• Domov
  • Forum
  • Spletniki
  • Novice
  • Montažne hiše
  • Novogradnje
Napredno iskanje >>
Gorenje kitajsko? - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Gorenje kitajsko? - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Splošno (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Forum: Kr neki (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=35)
+--- Tema: Gorenje kitajsko? (/showthread.php?tid=72201)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

Re: Gorenje kitajsko? - novitu - 9.5.2018

Nakup Gorenja s strani večje nacionalke je izključno in samo pozitiven.

Gorenje v industriji kateri je samo ne more več konkurirat saj:
- so stroški za malega igralca Gorenje visoki (previsoki - primer nakup motorja za PS za Gorenje je cca 22 odstotkov višji kot ISTEGA motorja za Whirpool, Electroluxa itd);
- brand ni cenjen na trgih, ki so za denimo PS priprabvljeni dati 50 odstotkov povprečne plače. Velja za low-cost playerja, zato se še vedno bistveno bolje prodajajo njegove alternativne znamke.

S prevzemom se bo zgodila konsolidacija (boljši nabavni pogoji itd). Ukrasti jim nimajo kaj, s prevzemom bodo kupili predvsem amortiziran fixed-assets, kjer pa zopet ni tveganja.

Re: Gorenje kitajsko? - gape - 9.5.2018

Pred kratkim gledal dokumentarec o Stanetu Kavčiču. Pa pustimo levo/desno, itd..

V glavnem, tip je konec 60. let govoril o stvareh, ki bi še danes veljale biti aktualne, ker niso bile uresničene, ampak je prevladala delavskoubogajme struja.
Iz te bede še danes večina itak ni prilezla. Splošna mentaliteta in možganska kapaciteta naroda je vsled ubogajme struje itak šla v 3PM.

Prodati ali ne?! Jaz bi začel z železnicami, ker če tak organizem futra prostaško sindikalno govno kot je tisti Berdavs, si državna firma to ne zasluži biti. Potem se lahko za ped premaknemo naprej.

Re: Gorenje kitajsko? - bozgom - 9.5.2018

Ped naprej je luka Koper, pol...se pa sprašujem kaj bo,ko bomo prišli do šolnikov in Štrukla ali (Bog ne dej) do zdravniškega lobija in/ali Zemljariča.

PS drugače pa je ponujene cena za Gorenje 12 €/za delnico več kot sanjska. Realna je tam okrog nule (zero, nada...)

Re: Gorenje kitajsko? - novitu - 9.5.2018

Cena delnice je bil izključni razlog, da je Panasonic odstopil. Japonec želi investicijo povrniti z max 5x EBITDA, kar pa je v primeru Gorenja daleč od tega.
Torej, če iztržijo karkoli nad 5€ je realno gledano dober posel. 3€ je posel z 0; manj od 3€ ne, ker je to vseeno vrednost infrastrukture in OS. Kitajci ga kupujejo z namenom vstopa na EU trg in kot sem že omenil, sinergij. Če ne bo šlo, se bo zadeva žal ugasnila, vendar je ta scenarij v primeru nakupa bistveno manj verjeten kot brez nakupa.

Re: Gorenje kitajsko? - bozgom - 9.5.2018

@novitu
Bi se dokaj strinjal s tvojimi ocenami. V mojem prejšnjem prispevku sem pri ceni nič (zero, nada...) pozabil dodati, da je to cena h kateri limitiramo, če se bomo še naprej tolkli po prsih in vzklikali "to je naše".

Re: Gorenje kitajsko? - aleš.h - 9.5.2018

Beri Napisal:
aleš.h Napisal:Bo vsaj kvaliteta na nivoju, ker tole srbsko sranje ...
O čemu ti?
Tovarni Valjevo in Pazova že od 2006 leta ...

Re: Gorenje kitajsko? - XxRobertosxX - 9.5.2018

Prodat, pa naj vse te glodavce porihtajo če naši ne znajo, saj so povsod kjer ima država prste vmes sami priskledniki, nobenega reda nekaj primerov poznam. Poznam pa tudi nekoga ki dela kot strojevodja in je kake 2 leti pred penzijo in je revež ko je bil na bolniški dobil celih 2000€ manj plače?? ojoj res je bil bogi saj kot sam pravi je dobil zaradi tega samo 1500€ plače, no ostal sem brez besed. Tako da hitro pojdite se tja zaposlit zdaj jih rabijo cca 200 komadov pa veselo puljenje državnega denarja vam želim. Nobenega reda ni pri naših lastnikih....
Paraziti eni...

EDIT: Pa kar se tiče Kitajske, kdor še danes pravi češ Kitajska roba, naj povem da naj si raje malo oči odpre bolj na široko, ker Kitajci imajo gospodarstvo tako, da bi se mi od njih lahko marsikaj naučili, samo poglejte kje se delajo res največje ladje in koliko vsega je tega in še marsičesa, poglejte koliko robe "kontejnerjev" prihaja po morju itd.
In potem greš do enega prodajalca kjer ti prodaja Etuije za telefon in ti reče 16€ npr. pa mu omenim da ga dobim ceneje na Kitajskem, sem samo odvrnil, iz kje pa mislite da so tile vaši prišli? In vi pravite da je to kao boljša roba? Hehe dejte no, že leta kupujem sedaj v tujini, razno robo. Za telefone sem kupil vse, iz Kitajske tudi tisto kar sem kupil v Nemčiji, dejansko uvoženo iz Kitajske.
Potem grem do modela v trgovini za nek del ko sem rabil za motorko neka "pumpica" pa mi trgovec pribije 7€ wtf? in pol še pribije, hej to ni nič original je 16€ In ko mu omenim da dobim veliko več za manj kot 7€ mi odvrne da je tisto vse ponaredek in da ni dobro in zanič itd itd. Hmm sem si mislil kaj pa ti veš, saj tudi ti prodajaš ponaredek za 7€. Sem pa nedavno na Kitajskem dobil za cca 6€ 2x pumpico 2 cevki 1x svečko 1x zračni filter 1x filter bencina..
In da ne omenjam deluje odlično, za tak denar se nimam kaj pritoževat in dokler imamo Kitajce bom jaz ceneje kupoval, na žalost naši še vedno nategujejo take kot so nekateri tudi tukaj gor, bi rekel samo to da so nevedneži.

Re: Gorenje kitajsko? - Beri - 9.5.2018

aleš.h Napisal:Tovarni Valjevo in Pazova že od 2006 leta ...
Pralni stroji,pomivalni,sušilni,.....kaj delajo?

Re: Gorenje kitajsko? - picas55 - 10.5.2018

Beri, beri :wink:

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/srbs ... nja/312698

Re: Gorenje kitajsko? - Beri - 10.5.2018

No frks,samo,ko mi nekdo polovične informacije ponuja brez dodatnega pojasnila pol se ti pojaviš in mi pridigaš :)
Gorenje je po vstopu v EU naredil selitev v Srbijo zaradi Rusije,ker Srbi z Rusijo poslujejo brezcarinsko - Slovenija je tudi do vstopa v EU.
Srbija se zaveda,da lahko Rusom marsikaj prodajajo,ostalim zahodnim državam prodati je težko.
Samo Moskva ima cca 12.000.000 ljudi, Rusi pa radi kupujejo izdelke iz bivše nam skupne države. Zlatarna Celje v Moskvi v samo eni trgovini prodajo več zlata,kot v celi Sloveniji,tudi to vem.
Prenekateri člani foruma ne vedo,da bi se uveljavila neka blagovna znamka se rabi desetletja in danes prodajati uveljavljane blagovne zname tujcem je absurd,še večji,da to tukaj eni apriori podpirajo.
Imate provizijo od prodaje al v prazno streljate po naročilu politike?

Re: Gorenje kitajsko? - kurili - 10.5.2018

Tole se je sprevrglo v hudo gospodarsko politično temo ki bolj spada kam drugam.

Re: Gorenje kitajsko? - kadotr - 10.5.2018

Če drugi, menda bolj pametni od nas, ne uspe rešiti tega gospodarskega sranja, s primesjo politike in kraje, ga tudi mi ne bomo. Predlagam selitev v kak bife... če bomo tam dolgo vztrajali, znamo videti kaj se bo v resnici zgodilo.

Re: Gorenje kitajsko? - Poldee - 10.5.2018

Beri: kaj se zdaj vzigas? Ocitno je ze vse pripravljeno za prodajo, katero menda ne mislis, da smo jo mi tu sprozili? Drzava zeli prodati in kot kaze bo to naredila. Tam razlagaj famo o blagovni znamki, te bojo samo odslovili. Zanima jih izkljucno cekin, kaka blagovna znamka. Zato so Fructal, Delamaris, Lasko, Union in ostale prodane 'znamke' se nase ne? So si pac zracunali, da bo tako se najvec od vsega, v nasprotnem jih bolj kot ne caka propad. Ni Gorenje bas neka multinacionalka. Bojo pa ostale znamke sledile isto pot, ker nonstop izcrpavat pac ne gre. Takrat odprodas in se resis bremena. Sprijena logika, samo tako delajo 'ta pravi' managerji.

Brand pa je danes izkljucno marketing in nic drugega. Za one, ki padajo na to in so radi moderni. Tudi prav, samo mene kitajc s EU nalepko ali srbski dzus s Fructal nalepko pusti hladnega. Isto tudi Gorenje z KWANGDONG robo, big deal.

Re: Gorenje kitajsko? - Fery - 10.5.2018

Torej prodamo vse!?
Jaz bi najprej kompletno Ljubljano, opankar je svojega denarja vreden. Če se že po gostilniško pogovarjamo. Bi nam ostalo denarja kot blata.

Je big deal. Revoz nas košta še pa još, firma ni vredna nič. Tudi ostalega dobrega je bore malo. Pustite Lek, ker tam ne bo nikoli problemov. Ali v Krki.
Vse ostalo je popušilič, razen če niso tujci svojega denarja dali. Do zdaj ni videti, da bi ga.

Re: Gorenje kitajsko? - Poldee - 10.5.2018

Fery: absolutno, samo kupec mora bit pravi. Iz dezja pod kap ne gre. V kolikor pa kupi nekdo, ki je res vesc vodenja in stvari streze kot se zagre (ne tako kot ti nasi kvazi managerji) pa me res zanima, kaj je tako slabega v tem? Saj vidimo, da sami ne znamo oz. nas nasi ribajo dokler se da. To upam, da je vsem jasno in tega imam sam poln kufr. Ce drugo ne, otrokom ne privoscim istega sranja oz. nikoli koncane tranzicije. Ti pac?

Glede Revoza se strinjam, marsikaj ne stima. Samo, a kdo garantira, da z Gorenjem ne bo isto? Kaj pa Lek, Brnik, Acroni in ostali dobri primeri?

Zadnje novice

Lumar bo gradil 24 novih stanovanj v Turnišču

Maribor, Turnišče, 8. oktober 2025 – Podjetje Tona d.o.o. v sodelovanju z Občino Turnišče bo začelo…

• © 2004 - 2025

Email: info@podsvojostreho.net

Vse pravice pridržane

• Kazalo

• Prva stran
    • Forumi
    • Spletniki
    • Zid
    • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

• O portalu
    • Statistike
    • Kontakt
    • Podpora uporabnikom
    • Piškotki
  • Povezave

• Nepremicnine.net
    • Izracun-kredita.si
    • Novogradnje.si
    • Montažne hiše
    • Izdelava spletnih strani
    • Nepremicninar.com
    • SLONEP.net
© 2025, PodSvojoStreho.net, Vse pravice pridržane

Prijava uporabnika

Pozabljeno geslo?
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Registracija novega uporabnika

Vaša registracija je bila uspešna.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.

Porabljeno geslo

Prijava
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.