Lumar bo gradil 24 novih stanovanj v Turnišču
Maribor, Turnišče, 8. oktober 2025 – Podjetje Tona d.o.o. v sodelovanju z Občino Turnišče bo začelo…
![]() |
Gorenje kitajsko? - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Splošno (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=7) +--- Forum: Kr neki (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=35) +--- Tema: Gorenje kitajsko? (/showthread.php?tid=72201) |
Re: Gorenje kitajsko? - Beri - 13.5.2018 Menim,da Gorenje,še posebej pralni stroji niti niso tako dobri,ker niso možni od ideologije oprati možgane Janšistom,titoistom,Kučanistom itd itd Re: Gorenje kitajsko? - picas55 - 13.5.2018 Beri, kaj niso to eni in isti...a večje izbire pa nimaš, poglej nmalo ..soočenja.... :lol: Aja, eden od navedene "svete trojice" je jebi veter u reber... 8) Re: Gorenje kitajsko? - novitu - 13.5.2018 Fery Napisal:novitu Napisal:Clovek je enostavno potegnil za Gorenje najboljso opcijo. Ali je uspel tudi pri kupcu pa bomo videli kaj kmalu.A ti to resno? To truplo tam vedri in krade že leta. A si ti kaj prespal? Gorenje prireja in frizira bilance. Niti tega ne veš? Tip načrtno prikriva svojo nesposobnost, že leta in leta. Že kdaj bi moral vzdigniti alarm. Ampak ga ni. Vsi vemo zakaj ne, le ti ne. Fery, pojma nimaš. Ker je sedaj prilagodil stopnjo amortizacije nepremičnin je pa to po novem friziranje bilanc? Menim, da mi ti težko očitaš poslovne izkušnje in pa znanje o gospodarstvu. In ne, ničesar nisem prespal. Zdi pa se, da ti kljub temu, da si nonstop na forumu nisi niti toliko buden, da bi zadeve vsaj približno razumel. Malce poglej kak podatek, primerjaj status-napredek Gorenja s primerljivo konkurenco pa ti bo (vsaj upam), da kmalu jasno o čem govorim, pišem. Da ti bo malce bolj jasno... Sicer pa...ti si stereotipiziran slovenec, ki vse kar zna je, pametuje in razlaga kako drugi ne znajo. Za primer svojega ne-uspeha pa predvsem očrni državo, pa ne glede na dejstva. Re: Gorenje kitajsko? - Beri - 13.5.2018 novitu , očitati nekomu nekaj v prepričanju koliko osebno veš a drugi ne ve je otročarija. Če ti slediš Gorenju je Gorenje še kako napredoval s tem da je del proizvodnje preselil v Srbijo,zaradi brezcarinskega trgovanja med Srbijo in Rusijo. Slovenija je v EU,in kot takšna je po zaukazu Američanov uvedla sankcije Rusiji in v Rusijo ne smejo izvažati,tudi če smejo pa je carina,kar podraži Gorenjev izdelek. Da je za Slovenijo (tudi Gorenje ) Rusko tržišče zanimivo,to valjda veš. Možno je tudi,da niti tega ne veš in boš najdel milijon samo tebi znanih razlogov in to vse pod predpostavko,da si v proameriškem sistemu razmišljanja. EDIT;puščam možnost,da se motim :) Re: Gorenje kitajsko? - novitu - 13.5.2018 Če si prebral moj post ali dva, si videl, da sam trdim, da je ne glede na vse Gorenje napredovalo v letih Franjota. Glede na tvoj nick, bi si mislil, da znaš brati :) Nonstop jih streljaš Beri... Re: Gorenje kitajsko? - Beri - 13.5.2018 Puščam možnost,da se motim,puščam možnost.... Re: Gorenje kitajsko? - simek - 13.5.2018 Franjo ni potegnil NAJBOLJŠO možnost za gorenje,ampak EDINO ŠE MOŽNO potezo. Re: Gorenje kitajsko? - novitu - 13.5.2018 Dejstvo je, da ima Gorenje še vedno nadpovprečen EBITDA v branži, ki pa pada že lep čas. Sedaj sem si vzel čas in preštudiral kar nekaj stvari in med drugim tudi konsolidirano poročilo za 2017. Potrdilo se je to, kar trdim že ves čas v tej temi in to je, da mora nujno priti do konkretne združitve predvsem zaradi že omenjene konsolidacije nabave z nekom večjim. Se strinjam s simekom, da kaj dosti opcij ni, v kolikor želimo to zgodbo že gledat v pozitivni luči. Re: Gorenje kitajsko? - bozgom - 13.5.2018 picas55 Napisal:bozgom,Nahaj no klobasat neumnosti. Vsak naslednji post je večja neumnost od prejšnjega. Za časa totalitarizma smo bili vsi sprejeti v pionirsko organizacijo ob vstopu v šolo. Članstvo v KP to ni bil pogoj. Ob zaključku osemletke smo članstvo v pionirski organizaciji vsi zamenjali za članstvo v ZSMS. Misliš, da so vsi osnovnošolci bili v partiji? Da je JJ kandidiral za predsednika ZSMS sem ti tudi jaz napisal. Ti si trdil, da je bil predsednik tik pred propadom totalitarizma. In na to tvojo trditev sem se odzval, saj je lahko preverljiva laž. Če sedaj še tako obračaš besede to ne spremeni dejstva, da trosiš laži. Ko opažam jih manj zaradi pokvarjenosti in bolj, ker si bedak, da brez preverjanja verjameš vse, kar ti nek idol trosi. Da pa daješ videti, da si nekaj, ne rabiš biti član tega. Je že dovolj da se obnašaš. delaš in govoriš tako, kot to počno člani. Nenazadnje, pri nas komunistov ni več, so leta 1991 čudežno izginili. Tisti, kateri pa danes prisegajo na komunistične simbole (rdeča zvezda, internacionala) se pa ne imenujejo komunisti ampak vse kaj drugega. PS če vsak dan klečim pred križem in vsem govorim da sem musliman, mi bo verjel kdo, kateri ni bedak? Re: Gorenje kitajsko? - steklenicka - 14.5.2018 Fery Napisal:Plača ni strošek ampak investicija, porko dio!!! ... Se oproščam. Očitno je res bolje enega delavca gont 150% in mu posledično zvišati plačo za 100 €, kot pa da bi gledal 2 delavca, ki dajeta od sebe komaj 87%. Jima lahko še traparije začnejo po glav hodt, k mata preveč časa, pa na konc šihta sta bolj spočita, kot pred delom ... In potem človek omeni ... patente ... :lol: muc muc, ... LP, steklenicka Re: Gorenje kitajsko? - jaki79 - 14.5.2018 novitu Napisal:Dejstvo je, da ima Gorenje še vedno nadpovprečen EBITDA v branži... Re: Gorenje kitajsko? - Poldee - 14.5.2018 Selitev v krneki je res najpametneje... Re: Gorenje kitajsko? - papez46 - 14.5.2018 Če KITAJC res kupi Gorenje - bo tudi KEMIS od KITAJCA! :mrgreen: A si zna kdo predstavljati - scenarij odlaganja .............. svinjarjie? Jaz bolj težko! :shock: Re: Gorenje kitajsko? - jaki79 - 14.5.2018 Po izkušnjah s Cinkarno bodo kriteriji strožji, kot če bi bil lastnik domač. Dokler se je zdelo, da bo lastnik domač, je župan tiste, ki so opozarjali na problem onesnaževanja označil za eko teroriste. Ko se je obetala prodaja Cinkarne tujcem, je pa pričel z naštevanjem, kaj vse bo moral novi kupec sanirati - celo tista zemljišča, ki so že več let v lasti MO CE. Re: Gorenje kitajsko? - Beri - 14.5.2018 Ko pride tujec,potem najame izvajalce,kateri naredijo analizo onesnaženosti okolja,predvsem zemlje,to strogo ima v arhivi in ko mu neki župan soli pamet,enostavno se naredijo meritve in,če so analize manjše,kot takrat ob nakupu župan mora biti tiho. To je ena opcija,druga je opcija,da se danes z onesnaževanjem trguje. Imate na netu glede trgovanja :) |