Najbolj brani spletniki

Zadnjih 7 dni:

Najbolj komentirani spletniki

Zadnjih 7 dni:

 
 

Recikliran star bobrovec - drugič

5.91667
Povprečno: 5.9 (12 glasov )

peč.jpg
Kuhinja in jedilnica, vmes bo iz kamna zidan pult.

V dnevni sobi bo položen 15mm debel krtačen parket.

Neposredno pod panoramskimi stenami je zaradi boljšega prevajanja toplote iz talnega gretja, položen pas bobrovca.

V tej etaži je z opečnimi ploščicami obloženih cca 60m2 tal.

Stopniščna ograja

Kotna polička

Večja kletna soba

V manjšem kletnem prostoru je bobrovec obrnjen narobe. Nebrušena stran je obrnjena navzgor.

kulsko. kje pa človek kupi toliko bobrovca za tlake? a se to ne razbije, ko dol dajejo s streh?

Ta bobrovec je prišel s strehe starega kozolca. Lastniku se ga je zdelo škoda kar zmetati na tla. S strehe je spravil nepoškodovanega in ga prodal po 25 centov za kos.

Lepo Lepo in še enkrat Lepo.

Zelo, zelo, zelo lepo!
Jasno mi je, kako si s starega bobrovca odrezal krivine (zaobljen del), ni pa mi jasno, kako si ga brusil, da si dobil eno stran ravno. A je to kakšen poseben stroj za brušenje?
A bi bil tak bobrovec primeren za vinsko klet, glede na to, da je verjetno krhek?
Še enkrat, res izredno lepo!

Pa lep dan...

Josi, bobrovec je kar močno žgan in zato precej trd. Ne pozabi, da je bil zelo veliko zim na strehi in je dobro prenašal cikluse zmrzovanja in odtaljevanja. Če bo v vinski kleti bobrovec položen z lepljenjem na estrih. potem je primerna talna obloga. Če ga nameravaš položiti samo v pesek se bo lomil, ker je pretanek. Poglej si še mojo prvo objavo o starem bobrovcu kot talni oblogi, tam je opisan način brušenja. http://www.podsvojostreho.net/vsebina/spletniki/terakota/star-bobrovec-k...

Terakota lahko vprašam kaj boste dali za obrobo sploh v dnevni sobi, jer bo poleg boborvca tudi parket? Bo vse okoli in okoli ista obroba?

Hvala

Za obrobo bo visoka lesena zaključna letev (enaka bo za parket in za opeko), vijačena na zid. Montiral jo bo parketar.

Hvala.

Meni sicer izgleda bahaško z vsem tem kamenjem, ampak stvar naročnika ... Všeč mi je uporaba okroglin za obrobo.
Super narejeno!

Terakota bolj slabo vidima pa imam vprašanje a pod panoramskimi stenami kjer je položen pas bobrovca ter povsot okoli nisem zasledil zaključnih ( nap. Al.) letev ali niso potrebne ali se slabo vidijo ali jih bo položil parketar in če ni skrivnost s katerim lepilom si lepil bobrovec in katero fugirno si uporabil.
Drugace pa ni glih po mojem okusu a je vseeno lepo, kar se pa tiče izvedbe pa ponovno čista desetica.
Lp g. Jože pa hvala za odgovore.

Stik med tlemi in panoramsko steno bo zakitan s silikonom. Zaključne letve bo namestil parketar. Bobrovec je lepljen z Nivedurjem E midi, http://www.cinkarna.si/1311 ki dopušča nanos v debelini do 10mm (srednjeslojno lepilo). Fugirano je z mešanico mivke, belega cementa in lepila za lepljenje keramičnih ploščic. V kletnih prostorih je za fugiranje uporabljen sivi cement.

Terakota

Mene pa zanima, takole ko gledam, se ti vse lepo izide. Govorim o "vinklu" Vem da pri bobrovcu kjer so cm fuge lažje goljufaš. samo pri ploščicah pa je druga zgodba.
Sem pa tudi veliko hiš premeril in ugotovil da vinkel ni glih zidarjeva vrlina.

LP

Preden začnem lepiti, preverim "na suho" kako se mi kje izide. Vedno preverim tudi pravokotnost in vzporednost zidov, da nato pri polaganju čim bolj skrijem morebitne napake. Pazim, da na izpostavljenih mestih (v tem primeru pri peči in na stiku opeke s parketom) začnem polagati s celimi ploščicami.

Saj vem da se bo neumno slišalo, se opravičujem, ampak nisem noben strokovnjak, zato menda lahko postavim tako vprašanje. Iz česa je narejena stopniška ograja in kako hudiča daš kamenje vmes? Zanima me še ali imaš mogoče kako sliko že postavljenega kamnitega šanka? Meni se tele ideje zdijo prečudovite in zelo po mojem okusu.

Stopniščna ograja je zidana z modularnim opečnim blokom. Naknadno, ko je bil zid že gotov so malo poštemali in vstavili še kamne. Slik končanega šanka žal nimam. Zidarji so nadaljevali z delom po mojem odhodu.

Svaka čast, zlate roke, res...

g. terakota, sem veliko brala, kaj ste napisali, pa sem mogoče le prehitro brala ali pa površno, vendar nikjer ne vidim kakšnega kontakta.
glede nato, da sva z možem trenutno v začetni fazi gradnje, pa se nama staro-opečnati "materjal" že žaga in ker imam kar nekaj vprašanj in če ste tako prijazni mi prosim odgovorite na mail romana.frelih@masaze-asana.si
Hvala in upam da se najdeva
Romana