Primopredaja

No, pa sva dobila ključe.

Zadnje dni je bilo kar pestro, saj so se izvajalci spet kar izmenjevali na hiši in opravljali še zaključna dela. Tako je najina hiška postajala vedno bolj mikavna ter pripravljena na vselitev. Največja sprememba od dneva odprtih vrat so bila v notranjosti notranja vrata ter oljenje parketa in žaluzija na južni fasadi na zunanji strani hiše, ki je naredila tisto piko na i.

Prevzem se je nekako začel že teden pred uradnim prevzemom, saj smo z gospodom Centrihom pregledali vsak košček hiše in preverili ali je kje potrebno še kaj popraviti. Nastal je nekakšen zapisnik, ki je bil posredovan vsem vključenim. Tako je bilo potrebno v roku dobrega tedna dni narediti še marsikaj. Urediti senčenje na južni fasadi, dokončati notranja vrata, nastaviti prezračevanje, popraviti nekatere malenkosti, ki niso bile popolnoma perfektno izvedene, nekaj stvari je bilo potrebno tudi počistiti ipd. V tem tednu so se v hiši spet zvrstili mojsti od A do Ž ter hiško počasi uredili do končne podobe.

Tik pred prazniki sva tudi čisto zares dobila ključe. Čisto uradna primopredaja je potekala kar hitro, saj je bilo potrebno preveriti ali so bila vsa dela iz seznama izvedena. No, nekatera še niso bila (težava z dobavo) in to je seveda šlo v primopredajni zapisnik. Nečaloma bi moralo biti vse dokončano do petka 13.:) Upava, da res...

Spodaj si oglejte nekaj slik bolj kot ne končne izvedbe hiše.

Notranja vrata so super. Lepo izgledajo in z lahkoto se čistijo. O stopnicah je škoda besede...slika pove vse.


Parket in stopnice so kot eno, čeprav so jih izdelovali različni proizvajalci.


 

Lepo, sedaj pa le še oprema in okolica Pomežik

Tako je,...bela tehnika se že drenja v predsobi in kopalnici, ter čaka kuhinjo:). Pralni stroj je priklopljen, za silo sva si prinesla kamp opremo, v spalnici je jogi kar na tleh, ampak midva sva v tem trenutku čisto srečna, da sva končno na svojem:D . Se bova kmalu javila s slikicami montaže kuhinje-pričakujeva jo naslednji teden.

Čestitam! Krasno izgleda in verjamem, da se počutita "carsko" v svoji novi hiški. Na vsa usta

zares krasno! čestitke!! uživajta kar se da! sta zaslužila Nasmešek

Vse zgleda res super. Želim vama veliko lepih trenutkov, v vajinem novem domu.Komaj čakam slikce notranje opreme.

Čestitke!!! Hiška zgleda super Nasmešek

Uau, super! Na vsa usta Tudi jaz vama želim obilo lepih trenutkov v čudoviti hiški!

Lepo. Uživajta v VAJINI hiški!

Če ni skrivnost, koliko je neto m2 in koliko vaju je stalo do primopredaje.

Drugače pa zelo upedenano, lepo se imejta.

lp

primož, celotni stroškovnik si lahko ogledate na TUKAJ in sami naračunate, koliko naju je na m2 stala hiša. Ne vem namreč, ali bi želeli izračune s temeljno ploščo ali brez, z notarskimi stroški ipd. ali brez...

Najina hiša ima precej dodatkov k osnovni opremi in cena na kvadratni meter znaša približno 1.400eur. Vendar pa je ta cena zelo odvisna od hiše do hiše, saj lahko nekdo npr. pri isti hiši z drugačnimi materiali zniža ceno za 100,200€ na kvadratni meter...

Pozabila sva napisati še to, da bova od celotnega zneska, ki sva ga plačala za hišo nazaj dobila še subvencijo ekosklada (približno 7.000€), kar pomeni 65€ na kvadratni meter bivalne površine.

Hiša je lapa.
Moti me pri novejših hišah brez napušča to da se vse cedi po fasadi.
Ma kolega ravno steho...super izgled ...super stroški..slaba izvedba fasada ..zdej mora vse jovo na novo..
Verjetno je pri vas narejeno kot je treba.
Uživajte v vašem novem domu.

centrum, upava, da je vse narejeno kot je treba Zavija z očmi Zaenkrat ob dežju ni bilo težav. Fasada ima silikatni zaključni sloj, tako, da verjameva, da bo tudi naprej vse OK.

Hvala za kompliment... Pomežik

Hvala.

lp

Pozdravljena,

A na koncu Lumar hišo tudi počisti? Mislim vsaj do te faze, da se lahko naredi temeljit prevzem, ... da so počiščena okna, profili oken, parket, ploščice?

Ja, na koncu pride čistilni servis, ki vse temeljito počisti, tako da je vseljivo. Seveda določene malenkosti so še za počistiti, pač odvisno od vsakega posameznika Na vsa usta . Midva sva bila zadovoljna.

Čestitke za nov dom.

Čestitke in obilo užitkov v novi hiši!!!

Hvala za želje!!! V hiši že sedaj uživava, tako da ne dvomim, da bo tako tudi v bodoče. Sedaj pa nas čaka le še okolica,...ta teden pričnemo malce bolj intenzivno z urejanjem, v kolikor bo vreme dopuščalo.

Kakšne barve je ta fasada? Del siva in del čisto bela? Šifre barv?

aja*

ne vem točno iz glave, mislim pa da je odtenek številka 610 E in 610 C (temnejša in svetlješa siva, ki izgleda na sliki skoraj bela, vendar ni).

Hvala. Res lepa fasada. Midva se tudi odločava za tako kombinacijo. Kakšen imata pa podzidek?

aja*

midva nimava podzidka, ampak fasado do konca. Okrog hiše bodo prodniki cca 20cm, ki bodo nekakšno varovalo, da ne bo špricalo po fasadi. Sedaj ni še okrog hiše ničesar, dejansko le tampon in zemlja, pa je bilo že ogromno dežja, vetra... in ni fasada nič umazana. Nama pač ti podziki niso všeč. Če bo potreba bova sčasoma pač dala potem kakšen kamen.

Hvala za odgovor. Kako pride ta svetlo siva barva v živo? Nama so tudi zdaj poslali študijo in se mi zdi ta svetla siva kar precej temna. Vajina (kot je na tej sliki) mi je všeč.

Hmmm...nama se ne zdi temna, prej svetla. Je pa res, da vsak to po svoje vidi. Saj veste...vsake oči imajo svojega malarja Na vsa usta Lahko se pa oglasite v živo pogledat in preverite sami kako se vam zdi Pomežik

Se nismo razumeli. Meni je tale vajina barva fantastična. Če pa na Webrovi študiji sama kliknem ti dve barvi, pride pa kar temno. Ta vajina je pa vsaj videti skoraj bela (recimo malenkost sivkasta in ta mi je lepa - da ni čisto bela).

Kako pa se je vajina hiška obnesla prejšnji teden, ko je bilo zunaj tudi do 35 stopinj.

Najina je trenutno še brez žaluzij in se je prejšnji teden kar segrela. Se bojim, da sva naredila napako, ker se nisva odločila za klimo.

Načeloma je bilo v teh pasjih dneh, ko je bilo zunaj tudi 35°C, v hiši med 21° do max 24°C (po kuhanju kosila), tako da je bil v hiški pravi balzam. Na forumu sva nekje prebrala, da ima nekdo soseda, ki ima Lumarjevo hišo in poleti praktično živi zunaj...no, ni ravno tako. V hiši je bivalna klima še posebej ugodna, ker rekuperacija zrak nekoliko razvlaži in je tudi ob višjih temperaturah v hiški super! Midva klime nimava in upam, da je tudi ne bova potrebovala, kakor kaže sedaj. Če imaš na NEH hiši urejeno senčenje in prezračevanje, te nima kaj skrbeti. Zunanja senčila so res zakon, ker res odnesejo oz odbijajo vso to sončno toploto. Nisva si predstavljala, da ima to tako močan vpliv. Tudi drugi, ki pridejo na obisk rečejo kako prijetno hladno je v hiši, tako da kar brez skrbi.