Najbolj brani spletniki

Zadnjih 7 dni:

Najbolj komentirani spletniki

Zadnjih 7 dni:

 
 

Toskanski opečni tlaki

0

P1016093.jpg

Dobrodošli v Toskani

Ravnokar sem na obali končal delo pri naročniku, ki absolutno razume, v čem je lepota opečnih tal. V preprostosti. V nepravilnostih, ki nastanejo pri ročni izdelavi opečnih ploščic. V nepravilnostih, ki nastanejo med polaganjem opečnih tal, ko se mojster, največkrat nenamerno, "podpiše". V asimetriji simetrije. Osredotočil sem se predvsem na fotografiranje opeke, vendar sem pogosto v objektiv ujel tudi lepoto kamnitih tlakov. Fotografije sem združil v šest sklopov. KUKAM NOT - fotografije skozi odprta ali priprta vhodna vrata. INTERIER - fotografije posnete v zaprtih ali pokritih prostorih. STOPNICE/KLANČINE - stopnice in stopničaste klančine. VHODI - tudi v garaže in kako okno je tudi vmes. EXTERIER - zunanji opečni tlaki in njihovi detajli. PROČELJA - predvsem taka, na katerih so vidni sledovo številnih prezidav, ki so se vršile skozi stoletja. Žal spletnik ne omogoča organiziranja fotografij v albume, kjer bi s klikom na posamezno ikono v albumu človek lahko odpiral fotografije. Tako bi bila objava bolj pregledna.

KUKAM NOT

INTERIER

STOPNICE/KLANČINE

VHODI

EXTERIERPROČELJANa potovanjih po Toskani(in jaz pogosto tudi med delom na terenu) prenočujeva v hotelu "KAMPINSKI"

Okoli si kaj gledal, ali samo ploščice??? Nasmešek

Sem. Ampak zame je cegu kot heroin za đankija Nasmešek Evo, ena "okoljska"

Cool

da ti mal posvinjam s ceglom temo (nimam takega očesa kot ti, vendar sem pa tja pa le kaj opazim) Borgo di Colleoli, recepcija hotelčka

undefined

Z opeko ne moreš, svinjat, če se še tako trudiš. Evo, tale "mojster skaza" je sezidal umetniško delo Nasmešek Neverjetno kreativnost omogoča opeka. Le plašnice je treba sneti, da vidiš še poti ki vodijo v druge smeri, ne samo naravnost.

Borgo di Colleoli!
Aaaaaaaaaaa, tle sva bila z ženo, par let nazaj. To je bilo najino izhodišče za teden dni za vse toskanske lokacije .... špica!!