Razvoj alg v sistemu talnega gretja!! - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Razvoj alg v sistemu talnega gretja!! - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Razvoj alg v sistemu talnega gretja!! (/showthread.php?tid=25055)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19


Razvoj alg v sistemu talnega gretja!! - pedenjdeklica - 24.10.2009

Zaradi, vse nižjih temperatur dvižnega voda (v pasivnih, nizkoenergijskih hišah) prihaja do razvoja mikroorganizmov v (ZAPRTIM, TEMNIM) sistemu talnega gretja, stvar pride tako daleč, da cevi talnega gretja oz. posamezne zanke "zabije" in centralna ne dela več.
Napaka, ki jo dela 99% izvajalcev je, da v sistem talnega gretja ne dajo sistemske vode ampak vodo iz vodovoda.
Ta težava se je zgodila in se dogaja tudi meni (dvižni vod večinoma med 20-32 stopin) in obrnil sem se na nekaj ljudi na tem forumu za mnenje, ki se na teme "energetski viri" javljajo in ponujajo "svoje storitve".... nimajo pojma..
Prav tako se pamet konča predavateljem na fakulteti, raziskovalcem, inštutu za mikorbiologijo... pravijo da razvoj mikororganizmov ni možen, da ta pojav ni možen...

no enkrat so mi že ščisitili (se da ščistit, še dobro da imam UNIPIPE cevi, da nimam kakšnih kitajskih, onih, ki jih ljudje večinoma vgrajujejo, ker je večini samo cena pomembna, da jih ni koncentrat "najdekal" oz. se nisto stopile. Samo predstavljati se je treba gredo cevi, gre talno, gredo pakreti, gredo kopalnice, gredo....

ali se kateremu kaj sanja......


slike
[Slika: 18102009-256.jpg]
[Slika: 02042009-015.jpg]
[Slika: 02042009-018.jpg]
[Slika: 20102009-003.jpg]
[Slika: 20102009-006.jpg]
[Slika: 20102009-005.jpg]


Re: Razvoj alg v sistemu talnega gretja!! - lele - 24.10.2009

O mater! Confusedhock: Zdaj pa si me prestrašil, pa že tako cincamo ali dat talno ali ne.

Koliko časa pa že imaš talno? In po kolikem času se ti je to začelo pojavljati?


Re: Razvoj alg v sistemu talnega gretja!! - pedenjdeklica - 24.10.2009

to se pojavlja tudi drugim, ne samo meni, tehnološko vodo je treba dat v sistem talnega gretja (svar pri meni je 1,5 leta)

tehnološka voda je recimo destilirana voda! ampak ta stane....

ha ha ...misliš, da se v radiatorjih ne razvije, če je dvižni vod premajhen se!!!! v nizkoenergijskih in pasivnih hišah pa je !


Re: Razvoj alg v sistemu talnega gretja!! - kontakt - 24.10.2009

v cem je problem: destilirano vodo not in je reseno


Re: Razvoj alg v sistemu talnega gretja!! - 5522 - 24.10.2009

U hudiča Confusedhock:
kaj pa recimo z.... antifrizom ste poskusili ?


Re: Razvoj alg v sistemu talnega gretja!! - pedenjdeklica - 24.10.2009

jaz ne bom z ničemer poiskušal, ker mora stvar rešiti izvajalec

lp


Re: Razvoj alg v sistemu talnega gretja!! - Samojed - 24.10.2009

Moje mnenje? Talno, tč, nizkotemperaturni vodi, varčne hiše,... bla bla - hudiča in pol, stroškov pa tudi. Če vse skupaj sešteješ naša stara bajta iz leta 70 ne košta toliko kot problemi ki jih prineseš s sabo z "modernimi" zadevami.

Ok, nisem pomagal, ampak kaj pa temperaturni šoki? Mogoče to kaj pomaga?


Re: Razvoj alg v sistemu talnega gretja!! - pedenjdeklica - 24.10.2009

temperaturni šok bi pomagal, ampak kako naj ga hudič naredi, če imaš tč... razen če namontiraš sonce kot podporo ogrevanja potem lahko

lp


Re: Razvoj alg v sistemu talnega gretja!! - Tadej7ad - 24.10.2009

pedenjdeklica Napisal:to se pojavlja tudi drugim, ne samo meni, tehnološko vodo je treba dat v sistem talnega gretja (svar pri meni je 1,5 leta)

tehnološka voda je recimo destilirana voda! ampak ta stane....

ha ha ...misliš, da se v radiatorjih ne razvije, če je dvižni vod premajhen se!!!! v nizkoenergijskih in pasivnih hišah pa je !
0,15 EUR/l ? In koliko rabiš za 150m^2 talnega? 200l?


Re: Razvoj alg v sistemu talnega gretja!! - tomice - 24.10.2009

Alge s fotosintezo pridelajo lastno hrano. Za fotosintezo potrebuješ svetlobo. Če ni svetlobe, ni fotosinteze in ni alg. Za razvoj alg pa je dovolj že minimalna in občasna osvetljenost. Tile prozorni ventili na fotografijah pri tem pomagajo. Žal. Sad


Re: Razvoj alg v sistemu talnega gretja!! - pedenjdeklica - 25.10.2009

ah daj no, saj so v omari, ki je zaprta, so v temi... to se motiš.... mikroorganizmi se razvijajo, ker imajo primerno temperaturo vsaka voda je "živa" npr pusti kozarec z vodo ... se ti bodo "pupki" notri zaredili...tudi v temi...


Re: Razvoj alg v sistemu talnega gretja!! - neika - 25.10.2009

kaj je torej najbolj pametno dati v cevi? Sedaj imamo noter še zrak...

torej ali antifriz ali destilitano vodo ali kaj drugega?


Re: Razvoj alg v sistemu talnega gretja!! - tomysux - 25.10.2009

Pozdravljen,

pomagajo ti lahko iz podjetja ESOT (in gotovo še kakšne druge) in sicer ti morajo najprej na vzorcu vode narediti analizo na mikroorganizme in če jih je preveč ti bodo predlagali da dodaš algicid. Ali pa ti bodo predlagali drugo rešitev.

Pri nas to uporabljamo v firmi za zaprt tokokrog hladilnega sistema (32 / 38 stopinjska voda).

LP


Re: Razvoj alg v sistemu talnega gretja!! - tomice - 25.10.2009

pedenjdeklica Napisal:ah daj no, saj so v omari, ki je zaprta, so v temi... to se motiš.... mikroorganizmi se razvijajo, ker imajo primerno temperaturo vsaka voda je "živa" npr pusti kozarec z vodo ... se ti bodo "pupki" notri zaredili...tudi v temi...

V omarico gotovo pride nekaj svetlobe skozi špranje in pa takrat, ko jo odpiraš in preverjaš, kakšne so alge. V nasprotnem primeru si podrl teorijo fotosinteze :wink:.

Nekatere cianobakterije in mikroalge preživijo tudi pri tistih intenzitetah svetlobe, ki so nižje od njihove fotosintetske točke (kot sem že napisal, je dovolj minimalna in občasna svetloba).

Citiram: "Cianobakterije so izredno majhni organizmi, ki so običajno navzoči v vseh vodah, najdemo jih tudi v najbolj ekstremnih okoljih, kakor so puščave in vulkanski vrelci. Kako je mogoče, da so ti organizmi navzoči praktično vsepovsod? Odgovor je v njihovem ustroju. V sebi namreč združujejo lastnosti bakterij in rastlin, tako so za svojo rast in razvoj sposobne izrabljati svetlobo, za hrano pa lahko uporabljajo vse od zelo preprostih soli do zapletenih organskih molekul. Stare so vsaj 3,5 milijarde let in v tem času so marsikaj prestale in se mnogo »naučile«. So med najstarejšimi živimi bitji našega planeta in so odgovorne za nastanek zemeljske atmosfere. Ob ugodnih pogojih se lahko nekatere vrste cianobakterij tako namnožijo, da popolnoma prevladajo v vodnem telesu in povzročijo množične pomore rib in številnih drugih organizmov. Temu pojavu pravimo cvetenje. Ob neugodnih življenjskih razmerah upočasnijo presnovo in se spremenijo v oblike, ki so sposobne preživeti izjemno neugodne pogoje."

Pri vsem pa seveda pomaga tudi voda, ki si jo dal v sistem in očitno vsebuje dovolj CO2 (hrana) in ima nizko razmerje NTongue.


Re: Razvoj alg v sistemu talnega gretja!! - sassapo - 25.10.2009

Dodanih nekaj litrov antifriza, (navaden avto koncentrat) reši vse omenjene težave Big GrinZadnje novice

Sodobni arhitekturni trendi: letne kuhinje
05.07.2024 ob 13:49:24
Sodobni arhitekturni trendi: letne kuhinje
Letne kuhinje so postale nepogrešljiv del sodobne arhitekture in oblikovanja domov, saj urejena in dobro načrtovana zunanjost... Beri dalje »
Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori
05.07.2024 ob 09:49:30
Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori
Si sploh še lahko predstavljate, da bi bila kuhinja od jedilnice ločena z vrati, ta pa s še enimi od dnevne sobe? Ali pa... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »