Najbolj brani spletniki

Zadnjih 7 dni:

Najbolj komentirani spletniki

Zadnjih 7 dni:

 
 

ZELENA ZIDANA KUHINJA

5.5
Povprečno: 5.5 (2 votes)

VERDE.jpg

Zidana kuhinja ki jo prikazujem, je postavljena v novozgrajeni hiši, na idilični lokaciji na Zaplani. Tudi moja prejšnja objava - KOPALNICA V ENI BARVI, je del te hiše.

Zidovi so pozidani in nameščen je opaž. Vse je pripravljeno za betoniranje pulta.

Na mestih kjer bo montirana steklokeramična kuhalna plošča in pomivalno korito, je nameščen stiropor debel 5cm. 5 cm je tudi debelina betonskega delovnega pulta. Pult je sidran v stene s paličnim železom premera 8mm.

Delovni pult je zabetoniran.

Tu se dobro vidi zakaj ne uporabljam WEDI plošč, ampak pulte raje betoniram. Kotna izvedba pomivalnega korita ob uporabi WEDI plošče ne bi bila mogoča, saj je nosilnost armiranega stiropora na zožitvi v kotu pri koritu, nezadostna.

Pozidan je stolp v katerega bo nameščena pečica.

Samograditelji pozor! Pomemben detajl stene niše, v katero bo nameščen stroj za pomivanje posode. Polovička ploščice mora segati v nišo, stičenje pod kotom 45 stopinj. Podobno velja tudi za dno niše, v katero bo nameščena pečica.

[/b:a1fb218aa7][/:a1fb218aa7][[/:a1fb218aa7]

Lep pozdrav! Ma moram reči, da so mi take kuhinje najbolj všeč. Koliko pa približno stane taka kuhinja kot je na sliki (lahko brez lesa). Bi jo takoj imela, a ne vem če si jo lahko privoščim.
Hvala za odgovor,
lp
lizl

Ti pošljem na privat okvirno ceno.

hudo...res mi je všeč...obvladaš zadevo!!!
Koliko pa računaš okvirno za take posebnosti ? Lahko na ps...

Res vsaka čast - takih mojstrov je pa malo...Teracota, iz slik je vidno, kot da je pult zalit iz bolj finega peska in ne iz betonskega – kakšen pesek uporabljaš za kaj takega zaliti, ter kakšna je debelina zalitega pulta (5cm?)?
V dnevni sobi nameravam zaliti poličko, ki bi se raztezala čez eno celo steno. Ta poličko bi nekje vmes prekinil kamin, naprej pa bi se nadaljevala v klopco. Do sedaj sem mislil, da bom to poličko – klopco imel iz granita, ko pa sem videl tole kuhinjo, sem dobil idejo da bi zadevo tudi jaz tako zabetoniral, keramičar pa bi »oblekel« s podobnimi ploščicami kot je ta kuhinja. Ker je vmes še kamin, bi moral še to nekako kombinirati s ploščicami. Sicer mi v glavi že nastaja slika kako naj bi približno to izgledalo, bi pa bila dobrodošla kakšna ideja.
Koliko časa bi se morali sušiti tlaki, da bi lahko tako poličko postavil na nove tlake - ali bi dva tedna bila dovolj?

Za betoniranje pultov sem uporabi KEMA SE300 hitrosušeči estrih.
http://www.kema.si/si/proizvodi/documents/kema_SE_300.pdf
Paziti je potrebno na natančno doziranje vode. Ker ima dodan plastifikator, zelo lepo zalije opaž (spodnja površina pulta je gladka kot steklo). Tudi natančno poravnavanje zgornje površine je s tem izdelkom enostavno. Zelo priporočam. Če boš mešal sam, uporabi pesek za estrih. Debelina 5cm povsem zadostuje. Na dva tedna star estrih lahko brez strahu postaviš poličko.

Da sprobamo če stvar deluje ko je ravno prenovljena stran. Na vsa usta
Pri izdelavi zidane kuhinje prej položiš ploščice po tleh ali prvo pozidaš stene z plinobetonom?

Tole je pa tako lepo, res je pravi mojster s srcem. Tudi jaz se odločam za kuhinjo v leseni hiši (tip skedenj) in mislim, da bi mi nekaj takega najbolj pasalo. Moderne kuhinje mi niso všeč, tole je pa trajni videz, brezčasne kuhinje. Prekrasna je, mojster pa je res mojster.
Zanima me cena tega na sliki, da bom videla, če si lahko privoščim. Takole kuhinjo bi pa res rada imela.
Lep pozdrav
Zdenka

Prečudovita! Terakota bi mi lahko prosim na mail pošljete okvirno ceno in pa kontakt kje bi se tole dalo naročit Pomežik jst sem se zaljubila na prvi pogled Pomežik) zojaskalca@gmail.com , hvala. Pozdravček

Kuhinja je zelo lepa. Tudi mene zanima okvirna cena taksne kuhinje.

Ostau sem brez besed Presenečen..... kuhinja je precudovita!Zanima me kje se da dobiti take ploscice in koliko stane kvadrat? lp