Najbolj brani spletniki

Zadnjih 7 dni:

Najbolj komentirani spletniki

Zadnjih 7 dni:

 
 

Vrtanje z diamantno krono

0

krona_0.jpg
Tale prispevek je v svoji osnovi namenjen prikazu vseh načinov vrtanja okroglih odprtin v keramične ploščice, ki so mi znani.
Na vgradni keramični lijak je montirana pipa, ki ima ločena ventila za toplo in hladno vodo.

Na temle zidanem kopalniškem pultu je bila pa prvotno puščena samo luknja za enoročno mešalno baterijo. Ker je naročnik naknadno želel podobno pipo kot je prikazana zgoraj, je bilo treba v pult izvrtati še dve dodatni odprtini.

Za srednjo luknjo je bil že pri betoniranju pulta vložen košček plastične cevi. V ploščico sem luknjo izdelal s pomočjo kotne brusilke in jo poščipal s posebnimi kleščami za izdelavo lukenj. Stranski luknji sem izdelal naknadno z diamantno krono. Naj opozorim, da je pult obložen s ploščicami iz porcelanskega gresa, ki so izredno trde.

Klešče za izdelavo lukenj

Krono premera 35mm sem kupil v Bauhausu, cena 18 €. V krono je vložen košček spužve. Spužvo se namoči v vodo, ki med vrtanjem hladi in maže krono.

Takole je videti izvrtan material

Tudi s spodnje strani je bilo treba poglobiti beton. Težave je povzročala železna armatura, vgrajena v betonski pult.

Za večanje luknje spodaj je bila uporabljena diamantna krona španskega proizvajalca RUBI premera 80mm.

RUBI Kovček z kompletom vrtalnih kron in vodilno pripravo za navpično vrtanje

Montaža pipe je končana

Tudi lijaka sta vgrajena

Video prikaz vrtanja, ki sem ga našel na YouTube. Naj pripomnim, da uporaba plastične šablone ni nujna. Vrtati začnemo tako, da krono prislonimo na ploščico malo pod kotom.

Tehnika vrtanja brez šablone. Bolj sofisticirano in dražje orodje, vendar tudi več mokrote. Pri nas takle strojček trži podjetje WURTH

Tretja možnost za vrtanje. Povsem brez vode, vendar se precej praši, tako da je treba vrtati zunaj

Še Montolitov strojček za mokro vrtanje

Vrtanje velike odprtine v porcelanski gres

terakota - je ta kopalnica sicer prišla izpod tvojih rok? meni je zelo lepa, zanimiva postavitev, res Nasmešek lahko bi dal gor še kako sliko kota z kadjo, ki je v levem robu Pomežik

Odlično opravljeno,zvrtano.Terakota- do kakšne debeline lahko vrtaš? Če vrtaš v zelo trdi gres se krona hitro obrabi? Kaj si poskušal z serijo mondrillo od montolit, zgleda v redu.

Magi na tejle vili sem delal praktično celo lansko leto. Več slik pa žal ne bom objavil. Je pa kopalna kad na levi zelo velika.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Lepilo, vrtal sem debelino 6cm. Ko sem prišel do polovice sem luknjo poštemal - odstranil izvrtan beton, nato sem vrtal še drugo polovico. Izvrtan valj na sliki je ta druga polovica. Tole krono iz Bauhausa hvalim, ker je za malo denarja res veliko muzike. take krone v profi izvedbi stanejo cca 100 €. Krona premera 80mm ki je vpeta v vrtalni strojček je od španskega proizvajalca Rubi.

ja, razumem, zasebnost Pomežik zelo lep izbor ploščic sicer, in dobra razporeditev. da je tvoje delo lepo pa itak sploh ne rabimo več omenjati Pomežik

Se pridružujem tele hvali krone iz Bauhausa. Tudi sam sem nabavil dve tele kroni. Eno manjšo, točno tako, kot je na zgornji sliki in eno večjo za vrtanje električnih "doz". Obe sta se več kot izkazali in res neverjetno da se še dobijo tako poceni zadevi, ki celo opravijo tisto, za kar so namenjene.