo treba tudi ogrevati in drugače vzdrževati. Je pa to seveda moje mnenje in meni so res všeč manjše hiše...
Sicer pa je tloris lep :)

Re: Tloris hiške - cajhen - 8.3.2010

Res je... Tudi mene bega problem velikosti te bodoče hiše. Problem vidim v tem, ker bi rad imel v pritličju veliko kuhinjo ter dnevno, pa še eno spalnico ter kopalnico, ki ni nujno da sta velika ampak v mejah normale in to bi rad imel v takem razporedu kot imam narejeno sedaj. Problem pa nastane v mansardi, kjer imam preveč kvadrature :evil: , pa ne vam kako bi to zmanjšal... Potrebe še po enem družabnem prostoru v mansardi res ne vidim, ampak imam preveč kvadratov, pa ne vem kaj z njimi. Sobe ter kopalnico imam dovolj veliko, ostane mi pa velik prostor, ki sem ga zapolnil z sedežno ampak mi nekak čudno zgleda. Drugače so pa tud men všeč bolj manjše ter nizke hiške. Zidanica pa mora bit prostorna.... ( Za kako polko odplesat :D ) Kar se tiče pa ogrevanja, pa mislim da nebi smelo bit problema, glede na to da imam lesa dovolj, le kako soboto več si bo treba utgat za pripravo le tega...

Re: Tloris hiške - gorencelj - 8.3.2010

[list=][/list]

ja ker velika zadeva, če imaš v žepu 150 k€ viška ni problema, kaj pa če bi črtal garažo in namesto nje naredil dodaten lesen nadstrešek za več avtov. Ko bodo otroci polnoletni bo eno garažno mesto zelo malo, če pa črtaš pri tej hiši garažo se bo pri stroških kar nekaj pozanalo.
samo v razmislek
lp

Re: Tloris hiške - cajhen - 8.3.2010

Ne vem, ni lepšega ko se v mrzlem jutru usedeš v recimo topel avto, ter odpelješ... Pa še za kako hobi delavnico je primerna, tako da garaže nebi črtal. Itak mam pa planirana še dva zunanja parkirišča...( Za ženo pa otroke :lol: ) Nekako bi rad celotno zadevo skrajšal za kak meter, pa ne vem kje bi vzel ta meter. V kuhinji bi rad imel pult na sredini, pa da se da okol normalo gibat. Jedilnica bi morala biti tud velika da se človek lahko koristno vsede, dnevna tud, spodnja spalnica naj bi imela pa tud kako omaro, tako da tud ta ne sme biti premajhna... Vse to, pa zadevo raztegne, ker bi rad imel tako postaitev, zgoraj pa imam potem problem, kam z odvečnim prostorom. :evil: Kvadratura pa takoj zraste.

Re: Tloris hiške - izotop - 8.3.2010

cajhen Napisal:Hiša naj bi stala na sončni strani Gorjancev, z pogledom na prelepo Belo krajino... Ko bo zunaj kakšen sonček, bom prilepil tudi slike... Kar se tiče pa spodnjega hodnika ter predsobe, sem tudi jaz mnenja da je premajhna, ampak bi rad imel stopnišče odprto (ne zazidano iz obeh strani) če me razumete. Pa tudi hodnik bi potem deloval kot en tunel, po celotni dolžini hiše...

Ima gdo mogoče kako mnenje, kako bi hiško skrajšal, ker se bojim da bo delovala preveč dolgo, v primerjavi z njeno širino? :D

ti kr povej, kje misliš zidat, poznam pokrajino, hehe.
ok, glede tlorisa pa:očitno so okusi različni, meni recimo zadeva ne sede, mam rajši manj kompliciranja in jasen koncept.

Re: Tloris hiške - petea - 8.3.2010

Si prepričan, da ti bo žena pustila parkirati v garaži, ona pa bo morala sesti v mrzel avto? :lol: Ali si še samski ali svoji boljši polovici še nisi pokazal načrtov in povedal parkirnih planov?

Zmanjšati prostor v mansardi pa res ni problem: nižji zunanji zidovi za vrsto ali dve, pa boš hitro imel manj (ali premalo) prostora. Še to, v sobah predvidena lega pisalnih miz z svetlobo za hrbtom ni najboljša rešitev.

Delno podkletena hiša je statično vprašljiva, cenovno pa je praktično isto kot če podkletiš celo hišo (in morda razmisliš o kakšnem plesišču ob vinski kleti).

Glede dovoljenih dimenzij hiše pa moraš iti povprašati na občino, kaj sploh predvideva občinski odlok o dolžinah, širinah in višinah objekta, etažnosti ipd.

Zadnje novice

Lumar je prejemnik posebnega priznanja MSP za trajnostno delovanje na področju ESG

Lumar je prejemnik posebnega priznanja ESG-prvak Slovenije 2025 za trajnostno delovanje med MSP. Odkrijte, zakaj je…

• © 2004 - 2025

Email: info@podsvojostreho.net

Vse pravice pridržane

• Kazalo

• Prva stran
    • Forumi
    • Spletniki
    • Zid
    • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

• O portalu
    • Statistike
    • Kontakt
    • Podpora uporabnikom
    • Piškotki
  • Povezave

• Nepremicnine.net
    • Izracun-kredita.si
    • Novogradnje.si
    • Montažne hiše
    • Izdelava spletnih strani
    • Nepremicninar.com
    • SLONEP.net
© 2025, PodSvojoStreho.net, Vse pravice pridržane

Prijava uporabnika

Pozabljeno geslo?
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Registracija novega uporabnika

Vaša registracija je bila uspešna.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.

Porabljeno geslo

Prijava
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.