Najbolj brani spletniki

Zadnjih 7 dni:

 
 

ZIDANA KUHINJA - DRUGIČ

0

PLAMEN.jpg

Naročniki so adaptirali niti ne tako zelo staro hišo. Vgradili so nova okna in vhodna vrata, prebrusili parket, podrli nekaj predelnih sten, odstranili vetrolov in s tem pridobili prostorno in svetlo vežo. Prestavili so nekaj radiatorjev in vsa tla obložena s keramiko spravili na isti nivo. Zidana kuhinja je del te adaptacije.

Kotni zidan štedilnik na drva je izdelek podjetja F&G PODRŽAJ.

Štedilnik ima tudi steklokeramično kuhalno ploščo.

Napa nad steklokeramično ploščo je integrirana v visečo omarico. Nad štedilnikom na drva je samostojna napa.

Ročaj na vratcih kurišča je keramičen. Tako ni nevarnosti, da se opečemo. Je pa ena druga težava. Ročaj je delan za uporabo na pohištvu in ker lepilo s katerim je prilepljen ni odporno na vročino, zelo hitro odpade. Mogoče bo pa Gregor tole prebral in bo odpravil pomanjklivost. Nasmešek

Detajli so vedno pika na i.

V visoki omari je hladilnik

Keramično pomivalno korito

Pogled iz veže

Tole stensko svetlobno telo prekriva železne cevi in ventile centralne kurjave. Na tem mestu je bil pred adaptacijo nameščen radiator. Cevi in ventilov ni bilo mogoče odstraniti, ker dovajajo vročo vodo v ogrevano lončeno klop nameščeno v dnevni sobi, na drugi strani stene.

Kamin nameščen v kotu prostorne jedilnice je v celoti zgrajen iz plinobetona. Izjema je le armiranobetonska polkrožna preklada nad kaminskim vložkom, na kateri sloni napa. Kaminski vložek ne potrebuje dovajanje zunanjega zraka pod kurišče in je proizvod podjetja LOKATERM. Verjetno cenovno najugodnejša izbira na trgu. Uporabimo ga lahko tako za kotno kot za frontalno postavljeno izvedbo kamina. Vsi kamniti deli so bili s pomočjo kartonskih šablon izdelani v kamnoseški delavnici. Oblika in dimenzije kamina so bile povsem prilagojene razpoložljivemu prostoru med oknom in prehodom iz jedilnice v kuhinjo.

Odprtine v obliki stiliziranega plamena za izhod toplega zraka na napi, so bile izrezane z vodnim curkom.

Okenske police so bile pred adaptacijo iz brušenega teracca, sedaj pa so preoblečene s keramičnimi ploščicami zaključenimi s takoimenovano brado. (Uporabljajo se za izdelavo stopnic). Vse kovinske kaminske peči so brez dovoda zunanjega zraka, pa ni težav.

Izbira moči kaminskega vložka je seveda odvisna od toplotnih potreb.
Opečne police (police obložene z opečnimi ploščicami) so estetska in cenovno ugodna rešitev. Seveda jih je treba zaščititi z voskom.

to pomeni, da imaš izkušnje z uporabniki kaminov brez dovoda zraka? Mi ga sicer imamo predvidenega v načrtu, torej, da bo kamin imel dovod, je pa verjetno dosti ceneje brez