Najbolj brani spletniki

Zadnjih 7 dni:

Najbolj komentirani spletniki

Zadnjih 7 dni:

 
 

WIENERBERGER TERCA - zunanji opečni tlak

9
Povprečno: 9 (1 ocena )

TR_0.jpg

Položili smo 60m2 zunanjih opečnih tal in stopnice v klet. Pločnik površine 24m2 bo obložen naknadno, ker je bil izdelan pred kratkim in beton še ni dovolj suh. Opeka je debela 5cm, težka 4kg/kos in izredno trda ta rezanje. Odporna je na zmrzal. Robovi opeke so zaobljeni, tako da ima opeka rustikalen videz.

Ker je opeka zaradi obdelave robov prašna, jo je treba pred polaganjem v lepilo dobro oprati in zdrgniti s krtačo.

Sprednja terasa je ravno obrobljena in položena s tretjinskim zamikom

Vogal sprednje terase

Polovično rezana opeka za oblaganje okenskih polic in pragov pri panoramski steni

Inox pohodno rešetko svetlobnega jaška je po naročilu izdelalo lokalno podjetje

Stopnice v klet

Pogled od spodaj

Čela stopnic bodo bela

Deževnica ki priteče po stopicah, odteče v talni jašk

Polica kletnega okna

Zadnja terasa

Detajl pri stebru

Pokrov oljnega jaška

Takole so obloženi trije pokrovi oljnih jaškov na robu terase

Pločnik bo obložen naknadno

Ideja za oblaganje pločnika

Pločnik je položen.

Izhodišče - začetek polaganja

Carsko!!!!
A lahko napišeš specifikacijo stroškov?

krasno. lepo izgleda

Super, ravno razmišljam, kaj bi dala na notranje police, in ker imam lesena okna, ne bi dala lesa zaradi preobčutlivosti, plastika mi je grda, kamen večinoma preveč šekast

to bi bilo pa ful lepo, pa še sami bi lahko naredili

grem dimenzije pogledat

super

A te ožje rezane za pragove in polico, ste sami rezali?

S kakšno "mašinco" se je rezala opeka?
Zelo lepo je položeno in estetsko (človek si odpočije oči ob pogledu na teraso). Ste si situacijo najprej zrisali na papir ali direktno na podlago ali se je polagalo brez načrta (to zadnje dvomim)?
Tudi ideja za oblaganje pločnika ni slaba, ampak mislim, da pri vas ne bo prišla do izraza, glede nato, da je "pločnik" okrog hiše (vogalov).

Odlicno!!1 Tudi mene pa zanima, kakšna je cena te opeke in kje se jo nabavi?

lp

@ Aurea Specifikacije stroškov žal ne morem objaviti,
@ luna0604 Opeko sem peljal na razrez k mojstru, ki ima ustrezno velik stroj za rezanje.
@ silva Vzorec polaganja sva z investitorjem določala sproti. Opeko sva najprej zlagala "na suho" na kraju samem in se nato odločala za način polaganja ki nama je bil všeč. Z vzorcem polaganja sva želela rangirati namembnost obloženih površin.
@ al1981 Cena za opeko naj bi bila 33 €/m2. Investitor pravzaprav ne ve točne cene v trgovini. Iz določenih razlogov mu je pri proizvajalcu uspelo doseči ugodnejšo ceno od zgoraj omenjene.

Mene pa zanima, če je treba to opeko po končanem polaganju s čim premazati - "polakirati"?

LP

Pred fugiranjem smo jo impregnirali z Beltal pasto od Belinke. Po fugiranju sledi čiščenje s čistilom CT55 in nato še en nanos Beltala.

Vsake oči imajo svojega malarja... Narejeno je lepo, všeč mi pa ni Pomežik

Najprej vse pohvale za izvedbo.
Iz fotografij nisem razbral kako je predviden odkapni kanal na polici kletnega okna, oziroma opečne obloge na zidu ob kletnih stopnicah. Zdi se mi, da bo mogoče ponekod zamakalo fasado? Mogoče bo podobno na čelih stopnic, če bo samo pobeljeno? Lahko pa da se motim? Verjetno gre za takšno željo naročnika.

@ NEZEMLJAN Nad kompletnim stopniščem je steklen nadstrešek. Stopnice so bile pred oblaganjem premazane s Hidrostop elastikom. Stiki med stopnicami in fasado ter stiki med stopnicami in zidom na zunanji strani so bili pred oblaganjem dodatno zatesnjeni z Unihemovim samolepilnim tesnilnim trakom. Opeka ki je položena na vrhu zidu je nagnjena na vrtno stran (torej stran od stopnic).

Mogoče bi moral uporabiti drugi izraz. Namesto zamakanja bi bilo pravilneje reči "pacanje". V mislih imam vodo, ki bo pri večjih nalivih zalivala stopnišče ter ob iztekanju v nižje predele, puščala umazane sledi pretežno na čelih stopnic (nekej ob robovih), kjub dobremu tesnenju, katerem izvedbi ne dvomim. Če pravilno ugibam, bodo te površine pobarvane v belo. Zgolj razmišljam naglas. Še me zanima, kako bo zaključen predel kjer je vidna izolacija ob terasi.

Če bo sčasoma nastal kakšen siv flekec, se lastnika po mojem ne bosta preveč sekirala. Patina časa pač. Čela bodo bela zato, da bodo stopnice videti lahke in svetle. Okolica hiše se bo še urejala tako da ne vem, kako bo rešen prehod med opeko in trato. Morda prodniki...

Zdravo vsem!

Temo bi si rad izposodil za eno splošno vprašanje. Zanimajo me morebitne izkušnje z izdelavo zunanjega tlaka iz starih opek.
Veliko opek nam je ostalo od rušenja dela stavbe, ki so eno zimo bile shranjene zunaj, a na suhem in pri tem niso popokale. Bi bila izdelava tlaka s tem materialom (primerno impregniranim) mogoča, ali to odsvetujete?

LP

Vlad