• Domov
  • Forum
  • Spletniki
  • Novice
  • Montažne hiše
  • Novogradnje
Napredno iskanje >>
Hobby-Les delavnička - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Hobby-Les delavnička - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Opremljanje doma (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Ostalo (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=23)
+--- Tema: Hobby-Les delavnička (/showthread.php?tid=73641)

Strani: 1 2 3 4

Re: Hobby-Les delavnička - kadotr - 24.11.2018

Za prvi nakup stroja ni treba preveč razmišljati. Navadno šele delo samo pokaže, kakšen stroj je pravzaprav potreben, nakar sledi pravi nakup, mogoče odprodaja prvega. Običajno pa obleži v delavnici, za kako delo celo nenadomestljiv...

Re: Hobby-Les delavnička - malossi - 15.12.2018

Jaz bi kar tukaj vprašal, da ne odpiram nove teme. Doma imam Zajeralno žago Metabo 254m https://www.metabo.com/si/sl/stroji/zage/zajeralne-zage/kgs-254-m-602540000-zajeralna-zaga.html

Sem pa opazil, da mi ne reže natančno. Ko začnem z rezom, mi začetek reza(npr kak cm) naredi zelo krivega in sploh ne pod 90 stopinj, ko je pa list žage globje v lesu, pa reže lepo gladko in pod 90stopinjami. Vodila sem zmeril in nastavil in so točno pod 90 stopinjami. Kaj bi lahko to bilo? Je možno, da se je list žage ukrivil??

Re: Hobby-Les delavnička - kadotr - 15.12.2018

Za začetek odnesi list na brušenje kvalitetnemu brusilcu. Zračnosti v vodilih ni? Vodila kaj mažeš?

ne lufta ni, vodil zaenkrat ni bilo potrebe mazati (sem jo novo dal na servis, da so jih konkretno podmazali). Ma nekako sem prišel na idejo, da je mogoče list kriv, ker se mi zdi, da ima kar nekaj vibracij pri prostem teku, ne spomnim pa se, da bi bilo to na začetku. Pa nekako bi mi mogoče razložilo ta pojav pri rezu.... Se sploh da liste "scentrirati" nazaj?

Re: Hobby-Les delavnička - laso - 15.12.2018

Poizkusite rezati z drugim listom.

Re: Hobby-Les delavnička - janko132 - 15.12.2018

List žage odnesi na brušenje, tam ti bodo tudi povedali, če je zvit. Po moje ni, ampak je skrhan in se ob materialu odmika. Kakšne dimenzije pa je list? 300 x 2,5?

Re: Hobby-Les delavnička - mihecmiha - 15.12.2018

Imam isto in je natančna v nulo... Edino laser je bolj tko tko. Včasih se vklopi včasih ne...

Ne, velikost je 254 x 3. Hm, laser meni vedno dela...

Bom nesel v lestroj, pa da vidimo. Hm, je pa taka trapasta velikost- sem gledal od freuda, cmtja zagine liste, pa te dimenzije sploh nimajo...

Poslano z mojega SM-A520F z uporabo Tapatalk

Re: Hobby-Les delavnička - novitu - 15.12.2018

RPB Napisal:Od cenejših gledam Einhel, Hitachi, Metabo... Kaj še obstaja v kakem OBI-ju al pa Bauhiču? :)

V Obijih so tudi Makite, Boschi..sicer pa Metabo, Hitachi ni ravno najcenejša roba in enakovredna Einghellem ipd marveč precej konkretnejša.

Re: Hobby-Les delavnička - janko132 - 16.12.2018

malossi Napisal:Ne, velikost je 254 x 3. Hm, laser meni vedno dela...

Bom nesel v lestroj, pa da vidimo. Hm, je pa taka trapasta velikost- sem gledal od freuda, cmtja zagine liste, pa te dimenzije sploh nimajo...

Vseeno je, če vzameš 250 x 2,5 ali 3,2. Tiste 2 mm , če bodo zmanjkali, jih pridobiš zadaj pri žagi je vijak, ki omejuje gib navzdol, tega malenkost priviješ.

Re: Hobby-Les delavnička - malossi - 16.12.2018

Aja, no to pa nisem vedel, bom pogledal. Navodila pri tej žagi so katastrofa, nič ne piše oz zelo okrnjeno. Sicer me bolj skrbi horizontalni pomik, da žaga z 2mm manjšim listom nebi prišla " do konca", torej da nebi mogel odrezat čisto do konca...

Re: Hobby-Les delavnička - firefly - 16.12.2018

Sej to ti je napisal :)
Drgac pa freud zihr ima to dimenziji. Glih v lestroju sem za tocno tako potezno jst kupil. Je pa ozji list. Btw ko 3x nabrusis list se tudi spremeni velikost...

Re: Hobby-Les delavnička - Stesta - 16.12.2018

Krožne žage so dandanašnji zelo poceni..
Cena je približno dvakratno brušenje in tudi manj.

Hofer / lidl variante so čisto spodobne in poceni kadar jih imajo v akciji..

ali..
http://www.interdiskont.si/vsi-izdelki/ ... aspx/i5878

Re: Hobby-Les delavnička - janko132 - 16.12.2018

Za malo resnejše delo, te listi žage niso vredne enega brušenja. Žagin list 300 x 3,2 in 96 zob je vsaj 60 do 70 eur z ddv, odvisno od vrste brušenja. Levo-desno in trapez malo manj, ostrokotno , več. Pa zopet, odvisno od števila zob.

Re: Hobby-Les delavnička - malossi - 16.12.2018

Hm, jst sem pa ravno v Lestroju spraseval in kao nimajo te dimenzije. Sam 250mm imajo... Kok casa nazaj si pa kupoval?

Zadnje novice

LUMAR ZERO EMISSION TOUR PREMIERNO: Dan odprtih vrat hiše Lumar Terra-R 162

Pri Lumarju vas vabijo na prvi jesenski dan odprtih vrat, kjer bodo premierno predstavili pritlično skoraj…

• © 2004 - 2025

Email: info@podsvojostreho.net

Vse pravice pridržane

• Kazalo

• Prva stran
    • Forumi
    • Spletniki
    • Zid
    • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

• O portalu
    • Statistike
    • Kontakt
    • Podpora uporabnikom
    • Piškotki
  • Povezave

• Nepremicnine.net
    • Izracun-kredita.si
    • Novogradnje.si
    • Montažne hiše
    • Izdelava spletnih strani
    • Nepremicninar.com
    • SLONEP.net
© 2025, PodSvojoStreho.net, Vse pravice pridržane

Prijava uporabnika

Pozabljeno geslo?
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Registracija novega uporabnika

Vaša registracija je bila uspešna.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.

Porabljeno geslo

Prijava
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.